NFL: Graham rekordösszegért hosszabbított New Orleansban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.15. 17:15
null
Jimmy Graham további négy évig ünnepelhet a New Orleans színeiben (Fotó: Action Images)
Hosszú hónapok után ma végre pont került Jimmy Graham ügyére, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) egyik legjobb tight endje rekordösszegért meghosszabbította szerződését a New Orleans Saintsnél.

 

A labdarúgó-világbajnokság alatt kissé háttérbe szorultak az NFL-es események, de most megpróbáljuk felgöngyölíteni az elmúlt egy hónap történéseit.

SZERZŐDÉSEK

Grahamet a hónap elején tight endnek deklarálták, így az elkapó posztnál lényegesen kisebb összeg illette meg a franchise tag következtében, de még a keddi határidő előtt megszületett a megállapodás a hosszú távú együttműködésről.

Az előző idényben 16 touchdownt szerző játékos 4 évre, 40 millió dollárért írt alá, ebből 21 millió a garantált tartalom. Éves fizetést tekintve posztja legjobban fizetett játékosává avanzsált.

Ez viszont valószínűtlennek tűnik Brian Orakpo esetében, aki így franchise tag alatt szerepelhet a következő szezonban a Washington Redskinsben.

A Baltimore Ravens elcserélte korábban már visszavonulását bejelentő linebackerét, az egykori első körös kiválasztott Rolando McClaint és egy 7. körös választási jogot Dallasba, ahonnan egy 6. körös pick érkezhet. Ezt követően pedig a várakozásoknak megfelelően a Cowboys sérültlistára helyezte Sean Lee-t.

A Cleveland Browns szerződtette újonc irányítóját, Johnny Manzielt, de emellett Brian Hoyer kontraktusát is kitolná.

A Carolina Panthers négy évvel meghosszabbította szélső támadófalembere, Nate Chandler szerződését.

A San Francisco 49ers tight endje, Vernon Davis is új szerződésre vár, egyelőre eredménytelenül.

A Detroit Lions bejelentette, hogy szerződést bontott szélső hátvédjével, Chris Houstonnal, majd a Kansas City Chiefs tett hasonlóan Brandon Flowersszel.

Utóbbi nem sokáig maradt csapat nélkül, a csoportrivális San Diego Chargers csapott le rá, ahol a következő idényben 5 millió dollárt kereshet.

A Pittsburgh Steelers ötéves, 44 millió dolláros hosszabbítást kötött Maurkice Pounceyval, aki ennek köszönhetően a liga legjobban fizetett középső támadófalemberévé (center) vált.

A címvédőnél: egyével megállapodást kötöttek a nagyszerű karriert magáénak tudó, de már korosodó belső védőfalemberrel, Kevin Williamsszel.

A Bears szerződtette a Panthers korábbi második körös irányítóját, Jimmy Clausent Jay Cutler mögé, valamint az ötszörös Pro Bowl-szereplő söprögető Adrian Wilsont is.

SÉRÜLÉSEK

A Buffalo Bills kiválóan bemutatkozó linebackere, Kiko Alonso elszakította elülső keresztszalagját, így idén már nem játszhat. Rajta kívül korábban már Sean Lee és Dominick Hixon, valamint az Indianapolis Colts védőfalemberre Fili Moala is kidőlt ACL-szakadás miatt legalább 6-9 hónapra.

A Miami Dolphins Pro Bowl-szereplő centere, Mike Pouncey csípőműtéten esett át, és június végén legalább három hónapos kiesést jövendöltek számára. Még szintén ekkor jelentették be, hogy az újonnan szerződtetett Knowshon Moreno artroszkópos térdműtétre kényszerült, amelynek várható felépülési időtartama négy-öt hét, így az ő szezonját elméletileg ez nem befolyásolja.

Az Atlanta Falcons Achilles-ín-szakadás miatt egész szezonra elvesztette kiváló linebackerét, Sean Weatherspoont. A csapattal kapcsolatos további hír, hogy az HBO Hard Knocks című adásában a Falcons felkészülésébe tekinthetünk idén bele.

A New York Giants hasonló poszton szereplő játékosa, Jon Beason szakadása enyhébb volt, emellett kisebb törést is szenvedett, de a csapat reményei szerint a szezonnyitón már játszhat.

A Houston Texans „nem futballsérülés" listára tette fiatal támadófalemberét, David Quessenberryt, miután lymphomát állapítottak meg nála. Az 1/1-es csapat első választottjánál, Jadeveon Clowneynál sportsérvet állapítottak meg, de reménykednek, hogy felépül az edzőtáborra.

Sherman küzdhet meg a Madden-átokkal (Fotó: Twitter)
Sherman küzdhet meg a Madden-átokkal (Fotó: Twitter)

ELTILTÁS/ÉRDEKESSÉG/EGYÉB

Kezdjünk egy szomorú hírrel, a múlt hónapban, 82 éves korában elhunyt a Hall of Fame-be beválasztott legendás edző, Chuck Noll, aki négy Super Bowl-győzelemig vezette a Pittsburgh Steelerst.

A szép reményekkel induló Vince Young bejelentette visszavonulását, csak úgy, mint a súlyos nyaksérülése miatt a sisakját szögre akasztó Johnathan Franklin is. Kevésbé meglepő módon a Chicagóban 16 évet lehúzó long snapper Patrick Mannelly is a pihenés mellett döntött.

A népszerű Madden-játék borítójára a bajnok Seahawks kiváló, és nem kevésbé kiállhatatlan szélső hátvédje, Richard Sherman került fel, ennek következtében pedig ő próbálhatja meg legyőzni a hírhedt Madden-átkot.

A csapat közben bemutatta bajnoki gyűrűjét is, amelynek belsejére írva található, hogy nem hagytak kétséget a döntő kimenetelét illetően, az állandóságot jelképező 24/7 is felkerült, ahogyan a 43–8-as végeredmény és egy kérdés, hogy „mi következik?" (képek lent).

A liga bejelentette, hogy az Eagles kezdő támadófalembere, Lane Johnson pozitív mintát szolgáltatott, így négymérkőzéses eltiltásban részesült. Hozzá hasonlóan a tavaly egy hellyel előtte (1/3-asként) kiválasztott Dion Jordan is ennyit pihen, miután vétett a liga teljesítményfokozókkal kapcsolatos politikája ellen.

Josh Gordon eltiltásáról még nincs hír, „cserébe" most lekapcsolták „befolyásolt állapotban történő vezetés" miatt.

Ha már Gordon! Megrendezték a supplemental draftot a múlt héten, ahol nem kelt el ezúttal senki, sőt, Gordon 2012-es kiválasztása óta senkit sem választottak ki az „utódrafton".

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik, egy helyen!

Így néz ki a Seahawks bajnoki gyűrűje (Fotó: Twitter)
Így néz ki a Seahawks bajnoki gyűrűje (Fotó: Twitter)
Belülről meg így (Fotó: Twitter)
Belülről meg így (Fotó: Twitter)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik