Élre futott a 49ers, visszaesett a címvédő

Vágólapra másolva!
2012.09.13. 16:52
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2012-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. A listát a 2010-es bajnok Green Bay Packerst rangadón két vállra fektető San Francisco 49ers vezeti, a februári Super Bowlt elbukó New England Patriots és a főcsoportdöntőig menetelő Baltimore Ravens előtt. A bajnok New York Giants, a Packers és a 2009-es első New Orleans Saints egyaránt nagyot zuhant vereségével, a Peyton Manning vezette Denver Broncos viszont megkezdte élre törését.

Alex Smithék 22 év után győzték le idegenben alapszakasz-mérkőzésen a Green Bay Packerst (Fotó: Action Images)
Alex Smithék 22 év után győzték le idegenben alapszakasz-mérkőzésen a Green Bay Packerst (Fotó: Action Images)
Alex Smithék 22 év után győzték le idegenben alapszakasz-mérkőzésen a Green Bay Packerst (Fotó: Action Images)
Alex Smithék 22 év után győzték le idegenben alapszakasz-mérkőzésen a Green Bay Packerst (Fotó: Action Images)
Alex Smithék 22 év után győzték le idegenben alapszakasz-mérkőzésen a Green Bay Packerst (Fotó: Action Images)

 

1. (5.) San Francisco 49ers (1–0)

A 49ers rögtön a 2010-es bajnok Packers legyűrésével jelezte, hogy milyen elképesztően erős. A parádés védelemre egyszerűen nincsen ellenszer, a szezon előtti tevékenykedéseknek hála pedig a támadószekció is megfelelően erősödni tudott. Harbaugh csapata hihetetlenül össze van rakva, és egyelőre nem látjuk az ellenfelek között azt a gárdát, amelyik meg tudná verni.

2. (2.) New England Patriots (1–0)


Brady vezetésével borzasztó jó ez a Patriots. Nem elég, hogy egy ilyen félelmetes támadósor van New Englandben, de lassan a védelem is kezd összeállni, már csak a secondaryvel kellene kezdenie valamit Belichicknek, akkor pedig nem nagyon tudják majd megállítani a gárdát a menetelésben.

3. (4.) Baltimore Ravens (1–0)

Az első kettőhöz hasonlóan a Ravens is iszonyatosan erős, amit rögtön az első fordulóban bizonyítani tudott a csoportrivális Bengals ellen. Joe Flacco egyre jobb, egyre gyakrabban képes elit szinten játszani, a tavaly berobbanó Torrey Smithszel pedig a ligaelit védelem mellett végre egy nagyon hatékony támadóegység van Baltimore-ban. A Hollók az Amerikai főcsoport egyik legkomolyabb esélyesei.

4. (6.) Houston Texans (1–0)

Pontosan olyan magabiztosan kezdett a Houston, ahogy azt vártuk tőlük. A védelem továbbra is brutális, viszont az egészséges Schaubbal kiegészült támadószekció életveszélyessé vált, ezzel pedig az egyik fő esélyessé lépett elő az AFC-ben a Texans. Csak aztán ne sérüljön le a fél brigád, mint tavaly…

5. (1.) Green Bay Packers (0–1)

A Green Bay védelme pont ott folytatta a 49ers ellen, ahol az előző szezonban abbahagyta. Sokat hibáztak, nagy játékokat engedtek, és hiába Clay Matthews zsenialitása, ilyen cornerback tandemmel előre meg van írva a Packers sorsa, a rájátszásban ugyanis nem sokáig fognak jutni ezzel a védelemmel.

6. (10.) Denver Broncos (1–0)

Vasárnap hajnalban végre választ kaphattunk a nagy kérdésre, egészséges-e Peyton Manning! A 36 éves, sérülésből visszatérő irányító csattanós választ adott a kétkedőknek, és nagy szerepet vállalt a Broncos Steelers elleni sikerében. Ha pedig a védelem is hasonló formában folytatja a szezont, akkor a határ a csillagos ég a Denver számára.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2012-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

7. (3.) New York Giants (0–1)

Azt már az előző héten is írtuk, hogy a címvédő gondban lesz a folyton sérült secondary miatt, de a nyitó mérkőzésen a Cowboys ellen újabb védők dőltek ki, ez pedig tovább rontotta Coughlinék helyzetét. Tipikus első meccset, és idény eleji formát láthattunk a Giantstől, főleg a tavaly zseniális Victor Cruz volt, aki sokat hibázgatott. Ezen felül a címvédőnek a támadófalát sem ártana rendbe tennie.

8. (13.) Atlanta Falcons (1–0)

Ez az év hozhatja meg az igazi áttörést a Falconsnak, amennyiben Julio Jones továbbra is olyan megállíthatatlan marad, mint a Chiefs ellen volt. Matt Ryannek jobbnál jobb célpontjai vannak, és mivel a csoportrivális Saints meglepetésre vereséget szenvedett a Redskinstől, rögtön lépéselőnybe került az Atlanta.

9. (8.) Pittsburgh Steelers (0–1)


Nem alakult jól a kezdés a Steelers szempontjából. Big Bent kis híján összetörte a Broncos védelme, de a Steelers hátsó osztaga sem tudott mit kezdeni Peyton Manninggel és a no-huddle offense-zel (felpörgetett támadóstratégia a lehető leggyorsabb előretörés céljából, melynek lendületét nem töri meg kupaktanács – huddle). Igazából semmilyen téren sem volt pariban a Pittsburgh, a Jets ellen javítani kell a gyenge kezdés után.

10. (11.) Chicago Bears (1–0)

Ha egy normális támadófala lenne ennek a Bearsnek, akkor már most azt mondanánk, hogy akár Super Bowlig is eljuthat a csapat. Hála az előszezonnak ugyanis, brutálisan erős elkapóegység kezd kibontakozni a Maciknál – Jay Cutler nagy örömére. Már csak imádkozni kell érte, hogy Cutlert ne törjék össze, itt tényleg nincs nagyon más teendő...

11. (9.) Detroit Lions (1–0)

„Hála” Matt Stafford sorozatos hibáinak, az Oroszlánok majdnem ott hagyták a fogukat a Rams elleni találkozón. Többször is, nagyon fontos pillanatokban adta el a labdát a Detroit fiatal irányítója, de a végén aztán összeszedte magát, és sikerült behúzni a kötelezőt. Ha a védelemben felépülnek a tehetséges fiatalok, nem lesz itt nagy gond.

12. (16.) Dallas Cowboys (1–0)

Jerry Jones csapata kifejezetten harapós kedvvel lépett pályára a címvédő Giants ellen, és ezúttal a beígért siker nem is maradt el, hála a remeklő védelemnek, illetve a semmiből berobbanó Kevin Ogletree elkapónak. Ogletree, akinek egy néhány hete még a kerettagsága sem volt biztos, 114 elkapott yardot és 2 touchdownt jegyzett.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik, az előző szezonban csoportgyőztes csapatnak van a legnagyobb esélye arra, hogy lemarad ebben az idényben a playoffról?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

13. (7.) New Orleans Saints (0–1)

A védelem a tavalyihoz hasonló, rettenetes játékkal rukkolt elő a Skins ellen, ami bőven kevés bármelyik csapat ellen. Igen ám, de a holt szezonban új szerződést kapó Drew Brees sem nagyon találta önmagát, ez a két, hatalmas faktor pedig még egy Washington ellen is nagyon kevésnek bizonyult. Talán ez az a pillanat, amikor már rögtön észre is lehetett venni, hogy mennyire hiányzik az eltiltott Sean Payton az oldalvonalról...

14. (14.) Philadelphia Eagles (1–0)

Nem sikerült valami jól Michael Vick számára a Browns elleni, első mérkőzés a szezonban. Nagyon sokat hibázott, és ezek majdnem a Philly győzelmébe kerültek, ami azért egy Cleveland ellen megengedhetetlen luxus. Ám Vick akkor villant, amikor nagy szükség volt rá, a védelem pedig kifejezetten tetszetős, Asante Samuel hiánya egyelőre nem látszik meg a secondaryn.

15. (12.) Kansas City Chiefs (0–1)

Szezon eleji formát mutatott a Chiefs, ez nem is volt elég egy szárnyaló Falcons ellen a győzelemhez. Nagyon hiányzott a védelemből az eltiltás miatt kimaradó Tamba Hali, illetve a sérüléssel küszködő Brandon Flowers, de amint ez a két kulcsjátékos visszatér a kezdőbe, rögtön képes lesz bárkit elverni a Kansas City.

16. (17.) San Diego Chargers (1–0)

Mint mindig, ezúttal is hatalmas szerencsétlenkedésbe fulladt a Raiders–Chargers találkozó. Ám ezúttal végre a Chargers örülhetett, hála a speciális egységüknek, amely több labdát is szerzett, ezzel hozzásegítve Riverséket a nagyon fontos nyitó forduló megnyeréséhez. Ryan Mathews visszatérése pedig csak még jobbá teszi majd a San Diegót, de a hírek szerint a Titans ellen még nem szerepel a sérülésből lábadozó fiatal futójátékos.

17. (15.) Cincinnati Bengals (0–1)

Jó ez a Bengals, de az igazán erős csapatok ellen még mindig elfogy a tudomány. A.J. Green egyedül nem lesz elég az elkapósorban, még akkor sem, ha a szezon előtt érkező Green-Ellis nagyon nagy pluszt adhat a Cincy támadójátékának.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu
18. (21.) Washington Redskins (1–0)

A nyitó forduló meglepetését egyértelműen a Washington szolgáltatta, amely 40–32-re nyerni tudott a Brees vezette Saints otthonában. Az újonc Robert Griffin III bemutatkozása így csodálatosra sikeredett, 320 yardjával és 2 TD-jével pedig nem kis szerepet játszott a sikerben. Ezzel a védelem egy ilyen jó támadószekcióval kiegészülve még nagyon sok ellenfelet lephet meg.

19. (23.) New York Jets (1–0)

Meglepetésnek mondhatjuk a Jets Bills elleni kiütéses győzelmét is. Ezúttal minden összejött Ryanéknek: az újonc Stephen Hill már most megmutatta, hogy komoly célpontja lehet Mark Sancheznek, a védelemben pedig továbbra is erős, és ha LaRon Landry egészséges tud maradni, akkor nagyon erős secondary van kialakulóban.

20. (18.) Seattle Seahawks (0–1)

Egy hete a Seattle-t emlegettük, mint aki bárkit képes lesz meglepni, ám rögtön az első fordulóban, némi meglepetésre kikaptak Arizonában. A védelemre nem nagyon lehet panasz az eddigiek alapján, a nagy kérdés inkább irányító poszton lesz, hogy vajon az újonc Russell Wilson marad-e a kezdő, vagy megkapja-e végre a bizalmat a Packerstől érkező Matt Flynn.

21. (24.) Tampa Bay Buccaneers (1–0)

Egy nagyon fontos győzelmet tudott bezsebelni az egyébként nem túl erős Tampa Bay. Egy-két éven belül pedig ezt az újjáépülő csapatot akár a mezőny elejére is repítheti Greg Schiano.

22. (19.) Carolina Panthers (0–1)

Cam Newtonnak nem nagyon volt lehetősége villogni a Buccaneers ellen, a futójáték teljes hiányával pedig nem tudott megbirkózni a Panthers. Ennél sokkal több kell majd támadóoldalról a jövőben, amennyiben a Panthers el akarja csípni a csoport harmadik helyét…

23. (20.) Buffalo Bills (0–1)

Nem kezdődött jól az idény a Bills számára. Fred Jackson, az első számú futójátékos ismét megsérült, az irányító Ryan Fitzpatrick pedig fontos momentumokban hibázott többször is, és egyelőre nem tudja bizonyítani, hogy miért is gondolják franchise QB-nak. A védelemnek is fel kell szívnia magát, ha a Bills idén meglepetést akar okozni.

24. (28.) Arizona Cardinals (1–0)

Gyenge a támadószekció, ráadásul John Skelton irányító is megsérült a nem várt győzelmet arató Cardinalsban. A főbb gondok azonban ott fognak kezdődni, amikor Kevin Kolb huzamosabb ideig lesz kezdő…

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik, az előző szezonban csoportnegyedikként végző csapatnak van a legnagyobb esélye arra , hogy ebben a szezonban bejut a rájátszásba?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

25. (30.) Minnesota Vikings (1–0)

Az biztos, hogy a rúgó Blair Walsh nevét a Jacksonville elleni győzelem után minden Vikings-szurkoló meg fogja jegyezni. Az újonc rúgó ugyanis először hosszabbításra mentette, majd megnyerte a Jax elleni összecsapást. Mindenképpen meg kell említenünk az igen komoly sérülésből visszatérő Adrian Petersont, aki úgy tűnik teljesen rendbe jött, és ezt 84 futott yarddal, valamint 2 TD-vel mutatta meg a világnak.

26. (22.) Jacksonville Jaguars (0–1)

Vereséggel kezdett a Jax, ám ami igazán bosszantó lehet, hogy először egy utolsó perces, 55 yardos, aztán a hosszabbításban egy 38 yardos mezőnygól volt, amivel végül kikaptak a Jaguárok. Azonban öröm az ürömben, hogy a tavaly iszonyatosan gyenge Blaine Gabbert egyre magabiztosabban dobál, Maurice Jones-Drew visszatérésével pedig bárkit képes lehet meglepni ez a csapat.

27. (25.) Indianapolis Colts (0–1)

Simán kikapott az előző szezon legrosszabb mérlegével záró Colts a Bears otthonában, de az már most látszik, hogy pár éven belül nagyon jó kis csapat lesz ez az újonc Andrew Luckkal. Már idén is lehet néhány meglepetés győzelmük, ha a támadófalnak sikerül kicsit jobban felszívnia magát, és kicsit jobban megvédik az 1/1-es irányítót.

28. (26.) Tennessee Titans (0–1)

Nagy a gond a Titánoknál! Chris Johnsonak már nem nagyon akaródzik a hátán vinnie a csapatát, Jake Locker pedig folyamatosan megsérül, így az irányító poszton sem lehetnek nyugodtak. Mind a támadósor, mind a védelem lyukas, így pedig nagy gondban lesz a Tennessee a következő hetekben.

29. (27.) Oakland Raiders (0–1)

Bizony, most derült ki, hogy mennyire fontos egy jó long snapper. Jon Condo ugyanis agyrázkódást szedett össze a Chargers ellen, a helyette beálló Travis Goethel long snapjainek köszönhetően pedig el is bukta az Oakland a hétfő esti rangadót. Carson Palmernek nem lesz könnyű dolga a következő hetekben, ugyanis szinte minden használható elkapója sérült, így folyton a running back Darren McFaddent volt kénytelen passzokkal tömni.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat végez az NFL 2012-es szezonjában a legrosszabb mérleggel, kié lesz az 1/1?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

30. (29.) St. Louis Rams (0–1)

Valami elkezdődött a Kosoknál! Csak egy hajszálon múlt a győzelem, de végül elbukták a Lions elleni nyitó összecsapást, azonban jó úton halad ez a tavaly még sereghajtó csapat. A védelem kulcsmomentumokban tudott labdákat szerezni, és a passz ellen is egyre jobbak, már csak a támadószekciót kéne felturbózni néhány veszélyes elkapóval.

31. (31.) Cleveland Browns (0–1)

Az újonc Brandon Weeden 4 eladott labdával mutatkozott be az Eagles ellen, és Trent Richardson sem villogott nagyon, bár ő még csak gyógyulgat a térdműtétje után. A Brownsra pont az jellemző, ami tavaly is volt már, mégpedig hogy egyetlen normális, használható elkapó sincs a csapatban. Így pedig szinte bárki irányíthat Clevelandben, nem lenne sokkal sikeresebb ezzel a támadóegységgel.

32. (32.) Miami Dolphins (0–1)

Nem okozott meglepetést a Miami. Iszonyatosan gyengének tűnnek a Delfinek, ráadásul az sem fog túl jót tenni az újonc Ryan Tannehillnek, hogy ilyen korán dobják be a mélyvízbe. Rettentő sokat hibázott a csapat, és ilyen elkapókkal sok győzelmet nem jósolunk nekik.

A 2012-ES IDÉNYBEN MINDEN HÉTEN RENDEZNEK MÁR CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT IS MÉRKŐZÉST, ÍGY A 2. FORDULÓ MÁR MA ÉJJEL KEZDETÉT VESZI A GREEN BAY PACKERS–CHICAGO BEARS TALÁLKOZÓVAL! Az összecsapásról ide kattintva olvashatnak beharangozót!

Új sorozatunk, a Yardról yardra a vörös zónában első részét – mely mindig az előző forduló 20 érdekességével foglalkozik majd, továbbá egy bevállalós tippel jelentkezik a következő körre – ide kattintva érheti el!

STATISZTIKÁK
AZ 1. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Matthew Stafford (Detroit Lions)–St. Louis Rams355
A legtöbb futott yard:C. J. Spiller (Buffalo Bills)–New York Jets169
A legtöbb elkapott yard:Reggie Wayne (Indianapolis Colts)–Chicago Bears
135
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard355Matthew Stafford (Detroit Lions)
A legtöbb futott yard169C. J. Spiller (Buffalo Bills)
A legtöbb elkapott yard135Reggie Wayne (Indianapolis Colts)
A legtöbb szerelés14A.J. Hawk (Green Bay Packers), Ray Lewis (Baltimore Ravens)
A legtöbb sack2.5Clay Matthews (Green Bay Packers)
A legtöbb interception2Kurt Coleman, Dominique Rodgers-Cromartie (Philadelphia Eagles), Tim Jennings (Chicago Bears)
NFL 2012, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
2012. 09. 06.2:30New York Giants–Dallas Cowboys17–24
2012. 09. 09.19:00Chicago Bears–Indianapolis Colts41–21
2012. 09. 09.19:00Minnesota Vikings–Jacksonville Jaguars26–23 – h.u.
2012. 09. 09.19:00New York Jets–Buffalo Bills48–28
2012. 09. 09.19:00Houston Texans–Miami Dolphins30–10
2012. 09. 09.19:00Tennessee Titans–New England Patriots13–34
2012. 09. 09.19:00Detroit Lions–St. Louis Rams27–23
2012. 09. 09.19:00New Orleans Saints–Washington Redskins32–40
2012. 09. 09.19:00Cleveland Browns–Philadelphia Eagles16–17
2012. 09. 09.19:00Kansas City Chiefs–Atlanta Falcons24–40
2012. 09. 09.22:25Green Bay Packers–San Francisco 49ers22–30
2012. 09. 09.22:25Arizona Cardinals–Seattle Seahawks20–16
2012. 09. 09.22:25Tampa Bay Buccaneers–Carolina Panthers16–10
2012. 09. 10.2:20Denver Broncos–Pittsburgh Steelers31–19
2012. 09. 11.1:00Baltimore Ravens–Cincinnati Bengals44–13
2012. 09. 11.4:15Oakland Raiders–San Diego Chargers14–22
2. FORDULÓ
2012. 09. 14.2:20Green Bay Packers–Chicago Bears
2012. 09. 16.19:00New York Giants–Tampa Bay Buccaneers
2012. 09. 16.19:00Carolina Panthers–New Orleans Saints
2012. 09. 16.19:00New England Patriots–Arizona Cardinals
2012. 09. 16.19:00Indianapolis Colts–Minnesota Vikings
2012. 09. 16.19:00Philadelphia Eagles–Baltimore Ravens
2012. 09. 16.19:00Buffalo Bills–Kansas City Chiefs
2012. 09. 16.19:00Cincinnati Bengals–Cleveland Browns
2012. 09. 16.19:00Jacksonville Jaguars–Houston Texans
2012. 09. 16.22:05Seattle Seahawks–Dallas Cowboys
2012. 09. 16.22:05St. Louis Rams–Washington Redskins
2012. 09. 16.22:15Pittsburgh Steelers–New York Jets
2012. 09. 16.22:15San Diego Chargers–Tennessee Titans
2012. 09. 16.22:15Miami Dolphins–Oakland Raiders
2012. 09. 17.2:20San Francisco 49ers–Detroit Lions
2012. 09. 18.2:30Atlanta Falcons–Denver Broncos
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik