NFL: a Broncos elleni kiütéses sikerével élre állt a Patriots

Vágólapra másolva!
2014.11.06. 15:39
null
Peyton Manning a yardokat ezúttal is szépen termelte, de a Broncos így sem tudott nyerni (Fotó: Action Images)
A Tom Brady vezette New England kiütötte az eddig élen álló Broncost, ezzel feljött szubjektív NFL-erősorrendünk élére. Nyomában a továbbra is remeklő Arizona, Ben Roethlisberger fantasztikus játékával pedig egészen a top tízbe repítette a Steelerst.

 

1. (az előző héten: 3.) New England Patriots (7–2)
A Broncos felett aratott sima sikerével a New England lett az Amerikai főcsoport első számú esélyese. Tom Brady ismét kiváló volt (333 yard, 4 TD), ezúttal ráadásul a védelem és a speciális egység is felnőtt mellé. A legnagyobb ellenfele a sok sérülés lehet a Patsnek, ám amíg nem kulcsjátékosok dőlnek ki, addig nincs miért aggódni, Brady magabiztosan szállítja a győzelmeket. Most szünet jön, a visszatérés után pedig a Colts.

2. (2.) Arizona Cardinals (7–1)
Nagyon jól megy a Cardinalsnak, 28–17-re a Dallast is megverték, Bruce Arians csapata így már 7–1-es mérleggel áll, ami hatalmas meglepetés. Carson Palmer visszatérésével nagy löketet kapott a támadósor, és a futójáték is egyre jobb. A védelem hétről hétre erőn felül teljesít, úgyhogy bátran kijelenthetjük, Arians parádés munkát végez csapata élén. A következő összecsapáson a Ramset fogadja az Arizona, ahol ugyan nagy esélyes, ám a St. Louis manapság sűrűn megvicceli az ellenfeleket.

3. (1.) Denver Broncos (6–2)
Peyton Manningre is van ellenszer, ezt a Patriots védelme megmutatta. Manningnek nem ment jól a játék – bár egy rekordot így is megdöntött –, ezúttal ráadásul a védőegységtől sem kapta meg azt a segítséget, amire szüksége lett volna ahhoz, hogy meccsben tartsa a Denvert. Ezt a zakót gyorsan el kell felejteni, a sorsolása könnyű a Broncosnak, legközelebb Oaklandbe látogatnak Manningék.

4. (5.) Philadelphia Eagles (6–2)
Nagy mérkőzésen aratott fontos diadalt az Eagles. Nick Foles eltörte a kulcscsontját, így 6-8 hétig biztosan nem játszhat. Helyén Mark Sanchez kezd a következő mérkőzéseken. A Texans ellen Sanchez meglepően jól teljesített, a hibák számát viszont mindenképpen redukálnia kell. Chip Kelly nagyon jó mentora lesz Sancheznek, úgyhogy mi nem aggódunk, ami a Philadelphia szezonját illeti. A draft szempontjából érdekes lesz, meddig jut a csapat, ugyanis az 1/1 várományos Marcus Mariota köztudottan nagy kedvence Kellynek. Már meg is indultak a találgatások...

5. (7.) Seattle Seahawks (5–3)
Percy Harvin távozása után úgy tűnik, lassan magára talált a címvédő. A támadófal továbbra is kritikán aluli, nagy szerencse, hogy Russell Wilson annyira mozgékony irányító, hogy ennek ellenére is ki tud menekülni a nyomás alól. Egyre nagyobb szerepe lesz Marshawn Lynchnek a folytatásban, akár a hátára is veheti a gárdát. A védelem remekelt a Raiders ellen, amíg szükség volt rá, ez mindenképpen pozitív jel a következő mérkőzésekre.

6. (4.) Dallas Cowboys (6–3)
Sorozatban másodszor kapott ki a Dallas. Tony Romo hiánya az egész csapaton meglátszott, fejben nem igazán sikerült felszívni magukat a játékosoknak. Talán ez is eredményezte a sok hibát, aminek folytán esélye sem volt a Cardinals ellen a Cowboysnak. Brandon Weeden pocsék volt, kétszer is eladta a labdát. A hírek szerint Romo játszhat a Jacksonville ellen, így mindenképp dallasi sikert jósolunk az esztendő harmadik londoni összecsapásán.

7. (15.) Pittsburgh Steelers (6–3)
43 pontot rámolt be a rivális Ravensnek a Steelers. Ben Roethlisberger ismét hat(!) TD-passzt osztott ki, ami elképesztően nagy tett, és egyben természetesen új rekord. Todd Haley támadókoordinátor a gyenge kezdés után nagyon belejött a hívásokba, ezzel megmutatta, hogy a Pittsburghnek borzasztó erős offenzív gépezete van. Big Benék a héten a Jetshez látogatnak, egyértelmű esélyesei annak a találkozónak.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

8. (10.) Indianapolis Colts (6–3)
A Steelers elleni fricska után sikerrel vette a következő mérkőzését a Colts, Andrew Luck vezényletével a Giantset simán sikerült megverni. Luck 354 passzolt yardja és 4 TD-átadása magáért beszél, ha így folytatja az irányító, akkor megdönti Peyton Manning tavalyi, 5477 passzolt yardos szezoncsúcsát. Az Indianapolis most pihenőre vonul, a visszatérés után rögtön a Pats ellen kell helytállnia.

9. (8.) Detroit Lions (6–2)
Kihagyta a kilencedik fordulót a Lions. Vasárnap a remek formában lévő Miami ellen kell diadalmaskodnia Jim Caldwell csapatának.

10. (11.) Cincinnati Bengals (5–2–1)
Az újonc futó, Jeremy Hill vezényletével sikerült megverni a Jaguarst a Bengalsnak. Hill 154 yardot és két TD-t futott, hatvan yardos megiramodása ráadásul kulcspillanatban jött. Visszatért a sztár elkapó, A. J. Green is. A 25 éves játékos 44 yardig és egy TD-ig jutott, ám a pálmát ezúttal társa, Mohamed Sanu vitte el, aki 95 yardot és egy hatpontost kapott el. Csütörtök este jöhet a csoportrangadó a Browns ellen.

11. (9.) Green Bay Packers (5–3)
Megnyugtató hír, hogy a Saints ellen megsérülő Aaron Rodgers a héten már edzett a Packersben, a vasárnapi, Bears elleni összecsapáson pedig játszhat már. Vele mindenképp a Green Baynek áll a zászló.

12. (14.) Kansas City Chiefs (5–3)
Szépen csöndben gyűjti a győzelmeket a Kansas City, és már az AFC Nyugati négyesének második helyén tanyázik. A védelem remekel, a Justin Houston, Tamba Hali passzsiettető páros teljesen ellehetetleníti az ellenfél irányítójának életét. A tizedik fordulóban irány Buffalo, ahol a pihenőből visszatérő Bills ellen folytathatja remek sorozatát a Chiefs. Ha az újonc Sammy Watkinst sikerül leradírozni a pályáról, akkor van esélye a KC-nek.

13. (17.) Miami Dolphins (5–3)
A játékhét legnagyobb meglepetését a Miami szállította azzal, hogy 37–0-ra kiütötte a San Diegót. Ryan Tannehill 288 yardja mellett három touchdownt is kiosztott, szinte tökéletesen játszott, a védelem teljesítménye meg magáért beszél, hiszen pontot sem engedtek a félelmetes támadógépezettel bíró Chargersnek. Egyedüli aggodalmat a futó Lamar Miller vállsérülése okozhat. Irány Detroit, ahol a liga egyik legjobb védelme vár a Dolphinsra.

Philip Rivers nagyon nehéz meccsen van túl
Philip Rivers nagyon nehéz meccsen van túl

14. (6.) San Diego Chargers (5–4)
Remekül kezdte a szezont a Chargers, az utóbbi hetekben viszont kipukkadni látszik Mike McCoy csapata. A Miami ellen hatalmas pofonba szaladtak bele Philip Riversék, 37–0-s blamájuk egyértelműen a forduló meglepetése volt. Brandon Flowers nem egészséges, Jason Verrett kiesése pedig nagy sokkot okozott a védelem hátsó tengelyében. Ennél jobbkor nem is jöhetne a bye week.

15. (12.) Buffalo Bills (5–3)
Pihenőn volt a Bills is az előző fordulóban. A visszatérés után rögtön a szintén 5–3-as mérleggel álló Kansas Cityt fogadja, ahol nagy csatára van kilátás. Sok múlik majd a játékhívásokon és azon, hogy az újonc Sammy Watkinst mennyire sikerül megtalálnia Kyle Ortonnak.

16. (23.) New Orleans Saints (4–4)
A Panthers elleni győzelmével átvette az NFC Déli csoportjának vezetését a New Orleans Saints. Ahogy elkezdett működni a védelem, úgy sorozatban jönnek a nagy sikerek. Nehéz a folytatás, a tizedik játékhéten a San Franciscót látja vendégül a Saints, utáni a Bengals és a Ravens jön. Kemény dió lesz Breesék számára, de mint tudjuk, otthon nagyon nehéz megveri a New Orleanst.

17. (19.) Cleveland Browns (5–3)
Megvan a siker a Clevelandnek, ám nem volt könnyű menet, ami azt illeti. Brian Hoyer nem játszott jól, egyetlen villanása viszont elég volt a győzelem megszerzéséhez. Aggasztó a Browns számára, hogy a védelem mostanság nem játszik jól, a támadósor pedig biztosan nem lesz elég ahhoz, hogy elvigye a hátán a gárdát. Ma hajnalban irány Cincinnati, ez nagyon fontos találkozó lesz, ami akár a csoportgyőzelmet is eldöntheti.

18. (13.) Baltimore Ravens (5–4)
Hatalmas pofonba szaladt bele a Ravens. Az igazán nagy baj az, hogy John Harbaugh csapatát a csoportrivális Steelers ütötte ki, ezzel a Baltimore visszaesett az AFC Északi négyesének utolsó helyére. Rossz formában van a támadószekció és a védelem hátsó tengelye is, passz ellen leszerepelt a csapatrész. A tizedik fordulóban Tennessee-be látogat a Ravens, ahol muszáj lesz nyerni.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

19. (24.) Minnesota Vikings (4–5)
Teddy Bridgewater ismét győzelemre vezette a Vikingeket. Az újonc irányító 268 yardot és egy TD-t passzolt, a hatpontosa, majd később a remek, TD-t érő támadósorozata ráadásul a legfontosabb pillanatokban érkezett. Vele más szintet képvisel a Minnesota, mint Matt Cassellel, vagy Christian Ponderrel. Az igazán nagy kérdés az lesz, vajon mire megy jobb védelmek ellen. Ezen a héten szünet következik, aztán irány Chicago.

20. (16.) San Francisco 49ers (4–4)
Siralmas teljesítményt nyújtott a támadófal a kilencedik fordulóban. Colin Kaepernicket nyolcszor vitték földre és végig a nyakában loholtak a Rams védői. Egyszerűen nem képes kiegyensúlyozott játékra a San Francisco, a sok egyéni hiba pedig rendre visszaüt. Kaepernick elképesztő hibája két másodperccel a befejezés előtt azt jelentette, hogy negyedik vereségét szenvedte el a 49ers. Vasárnap New Orleansba látogat Jim Harbaugh csapata, ahol az egyre jobb formában lévő Saints ellen kéne mutatni valamit.

21. (18.) Carolina Panthers (3–5–1)
Ismét kikapott a Panthers. Ami nagyobb gond, hogy pont a csoportrivális New Orleans ellen tette mindezt, így pillanatnyilag el is bukták a kvartett első helyét. A Cam Newton vezette támadógépezet továbbra is haloványan teljesít, amiben nagy szerepe van az edzői stábnak, ám a játékosok is tudásuk alatt játszanak, túl sokat hibáznak. A Carolina most Philadelphiába utazik, ahol egy csereirányító, Mark Sanchez ellen lehet javítani.

22. (20.) Houston Texans (4–5)
Vereséget szenvedett a Texans. Mivel a Colts nyert, a Houston számára így egyre távolabbinak tűnik a csoport első helye. Eddig a futó Arians Foster vitte a hátán az együttest, ám ő az Eagles ellen megsérült, ami aggasztó hír. Szerencse, hogy pihenőhét jön, így Fosternek lesz ideje felépülni. Brian Cushing térdével nagyobb baj van, mint azt várták, ráadásul Jadeveon Clowney állapotáról sem lehet sokat tudni. Gyűlnek a viharfelhők. Houston, van egy kis gond...

Óriási védekezés hozta meg a Rams sikerét a 49ers utolsó támadása során (Fotó: Action Images)
Óriási védekezés hozta meg a Rams sikerét a 49ers utolsó támadása során (Fotó: Action Images)



23. (26.) St. Louis Rams (3–5)

Már megint megviccelte egy csoportriválisát a Rams, Jeff Fisher csapata ezúttal a 49ers ellen aratott szoros győzelmet. A védőfal hetekig nem jutott el az ellenfél irányítójához, de az elmúlt mérkőzéseken sorra szállítják a sackeket, Colin Kaepernicket például nyolcszor(!) vitték földre. Robert Quinn egyre jobb formában van, vezényletével elképesztő a védőfal. Jöhet a következő rivális, a kvartett első helyén álló Cardinals.

24. (21.) Washington Redskins (3–6)
Robert Griffin III visszatért a kezdőbe, a siker viszont elmaradt. Kár érte, mert egy abszolút nyerhető találkozó volt a Vikings elleni. Az első félidőben jobb volt a Redskins, előnyüket azonban nem tudták pontokra váltani, a második játékrészben ez megbosszulta magát. Jókor jön a szünet, Griffin teljesen felgyógyulhat bokasérüléséből. Szükség is lesz rá, muszáj felrázni csapattársait.

Andrew Luckot a Giants sem tudta megállítani
Andrew Luckot a Giants sem tudta megállítani

25. (22.) New York Giants (3–5)
Ennél kiábrándítóbb játékkal nem is térhetett volna vissza pihenőhetéről a Giants. Tom Coughlin csapata megsemmisítő vereséget szenvedett, mindegyik egység csúnyán leszerepelt. A támadószekció teljesen impotens, a védelemnél pedig nagy a baj, miután a szélső hátvéd Prince Amukamara bicepszszakadást szenvedett, így ebben a szezonban már nem léphet pályára. Kiesése hatalmas érvágás lesz, Dominique Rodgers-Cromartie egyedül kevés lesz, ami a passz elleni védekezést illeti.

26. (25.) Chicago Bears (3–5)
Nem játszott a kilencedik játékhéten a Chicago. Jay Cutlerék a tizediken a rivális Green Bayhez látogatnak. Amennyiben a Bears vereséget szenved, úgy minden bizonnyal elúszott az idei szezonja is.

27. (27.) Atlanta Falcons (2–6)
Bye weeken volt a Falcons, sok történés nem volt a csapat háza táján. Vasárnap a rivális, 1–7-es mérleggel álló Buccaneershez látogatnak. Ezúttal biztos, az Atlanta az esélyesebb.

28. (29.) Tennessee Titans (2–6)
A kilencedik játékhéten szüneten volt a Titans is. Baltimore-ban választ kapunk rá, az újonc Zach Mettenbergernek mennyire sikerült megtalálnia az összhangot elkapóival.

29. (28.) New York Jets (1–8)
Már megint egy vereség! Nem képes feljavulni a Jets, teljesen mindegy, hogy Michael Vick, vagy Geno Smith irányít. Egyikben sincs meg a potenciál, hogy franchise QB legyen, és építeni lehessen rá. Biztató, hogy Percy Harvin egyre jobban belejön a játékba, ő nagy fegyvere lehet a támadóegységnek. Elkezdődött a kampány, hogy rúgják ki John Idziket, a Jets vezérigazgatóját. A felvetés valljuk be teljesen jogos, az idény végén nagytakarítást kell tartani a gárdánál.

30. (30.) Jacksonville Jaguars (1–8)
Sok esélye nem volt a Jaguarsnak a Bengals ellen. Blake Bortles szörnyű első félidőt zárt, a másodikban viszont két touchdownt is kiosztott, de ezzel is csak szorosabbá tudta tenni az állást. Mindkét csapatrésznél sok a gond, az idei év már csak az összeszokás miatt lesz fontos. Hétvégén Londonba megy a Jacksonville, ahol a Cowboys ellen kéne meglepetést okozni. A találkozó esélyese egyértelműen a Dallas.

31. (31.) Tampa Bay Buccaneers (1–7)
Ismét zakózott a Buccaneers, ezúttal Clevelandben kaptak ki. Kár a mérkőzésért, mert meglehetett volna a diadal, de végül ismét hibázott a Bucs. Edzői oldalon továbbra is megkérdőjelezhető a gárda fejlődése: Lovie Smith lecserélte irányítóját, Mike Glennont. Glennon nem játszott jól Clevelandben, ám két elkapójával, Mike Evansszel és Vincent Jacksonnal sokkal jobb az összhangja, mint a veterán Josh McCownnak. A Glennon–McCown csere hátralépésnek számít jelenleg. Mike Evans ráadásul egyre jobb formában van, NFL-es karrierje legjobb mérkőzését zárta, 124 yardot és két hatpontost kapott el.

32. (32.) Oakland Raiders (0–8)
Tovább folytatódik a Raiders vesszőfutása. A futójáték továbbra sem ismert fogalom, Derek Carr egyedül viszont kevés ahhoz, hogy meccset nyerjen a társaságnak. Lassan tényleg kimondhatjuk, hogy el lehet kezdeni a jövő évi játékosbörzével foglalkozni, és azon sem lepődnénk meg, ha a Raiders 0–16-tal zárná az alapszakaszt.

STATISZTIKÁK
A 9. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Peyton Manning (Denver)
–New England
438
A legtöbb futott yard: Jeremy Hill (Cincinnati)
–Jacksonville 154
A legtöbb elkapott yard: Jeremy Maclin (Philadelphia) –Houston
158
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 3085 Andrew Luck (Indianapolis)
A legtöbb futott yard: 1133 DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 996
Antonio Brown (Pittsburgh)
A legtöbb szerelés: 97 Luke Kuechly (Carolina)
A legtöbb sack: 12 Justin Houston (Kansas City)
A legtöbb interception: 6
Tashaun Gipson (Cleveland)
NFL 2014, ALAPSZAKASZ
9. FORDULÓ
2014. 10. 31. 1.25 Carolina Panthers–New Orleans Saints 10–28
2014. 11. 02. 19.00 Cincinnati Bengals–Jacksonville Jaguars 33–23
2014. 11. 02. 19.00 Cleveland Browns–Tampa Bay Buccaneers 22–17
2014. 11. 02. 19.00 Dallas Cowboys–Arizona Cardinals 17–28
2014. 11. 02. 19.00 Kansas City Chiefs–New York Jets 24–10
2014. 11. 02. 19.00 Miami Dolphins–San Diego Chargers 37–0
2014. 11. 02. 19.00 Minnesota Vikings–Washington Redskins 29–26
2014. 11. 02. 19.00 Houston Texans–Philadelphia Eagles 21–31
2014. 11. 02. 22.05 San Francisco 49ers–St. Louis Rams 10–13
2014. 11. 02. 22.25 New England Patriots–Denver Broncos 43–21
2014. 11. 02. 22.25 Seattle Seahawks–Oakland Raiders 30–24
2014. 11. 03. 2.30 Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens 43–23
2014. 11. 04. 2.30 New York Giants–Indianapolis Colts 24–40
Szabadnapos. Atlanta Falcons, Buffalo Bills, Chicago Bears, Detroit Lions, Green Bay Packers, Tennessee Titans
10. FORDULÓ
2014. 11. 07. 2.25 Cincinnati Bengals–Cleveland Browns
2014. 11. 09. 19.00 Buffalo Bills–Kansas City Chiefs
2014. 11. 09. 19.00 Detroit Lions–Miami Dolphins
2014. 11. 09. 19.00 New Orleans Saints–San Francisco 49ers
2014. 11. 09. 19.00 New York Jets–Pittsburgh Steelers
2014. 11. 09. 19.00 Tampa Bay Buccaneers–Atlanta Falcons
2014. 11. 09. 19.00 Jacksonville Jaguars–Dallas Cowboys*
2014. 11. 09. 19.00 Baltimore Ravens–Tennessee Titans
2014. 11. 09. 22.05 Oakland Raiders–Denver Broncos
2014. 11. 09. 22.25 Arizona Cardinals–St. Louis Rams
2014. 11. 09. 22.25 Seattle Seahawks–New York Giants
2014. 11. 10. 2.30 Green Bay Packers–Chicago Bears
2014. 11. 11. 2.30 Philadelphia Eagles–Carolina Panthers
Szabadnapos. Indianapolis Colts, Minnesota Vikings, New England Patriots, San Diego Chargers, Washington Redskins, Houston Texans
*Londonban rendezik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik