Brady győzelemre és rájátszásba vezette a Patriotst

Vágólapra másolva!
2010.12.13. 09:02
null
Bradyt nem zavarta a zord időjárás (Fotó: Reuters)
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának 14. fordulójában a New England Patriots Chicagóban, a Bears vendégeként oktatott, és sikerével bejutott a rájátszásba. Az első számú irányítóját, Aaron Rodgerst agyrázkódás miatt elveszítő Green Bay Packers meglepetésre 7–3-ra kikapott a Detroit Lionstól.

 

Alig egy héttel a New York Jets totális megsemmisítését (45–3) követően Tom Brady és a New England Patriots újabb erődemonstrációt tartott: ezúttal a liga harmadik legjobb védelme, a Chicago Bears ellen. A bostoniak tulajdonképpen a félidőig lerendezték a meccs érdemi részét, és 33–0-s vezetésre tettek szert, a folytatásban pedig csak a két csapat közötti különbség volt kérdéses, végül a Pats (a magyar punter, Meskó Zoltán együttese) 36–7-re győzött.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Bradyt nem zavarták a kedvezőtlen időjárási körülmények: 369 yardot és két touchdownt passzolt, 40 passzából 27 sikeres volt, illetve ezúttal sem adta el a labdát (ez már sorozatban a nyolcadik ilyen mérkőzése volt), a New England pedig újabb győzelmével bebiztosította helyét a rájátszásban – az utóbbi tíz szezonban nyolcadszor sikerült ez a bostoniaknak.

„Még hosszú út áll előttünk, tulajdonképpen még semmit sem értünk el" – nyilatkozott visszafogottan a meccs után Brady. A Chicago Bears vezetőedzője, Lovie Smith egyáltalán nem volt elégedett, de igyekezett meglátni a pozitívumokat: „Csoportelsőként vártuk a mérkőzést, és még mindig azok vagyunk, de mostantól nagyon oda kell figyelnünk."

A csoportelsőség megtartását a Bears annak köszönheti, hogy a Detroit Lions 7–3-ra legyőzte a Green Bay Packerst. Az eredmény még úgy is hatalmas meglepetés, hogy Aaron Rodgers, a „sajtfejűek" klasszis irányítója agyrázkódást szenvedett a második negyedben, és helyét Matt Flynn vette át. A Lionsnál a harmadik számú quarterback, Drew Stanton irányított, és a negyedik játékrészben kiosztott touchdownpasszával megnyerte a meccset a Detroitnak: a vezérét vesztő Packers-támadósor ugyanis csak egy Mason Crosby-mezőnygóllal tudott pontot szerezni.

A New York Jets–Miami Dolphins csoportrangadó során szinte végig zuhogott az eső, és ez rányomta bélyegét a támadójátékra, így talán nem véletlen, hogy a Dolphins pontjait labdaszerzéseket követően szerezte. A Miami támadósora mindössze 131 yardot szerzett, de ezúttal ez is elég volt a 10–6-os sikerhez.

SZAVAZÁS

Ön kinek adná az alapszakasz legértékesebb játékosának járó MVP-címet?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A bajnoki címvédő New Orleans Saints sorozatban hatodik mérkőzését nyerte meg, ezúttal a St. Louis Rams ellen, 31–13-ra. A hazaiak irányítója, Drew Brees három touchdownpasszt osztott ki a meccsen (kettőt Marques Colstonnak), Malcolm Jenkins pedig kétszer húzta le a levegőből az ellenfél quarterbackje, Sam Bradford passzát, ráadásul az egyiket 96 yardos touchdownra vitte vissza.

DeSean Jacksonnal nem tudtak mit kezdeni a Dallas Cowboys védői: a Philadelphia Eagles wide receivere 210 (!) yardot és egy touchdownt kapott el, így nagy szerepe volt abban, hogy a vendégek 30–27-es győzelmével ért véget a csoportrangadó. Az Eagles így átvette a vezetést a divízióban a New York Giantstől, amely csak ma este lép pályára a Minnesota Vikings ellen – Detroitban, mivel a minneapolisi stadion teteje beszakadt a ránehezedő hó súlya alatt.

A Kansas City Chiefs nem bírta el első számú irányítója, Matt Cassel hiányát, és távollétében kiütéses, 31–0-s vereséget szenvedett a San Diego Chargerstől, az Arizona 43–13-ra verte meg a Denvert, a San Francisco pedig 40–21-re győzött a Seattle ellen.

REMEKELT A STEELERS VÉDELME
 

Bár Darren McFadden (123 yard, 2 TD) volt a mezőny legeredményesebb futója a Jacksonville Jaguars–Oakland Raiders találkozón, mégis a 101 yardig és 1 touchdownig jutó Maurice Jones-Drew örülhetett jobban, ugyanis nagy segítséget kapott Rashad Jenningstől (109 yard, 1 TD), és a Jaguars 38–31-re legyőzte a Fosztogatókat.

 

A Pittsburgh Steelers elsősorban remek védelmének köszönhette a 23–7-es győzelmet a Cincinnati Bengals elleni csoportrangadón, ugyanis Troy Polamalu és LaMarr Woodley is visszavitte egyszer-egyszer a célzónán belülre Carson Palmer lefülelt passzát. A Bengals sorozatban tizedik meccsét veszítette el, ha a következő fordulóban is kikap, beállítja a vonatkozó negatív klubcsúcsot.

 

Az Atlanta Falcons érvényesítette a papírformát, és 31–10-re győzött a Carolina Panthers ellen: a nagyszerűen játszó Michael Turner 112 yardot és három touchdownt futott, Matt Ryan pedig 227 yardot és egy TD-t passzolt. A Falcons 11–2-es mérleggel áll, és továbbra is vezeti a Nemzeti főcsoportot.

 

Sorozatban negyedik hazai meccsét is elveszítette a Washington Redskins: a fővárosiakat ezúttal a Tampa Bay Buccaneers tréfálta meg, 17–16-ra. A floridaiak fiatal irányítója, Josh Freeman (266 yard, 1 TD) a szezonban már ötödször fordította meg az állást a negyedik negyedben, ezúttal Kellen Winslownak adott egy 41 yardos passzt 3:47-el a vége előtt. A Redskins Santana Moss elkapásával visszajött a meccsbe, de a hazaiak kilenc másodperccel a vége előtt nem tudták letenni a labdát a jutalomponthoz – így hosszabbítás helyett a Tampa Bay játékosai örülhettek.

 

A Cleveland Browns matematikai esélyét is elveszítette a rájátszásba jutásra, azt követően, hogy 13–6-ra kikapott a Buffalo Billstől.

 NFL
14. FORDULÓ
San Francisco 49ers–Seattle Seahawks 40–21  
New Orleans Saints–St. Louis Rams 31–13  
San Diego Chargers–Kansas City Chiefs 31–0  
Chicago Bears–New England Patriots 7–36  
Arizona Cardinals–Denver Broncos 43–13  
New York Jets–Miami Dolphins 6–10 
Dallas Cowboys–Philadelphia Eagles 27–30
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK  
Washington Redskins–Tampa Bay Buccaneers  16–17
Buffalo Bills–Cleveland Browns  13–6
Carolina Panthers–Atlanta Falcons  10–31
Detroit Lions–Green Bay Packers  7–3
Jacksonville Jaguars–Oakland Raiders  38–31
Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals  23–7
HÉTFŐ ESTI MÉRKŐZÉSEK
Minnesota Vikings–New York Giants    
Houston Texans–Baltimore Ravens   
CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSZOTTÁK
Tennessee Titans–Indianapolis Colts  28–30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik