Már második helyen a Szentek, dobogós Főnökök

Vágólapra másolva!
2013.10.10. 15:42
Még mindig a Denver Broncos vezeti szubjektív NFL-erősorrendünket, de a múlt heti dobogós helyekről a Seahawks és a Patriots is jócskán visszacsúszott vereségével. Helyükre a még mindig hibátlan New Orleans Saints, Kansas City Chiefs páros jött fel, hátul pedig továbbra is a Steelers, Giants, Jaguars trió zárja a sorrendet.

Jogos a Szentek öröme, öt meccs után is veretlen a héten a New England Patriotshoz látogató New Orleans – 
ráadásul Drew Brees rekordja sem dől meg (Fotó: Action Images)
Jogos a Szentek öröme, öt meccs után is veretlen a héten a New England Patriotshoz látogató New Orleans – ráadásul Drew Brees rekordja sem dől meg (Fotó: Action Images)
Jogos a Szentek öröme, öt meccs után is veretlen a héten a New England Patriotshoz látogató New Orleans –
ráadásul Drew Brees rekordja sem dől meg (Fotó: Action Images)
Jogos a Szentek öröme, öt meccs után is veretlen a héten a New England Patriotshoz látogató New Orleans – 
ráadásul Drew Brees rekordja sem dől meg (Fotó: Action Images)
Jogos a Szentek öröme, öt meccs után is veretlen a héten a New England Patriotshoz látogató New Orleans – ráadásul Drew Brees rekordja sem dől meg (Fotó: Action Images)

 



1. (az előző heti helyezés: 1.) Denver Broncos (5–0)
Igazi adok-kapok mérkőzést játszott egymással a Broncos és a Cowboys. Manningékre továbbra sem lehet egy rossz szavunk sem, mert nincsenek szavak arra, amit a támadóegység művel, viszont a védelem ezúttal megmutatta, hogy igazi átjáróház, ha épp rossz napot fog ki. Nagy szerencse, hogy hamarosan visszatérhet Von Miller a csapatba, ahogy Champ Bailey reaktiválása is napirenden van már.

2. (4.) New Orleans Saints (5–0)
Továbbra sem találják a Szentek ellenszerét a ligában, így Drew Breesék még mindig veretlenek. Joggal mondhatjuk, hogy nagyon összeállt ez a társaság! Nem nagyon hibáznak, fejben nagyon ott vannak a meccseken, amit pedig Rob Ryan művelt ezzel a védelemmel, az fantasztikus! Nem nagyon tudnak kifogni rajtuk, így már most bátran kijelenthetjük, hogy zseniálisan jól sült el az idény előtti sémaváltás.

3. (5.) Kansas City Chiefs (5–0)
Továbbra is veretlen a Chiefs, hiszen nyerni tudott Tennessee-ben is. A védelemnek ezúttal sem sikerült megtalálni az ellenszerét, Alex Smith azonban egyre haloványabb játékot produkál. Pontatlan, sokat hibázik, többet vár a kelleténél, ráadásul a labdaeladások száma is rohamosan növekszik. Egy valami viszont biztos, a KC fejben nagyon topon van, ezt az agresszív defense-t pedig egyelőre lehetetlen kijátszani.

4. (6.) Indianapolis Colts (4–1)
A forduló egyik legnagyobb meglepetését szállította a Colts, amikor megverte a Seahawkst! Igazából ehhez a sikerhez mindegyik csapatrész hozzátett: a Luck vezette támadócsapat fantasztikus volt, ahogy a védelem is rendre mezőnygólon tudta tartani Wilsonékat, a speciális egység pedig egy blokkolt mezőnykísérletet hordott vissza touchdownra, így joggal mondhatjuk, hogy ez a vasárnapi diadal igazi csapatmunka volt.

5. (2.) Seattle Seahawks (4–1)
Hatalmas találkozót hozott a Seahawks indianapolisi vendégjátéka, melyen végül elvesztette veretlenségét is a Seattle. Sok panasz nem érheti Pete Carroll csapatát, mert ettől a Coltstól ki lehet kapni, de azért néhány gyenge pontja napvilágra került a liga legjobb védelmének is. Ennek ellenére nem kérdés, hogy továbbra is a liga egyik legjobb csapatáról beszélünk, amely simán be fog jutni a rájátszásba.

6. (7.) San Francisco 49ers (3–2)
Rendkívül fontos győzelmet aratott a San Francisco a Houston ellen otthon, így sikerült felzárkózni a zakózó Seattle mögé. Colin Kaepernickéknek nem volt nehéz dolguk, miután a védelem állandó lehetőséget biztosított a könnyű pontszerzésekre. Vasárnap az Arizona látogat a Candlestick Parkba, az pedig papíron kötelező W-nek ígérkezik.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2013-as szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

7. (10.) Cincinnati Bengals (3–2)
Fura egy csapat ez a Bengals. Megveri a legjobbakat, majd simán kikapnak például a Browns ellen. Az biztos, hogy a védelem a liga elitjébe tartozik, viszont a hullámzó támadószekció és a sok buta hiba sokba kerülhet még. Állandó kérdés lehet, hogy mely arcát veszi elő éppen a Dalton vezette offense, mivel a védelem nem foghat ki mindig olyan jó napot, mint a Pats ellen. Azt már megmutatta a Cincy, hogy brutálisan erős gárda, a rájátszáshoz azonban a továbbiakban is meg kell tudniuk nyerni a nehéz összecsapásokat.

8. (3.) New England Patriots (4–1)
Kritikán aluli támadójátékkal rukkolt elő a Pats a Bengals elleni rangadón. Bradynek nem megy jól a játék a sok megbízhatatlan fiatallal, valamint a támadókoordinátor Josh McDaniels sem könnyíti meg a dolgát a rossz játékhívással. Egyetlen reménye a Patsnek, hogy a hírek szerint visszatérhet Rob Gronkowski sztár tight end, egyben Brady kedvenc célpontja.

9. (12.) Green Bay Packers (2–2)
Elmondhatjuk, hogy jókor jött a pihenőhét a Green Baynek, hiszen a Sajtfejűek a visszatérés után rögtön fontos győzelmet arattak a rivális Oroszlánok ellen, ezzel pedig szorosan ott vannak a Chicago–Detroit páros mögött a csoportban. Az öröm azonban nem lehet felhőtlen, ugyanis a remek passzsiettető, Clay Matthews egyik ujja eltört, meg is kellett műteni, viszont így jó pár hetet kénytelen lesz kihagyni. Nála nagyobb veszteség csak akkor érhette volna a Sajtfejűeket, ha Rodgers dől ki...

10. (8.) Detroit Lions (3–2)
Simán kikapott a Detroit a Lambeau Fielden, bár igazából ez senkit sem lep meg. A mérkőzés előtt ugyanis kiderült, hogy a sztár elkapó Calvin Johnson térdsérülése miatt nem léphet pályára, ennél nagyobb csapás pedig nem is érhette volna az Oroszlánokat. Ennek megfelelően a Stafford vezette támadócsapat teljesen impotens játékot tudott csak felmutatni, a védelem pedig nagyon pozitív volt, ám még ez is kevésnek bizonyult Rodgersékkel szemben.

11. (9.) Chicago Bears (3–2)
Nincs könnyű helyzetben a Bears, hiszen vasárnap elszenvedték a második vereségüket is, így nem tudnak elszakadni a csoportriválisoktól. Hiába játssza Alshon Jeffery élete meccsét, amikor akadozik a támadósor, a védelemben pedig egyre feltűnőbben bukkannak fel a hiányosságok, akkor ott egy igazán jó csapat ellen nem sok esély marad. A Saints pedig igazán jó csapat, amely ki is használta Cutlerék botlásait.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csoportelsőnek van a legnagyobb sansza rá, hogy ezúttal még a rájátszásba se jusson be?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

12. (18.) Baltimore Ravens (3–2)
Nehéz találkozón tudott nyerni a címvédő Ravens, ez pedig nagyon kellett, hogy ne kerüljenek hátrányba, ami a csoportot illeti. Joe Flacco továbbra sem hozza azt a jó teljesítményt, amiért a szezon előtt megfizették, viszont a futójáték és a védelem állandó javulása azért nagy segítség, ez pedig ezúttal elegendőnek bizonyult a sikerhez.

13. (11.) Miami Dolphins (3–2)
A remek kezdés után a Miami kipukkadni látszik és sorozatban már második vereségét könyvelhette el. Ryan Tannehill továbbra is jó, rá nem nagyon lehet panasz, de amit az előtte lévő támadófal művel, az kritikán aluli. Olyannyira nagy a gond a csapatrésszel, hogy ha így folytatják, akkor az idény végére megdől az egy szezon alatt engedett sackek száma, aminek vélhetően nem fognak örülni.

14. (14.) Tennessee Titans (3–2)
Ahogy az várható volt, Jake Locker csípősérülése nagy csapást jelentett a Titánoknak. Hiába korrekt Ryan Fitzpatrick is, egy jó csereirányítónál nem több igazából. A nagy feladat az lesz, hogy a játékosok elhiggyék, hogy a vezérük nélkül is képesek mérkőzéseket nyerni. Ha nem sikerül tudatosítani a fejekben ezt, akkor a következő, Locker nélküli hetekben akár a szezon és a rájátszás is elmehet.

15. (13.) Houston Texans (2–3)
Matt Schaub remekül halad afelé, hogy kijátssza magát a Texans kezdőjéből, de igazából a csapatból is. Ezúttal rögtön az első passzából touchdownt szerzett az ellenfél, ez pedig meg is adta az alaphangot a 49ers elleni rangadóra – ez már ráadásul sorozatban a negyedik ilyen meccse volt... Schaub a folytatásban is sokat hibázott, a védelem pedig nem tudta tartani Kaepernickéket. Nagyon nagy blama lenne a Houstontól, ha ezzel a kerettel nem menne be a rájátszásba, márpedig valami nagyon nincs rendben Gary Kubiakék fejében.

16. (16.) Dallas Cowboys (2–3)
Ritka, amikor egy csapat 48 ponttal kikap, a Dallas ezt mégis megtette. A Broncos túl soknak bizonyult ezúttal, ám valljuk be, hogy igazából Romo kezében volt a meccs, aki azonban hibázott a legfontosabb momentumban, így semmit sem ért az 500 passzolt yardja és a kiosztott 5 TD-passza, végül vesztesen kellett elhagynia a gyepet a Cowboysnak.

17. (15.) San Diego Chargers (2–3)
Lassan szokásossá válik, hogy a Chargers lehet bármilyen jó, a csoportküzdelmek során akkor is szenvedős meccseket játszik. Ez a Raiders vendégeként sem alakult másként, Philip Rivers pedig sokat hibázott. Olyannyira sokat, hogy ezúttal ez a győzelembe került. Legközelebb a hétfő esti rangadón a Colts ellen javíthatnak majd, ám nagyon nehéz lesz.

18. (20.) Arizona Cardinals (3–2)
Idei harmadik győzelmét szerezte meg a Cardinals, és nagyon gyorsan fejlődik a gárda Bruce Arians vezetőedző irányítása alatt. Látszik a tudatosság, az eredmények pedig gyorsan jönnek. Végre a védőszekció hozza a tavaly megszokott, jó teljesítményt. Az egység pedig csak erősödött, mivel a vezérük, Daryl Washington eltiltása lejárt és rögtön olyan játékkal tért vissza, amit még a legjobbak is megirigyelnének, ez pedig hatalmas löketet adhat a társaságnak.

19. (22.) New York Jets (3–2)
Valami nagyon összeállt a fejekben a Jetsnél, ezt bátran kijelenthetjük. Geno Smith remekelt Atlantában, pedig szinte az egész elkapósora sérült volt, de ezúttal a játékhívások is hatékonyak és jók voltak az offensenél. A védelem csak a szokásos, megbízható és agresszív formáját hozta, ezzel pedig a Falcons nem tudott mit kezdeni. ha így folytatja a Jets, akár még a csoportgyőzelem is meglehet!

20. (21.) Cleveland Browns (3–2)
Csütörtök este fontos győzelmet zsebelhetett be a Browns a Bills ellen, ám ez komoly vezéráldozattal járt: Brian Hoyer, a csodálatos játékkal berobbanó irányító térdszalagja elszakadt, műtét vár rá, így ebben az évben már biztosan nem léphet pályára. Ezzel ismét megadatott a lehetőség Brandon Weedennek, hogy bizonyítsa az új vezetőség számára, miszerint nem véletlenül volt első körös választott a tavalyi játékosbörzén.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csoportutolsónak van a legnagyobb esélye ezúttal megnyerni a divízióját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

21. (23.) Philadelphia Eagles (2–3)
Győzni tudott a Philadelphia New Yorkban, bár még így is csak azt mondhatjuk, hogy hozta a kötelezőt, ismervén a Giants idei formáját. Nem jó hír azonban, hogy Michael Vick megsérült, így várhatóan heteket kell majd kihagynia. A helyén Nick Foles dobálhat majd, aki habár a Giants lyukas védelme ellen remekül teljesített, a Buccaneers ligaelit védői ellen azért megszenvedhet.

22. (17.) Buffalo Bills (2–3)
Remekül indult Clevelandben a Bölények számára a csütörtök esti rangadó, ám végül nagyon rosszul ért véget: nem elég, hogy vereséget szenvedtek, még az újonc irányító, E.J. Manuel is térdsérülés szenvedett, így a hírek szerint 4-6 hétig biztosan nem állhat majd a csapata rendelkezésére. Az pedig mindent elmond a quarterback problémáról, hogy a Lions ellen Thaddeus Lewis kezdhet majd...

23. (25.) St. Louis Rams (2–3)
Magabiztos győzelmet aratott a Rams a Jaguars ellen, de ebből sok következtetést nem szűrnénk le. A Jaguars annyira gyenge csapat jelenleg, hogy igazából ez volt a minimum elvárás Bradfordéktól. Az egyértelmű, hogy a jövőben magabiztosabb támadó, illetve védőteljesítmények kellenek majd, ha a Kosok mérkőzéseket akarnak nyerni, mert az eddig mutatott játék kevés lesz.

24. (28.) Oakland Raiders (2–3)
Terrelle Pryor visszatért az agyrázkódásból, rögtön sikerült is győzelemre vezetnie a Raiderst. Továbbra is erőn felül teljesít a gárda, végre elkezdtek jönni a labdaszerzések is, a pontszerzések is a védelem részéről, ez a teljesítmény pedig rendkívül pozitív a keretet és a sérüléslistát látván. Vasárnap Kansas Citybe látogatnak Pryorék, ott mondjuk nincs sok esély a győzelemre.

25. (19.) Atlanta Falcons (1–4)
Röviden összefoglalva totális csőd, amit idén a Falconstól láthatunk. Furcsa, hiszen ez egy jó játékosállomány, de a két gyenge pont, a támadófal és az edzői stáb olyannyira kihat az egész gárdára, hogy lassan teljesen impotenssé válik mindkét egység. Matt Ryannek nincs ideje passzolni, rossz játékhívások hátráltatják, a védelem pedig igazából egyáltalán nem rossz, de a labdaszerzések elmaradnak, ami nagy hátrány. A szerencse sem áll a Falcons oldalán, miután a hétfő esti rangadó után jött a csapás: a liga egyik legjobb elkapója, Julio Jones lábfejsérülés miatt az egész szezonra kidőlt.

26. (24.) Carolina Panthers (1–3)
Nem sikerült túl jól a pihenőhétről való visszatérés a Panthers számára: Cam Newtonék simán kikaptak egy nem túl erős Cardinalstól. Pedig továbbra sem lehet azt mondani, hogy ez egy rossz csapat volna. Sőt, ez egy jó csapat! De valahogy semmi sem akar összejönni, állandó egyéni hibák és sérülések hátráltatják az eredményességet, ezzel pedig Ron Riverának kellene valamit tennie végre.

27. (26.) Washington Redskins (1–3)
Nem játszott a múlt héten a Redskins. A hatodik játékhéten Dallasba látogatnak Griffinék, ahol igazából kötelező lenne nyerni, amennyiben rájátszásba szeretnének jutni a Rézbőrűek. Igaz, hogy a csoportban nem túl erős mérlegek vannak, de a Cowboys egyelőre egyértelmű favoritnak látszik, erre kéne rácáfolnia a Skinsnek.

28. (27.) Minnesota Vikings (1–3)
A Steelers elleni londoni siker után szünetre vonulhatott a Vikings, közben pedig le is igazolták a Tampa Bayből kivágott Josh Freemant. Christian Ponderhez képest kis túlzással bárki erősítés lenne lassan, így Freeman is, mindenesetre még meg kell tanulnia a játékokat, össze kéne szoknia a társaival, ez pedig azért néhány hetet igénybe vesz majd.

29. (29.) Tampa Bay Buccaneers (0–4)
Bye weeken volt a Buccaneers is. Sok minden nem történt a csapat háza táján, ám az mindenképpen említendő, hogy elküldték az irányító Josh Freemant, így most már biztosan az újonc Mike Glennonnal folytatják az idény hátralévő mérkőzésein.

30. (30.) Pittsburgh Steelers (0–4)
A legjobbkor jött a pihenőhét a Steelersnek, hiszen öt forduló után nyeretlen Mike Tomlin csapata. New Yorkban kell bizonyítania Big Benéknek, ám ez nem lesz könnyű, elnézve a Jets formáját.

31. (31.) New York Giants (0–5)
Sok újdonságot nem lehet megállapítani, ami a Giantset illeti: fejben továbbra is nagy zűrök vannak. Eli Manning szebb számokat hozott az Eagles nem túl acélos védelme ellen, de igazából sok esélye így sem volt az Óriásoknak a Philly ellen. A támadófal pedig csak gyengül, hiszen lassan az egység fele sérültlistán végzi, bár ez a védelemnél sincs másképp.

32. (32.) Jacksonville Jaguars (0–5)
Folytatódik a „Suck 4 Bridgewater" küldetés, a Jaguars még Justin Blackmon visszatérésével sem tudott annyit erősödni, hogy akár egy Rams ellen versenyben legyen. Ez pedig nagyon sokatmondó. A balszerencse pedig megtalálta a Jaxet, hiszen egy héttel Eugene Monroe elcserélése után, a helyére kerülő Luke Joeckel rögtön eltörte a bokáját, így egész szezonra ki is dőlt, de Blaine Gabbert sem játszhat a következő fordulókban, bár ez inkább jó hír Jacksonville-ben.

A 6. forduló ma hajnalban a Chicago Bears–New York Giants találkozóval veszi kezdetét!

STATISZTIKÁK
AZ 5. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Tony Romo (Dallas)
–Denver
506
A legtöbb futott yard:Jamaal Charles (Kansas City)
–Tennesse108
A legtöbb elkapott yard:Alshon Jeffery (Chicago)
–New Orleans
218
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard:1884Peyton Manning (Denver)
A legtöbb futott yard:514
LeSean McCoy (Philadelphia)
A legtöbb elkapott yard:593Jimmy Graham (New Orleans)
A legtöbb szerelés:51Lance Briggs (Chicago)
A legtöbb sack:9.5Robert Mathis (Indianapolis)
A legtöbb interception:4Aqib Talib (New England), Kiko Alonso (Buffalo), Alterraun Verner (Tennessee)
NFL 2013, ALAPSZAKASZ
5. FORDULÓ
2013.10.042:25Cleveland Browns–Buffalo Bills37–24
2013.10.0619:00Chicago Bears–New Orleans Saints18–26
2013.10.0619:00Cincinnati Bengals–New England Patriots13–6
2013.10.0619:00St. Louis Rams–Jacksonville Jaguars34–20
2013.10.0619:00Miami Dolphins–Baltimore Ravens23–26
2013.10.0619:00New York Giants–Philadelphia Eagles21–36
2013.10.0619:00Green Bay Packers–Detroit Lions22–9
2013.10.0619:00Tennessee Titans–Kansas City Chiefs17–26
2013.10.0619:00Indianapolis Colts–Seattle Seahawks34–28
2013.10.0622:05Arizona Cardinals–Carolina Panthers22–6
2013.10.0622:25Dallas Cowboys–Denver Broncos48–51
2013.10.072:30San Francisco 49ers–Houston Texans34–3
2013.10.075:35Oakland Raiders–San Diego Chargers27–17
2013.10.082:30Atlanta Falcons–New York Jets28–30
Szabadnapos: Minnesota Vikings, Pittsburgh Steelers, Tampa Bay Buccaneers, Washington Redskins
6. FORDULÓ
2013.10.112:25Chicago Bears–New York Giants
2013.10.1319:00Buffalo Bills–Cincinnati Bengals
2013.10.1319:00Cleveland Browns–Detroit Lions
2013.10.1319:00Kansas City Chiefs–Oakland Raiders
2013.10.1319:00Minnesota Vikings–Carolina Panthers
2013.10.1319:00Tampa Bay Buccaneers–Philadelphia Eagles
2013.10.1319:00Baltimore Ravens–Green Bay Packers
2013.10.1319:00Houston Texans–St. Louis Rams
2013.10.1319:00New York Jets–Pittsburgh Steelers
2013.10.1322:05Denver Broncos–Jacksonville Jaguars
2013.10.1322:05Seattle Seahawks–Tennessee Titans
2013.10.1322:25New England Patriots–New Orleans Saints
2013.10.1322:25San Francisco 49ers–Arizona Cardinals
2013.10.142:30Dallas Cowboys–Washington Redskins
2013.10.152:30San Diego Chargers–Indianapolis Colts
Szabadnapos: Atlanta Falcons, Miami Dolphins

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik