Az élen állva vonulhat pihenőre az Atlanta

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2012.10.18. 21:02
null
Az Atlanta Falcons maradt az egyetlen veretlen csapat a ligában (Fotó: Action Images)
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2012-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. A lista tetején az Atlanta Falcons és a Houston Teaxans helyet cserélt, a texasiak már csak másodikak.

1. (2.) Atlanta Falcons (6-0)

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik, az előző szezonban csoportnegyedikként végző csapatnak van a legnagyobb esélye arra , hogy ebben a szezonban bejut a rájátszásba?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A kötelező győzelmet hozta a Falcons a Raiders ellen, ám nagy szenvedések árán. Matt Ryan elég rossz napot fogott ki, háromszor is eladta a labdát, de a védelem sem a tőle megszokott formát produkálta. Ám hála Matt Bryant 55 yardos, utolsó másodperces mezőnygóljának, hibátlan mérleggel vonulhat pihenőhétre az Atlanta.

2. (1.) Houston Texans (5-1)
Brian Cushing nélkül nem az igazi a Texans védelme, a Packers ellen pedig Matt Schaubnak sem ment olyan jól a játék, mint az elmúlt hetekben, így esélye sem volt Gary Kubiak gárdájának. Ettől függetlenül a Houston biztosan megnyeri a csoportját, majd a rájátszásban kell nagyot alakítani.

3. (8.) New York Giants (4-2)
Eli Manning már-már zseniális, ezt a támadóegységet pedig nem lehet megállítani! A támadófal meglepetésre remekül teljesít, ennek köszönhetően pedig beindult a futójáték is. Menetel a Giants, ám a Skins ellen sem szabad, hogy megtörjön ez a lendület.

4. (6.) Chicago Bears (4-1)
Bye weeken volt a Chicago a héten, a visszatérés után pedig rögtön a Detroittal találkoznak Cutlerék, nagy összecsapásnak nézünk elébe!

5. (4.) Baltimore Ravens (5-1)
Hiába a Ravens győzelme a Cowboys ellen, ez a siker ugyanis nagyon sokba került: elvesztették Ray Lewist, a csapat vezérét, akinek elszakadt a tricepsze, és ez a sérülés akár a karrierjébe is kerülhet, kidőlt cornerback Lardarius Webb is, aki a liga egyik legjobb játékosa a posztján, de még Haloti Ngata, a védőfal húzóembere is térdszalag sérülést szenvedett, így kérdéses a játéka a következő fordulókban. Így könnyen lehet, hogy a Dallas elleni 60 perc megpecsételte a Hollók idényét.

6. (3.) San Francisco 49ers (4-2)
Esélye sem volt a Giants ellen a San Francisconak. Alex Smith idei legrosszabb játékát hozta össze, a futójáték sem igazán működött, míg a védők oldaláról úgy, ahogy van, minden befuccsolt, sem a futás, sem a passz elleni védekezés nem ment. Harbaughnak össze kell kapnia a csapatát, mert a Seahawks ellen fontos lenne nyerni.

7. (14.) Seattle Seahawks (4-2)
Hogy a védelem a fontos pillanatokban villanni tud, azt eddig is tudtuk, de az már meglepetés, hogy az újonc Russell Wilson mennyire jó játékra képes. Ha ezt a teljesítmény képes egész évben hozni, akkor nincs oka aggodalomra Pete Carrollnak, az biztos. A 49ers elleni csoportrangadón is nagy szükség lesz Wilson jó formájára.

8. (5.) New England Patriots (3-3)
A Patriots a Seahawks otthonába látogatott a hatodik fordulóban. Tom Brady elképesztően jól kezdett, ám a második játékrészre visszaesett csakúgy, mint a Pats futójátéka is. A védelemben egyelőre az új nevek jól játszanak, ám az évek óta gyenge secondary ebben az évben is halovány formát mutat.

9. (10.) Denver Broncos
Peyton Manning és a védelem vezetésével a Broncos 24 pontos hátrányból jött vissza a második félidőben a Chargers vendégeként! Itt már csak egy kérdés volna: mi lenne, ha a Denver nem adna az aktuális ellenfélnek minden héten ekkora, vagy ehhez hasonló hasonló előnyt a nagyszünetig?

10. (15.) Green Bay Packers (3-3)
Ha Rodgers minden héten úgy játszana, mint a Texans ellen, nem lenne kérdéses a rájátszás, ám ebbe még jócskán beleszólhat majd a sok sérülés, amely a Packerst tizedeli. A csapat lassan elfogy, így pedig az lesz a nagy kérdés, ezzel mennyire tud majd megküzdeni a tavalyi MVP irányító...

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

11. (7.) Minnesota Vikings (4-2)
Nem bírt a Redskinssel a Vikings. Ponder egyre rosszabbul játszik, egyre többet hibázik, de a játékhívás sem megfelelő, szóval az edzői stábban is van gond... A védelem pedig elfáradt a második félidőre, így összességében megérdemelte a zakót a Minnesota. A gyengélkedő Cardinals ellen jöhet a javítás...

12. (9.) Arizona Cardinals (4-2)
Kezd kipukkadni a Cardinals-lufi, négy győztes meccs után már másodszorra kap ki zsinórban az Arizona. Futójáték és támadófal továbbra sincs, Kevin Kolb ismét megsérült, így a kép kezd igen aggasztóvá válni a Cards számára.

13. (13.) St. Louis Rams (3-3)
Az eddig Pazar formában rugdosó Greg Zuerlein ezúttal elég halovány napot fogott ki, hibázott 32, illetve 48 yardról is, a legvégén pedig még 66 yardos, mellérúgott mezőnygólja vereségbe is került. Vasárnap Packers-Rams, előzetesen nem sok esélyt adunk a Kosoknak...

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik, az előző szezonban csoportgyőztes csapatnak van a legnagyobb esélye arra, hogy lemarad ebben az idényben a playoffról?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

14. (20.) Detroit Lions (2-3)
Sikeresen, győzelemmel tért vissza a szünetről a Lions. Ettől függetlenül az eddigi, támadóalakulatot érintő problémák nem szűntek meg, hiszen Matthew Stafford koránt sem hozza a tavalyi formáját, és a játékhívások sem lettek jobbak. Viszont Calvin Johnson továbbra is vállalja a kulcsmomentumok megoldását, ettől függetlenül azért pokoli nehéz dolga lesz a Detroitnak, ha nem tudják javítani ezeket a problémákat.

15. (12.) Philadelphia Eagles (3-3)
Sikerült egy már megnyert elbuknia az Eaglesnek, Michael Vick pedig továbbra sem képes vigyázni a labdára. Ám egyelőre még mindig Vick a kezdő, a vezetőség viszont utat mutatott a védelmi coordinátor Juan Castillonak, akinek a helyét Todd Bowles, az eddigi secondary coach vette át.

16. (11.) Pittsburgh Steelers (2-3)
Kínos vereségbe szaladt bele a Steelers a Titans vendégeként. Habár James Harrison visszatért, cserébe Lamarr Woodley lesérült, ami Troy Polamalu távolléte mellé még egy nagy veszteség a védelemből. A támadók sem villognak egyelőre, összességében a futójáték nagyon akadozó, ám ehhez hozzátartozik az is, hogy lassan nem marad egészséges támadófalembere a Pittsburghnek.

17. (23.) New York Jets (3-3)
Hála Shonn Greene ámokfutásának (161 futott yard, 3 TD), a Jets könnyedén átgyalogolt az Indianapolison. Ha Greene így tudná folytatni a következő összecsapásokon is, nem lenne nagy bajban a Jets, ám erre nagyon kicsi az esély, a Pats ellen pedig kevés lesz az egyébként sem brillírozó Mark Sanchez...

18. (16.) San Diego Chargers (3-3)
Jó első félidőt produkált a Chargers, ám a második játékrészben 24(!) pontos előnyt sikerült elszórakoznia Riverséknek, ez pedig elfogadhatatlan. A legjobbkor jön a bye week, mert ekkora égést aligha tudnának elfelejteni...

19. (25.) Miami Dolphins (3-3)
A futójáték ezúttal meghalt a Delfineknél, ám Ryan Tannehill így is Pazar formában játszik az utóbbi fordulókban, míg a védelem is átlagon felül teljesít, így pedig meglepetésre már a három győzelemmel áll a Miami. Most egy hét szünet következik.

20. (17.) Cincinnati Bengals (3-3)
Eddig a védelem volt gyenge, de az utóbbi időben az offense, főként az irányító Andy Dalton, valamint a futójáték az, amely fokozatosan esik vissza. A hetedik fordulóban a Steelers elleni csoportrangadón ennél sokkal több kell.

21. (22.) Buffalo Bills (3-3)
A Cardinals ellen a jó futójáték és védelem elegendő volt a Billsnek ahhoz, hogy hosszabbításban nyerjen. Az AFC East kezd izgalmassá válni, a csoportban mindenki 3-3-as mérleggel áll, így mostantól minden győzelem aranyat érhet.

22. (24.) Washington Redskins (3-3)
Az előző héten agyrázkódást elszenvedő Robert Griffin III csúcsformában tért vissza a Vikings ellen, a futásaival pedig meg is nyerte a meccset a fővárosiaknak. A védelem kezd magára találni, bár a secondaryben azért még akad néhány lyuk.

23. (18.) Dallas Cowboys (2-3)
Eddig valahogy semmi sem akar összejönni a Dallasnak, pedig szoros meccseket játszanak, meg is van a lehetőség a sikeres befejezésre, de végül sosem sikerül eredményesen lezárni a történetet. A Panthers ellen lehet ezen változtatni, sőt, a győzelem kötelező lenne azon a meccsen!

24. (19.) Indianapolis Colts (2-3)
Túl sok pozitívat nem nagyon írhatunk a Coltsról, a Jets elleni mérkőzés ugyanis totális leégésbe torkollott. Andrew Luck bizonyította, hogy még sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy a nagy előd Manning helyébe lépjen, valamint a védelem is hétről-hétre csődöt mond futás ellen. Nyilván ez az év még csak egy újéra kezdete Indianapolisban, ám az biztos, hogy a szezon után nagyon sok munkája lesz a vezetésnek a szabadügynök piacon, illetve a drafton.

25. (28.) Tampa Bay Buccaneers (2-3)
Amikor a futójáték beindul, Josh Freeman is könnyebben dobálhat, ám ehhez az is hozzátartozik, hogy a Chiefs védelme nem tanúsított nagy ellenállást, így a sima győzelem kicsit csalóka lehet. A Saints elleni meccs várhatóan nem lesz ilyen sima...

26. (21.) Kansas City Chiefs (1-4)
Papíron továbbra is nagyon jó ez a Kansas City keret, egyetlen baj van csupán vele: nincs franchise irányító a csapatnál. Ez viszont mostanra hatalmas, égető problémává vált, amit minél hamarabb, legkésőbb a szezon után meg kell oldania a vezetőségnek, mert így csak csúszik lefelé a Chiefs...

27. (29.) Tennessee Titans (2-4)
Nem túl erős ez a Titans, ám a Steelers elleni, csütörtök esti rangadón nagy szerencsével, de nyerni tudtak. Ha Chris Johnson megembereli magát, az nagy lökést is ad a Titánoknak, ám amíg ez havonta egyszer történik meg, addig sok jóra nem számíthat Mike Munchak.

28. (26.) New Orleans Saints (1-4)
Az szezon első harmadánál csak jobb teljesítményt mutathat a Saints. Breesék a pihenőhetük után a csoportellenfél Tampa Bay ellen növelhetik meg a győzelmeik számát.

29. (27.) Carolina Panthers (1-4)
Cam Newtonéknak jól jött a pihenőhét, a játékosok ugyanis fejben nincsenek a toppon. Ezen kell változtatnia Ron Riverának, mert ha folytatja a rossz sorozatát a Panthers, Ron Rivera az idény végén könnyedén munka nélkül találhatja magát...

30. (32.) Cleveland Browns (1-5)
Meglepetésre meg tudta verni a Bengalst a Browns, hála annak a néhány nagy játéknak, amikből touchdown is született, így pedig egy 11 meccses nyeretlenségi sorozata szakadt meg a csapatnak. A hétvégén a Browns igazi alsóházi rangadót vívhat majd az Indianapolisszal, és akár simán nyerhet is! Ám akármi is lesz, a szezon végén nagytakarítás várható a Cleveland vezetői, illetve edzői stábjában.

31. (31.) Oakland Raiders (1-4)
Nincs könnyű helyzetben a Raiders. A futás nem az igazi, pedig McFadden remek futó, azonban a faltól nem kapja meg a kellő segítséget, hogy villoghasson. Palmernek is jól megy eddig a játék, ám a néhány hibája általában a legrosszabb pillanatokban jön, ezeken pedig javítania kell! A Jaguarsszal találkozik az Oakland most vasárnap, az a meccs pedig kétesélyes.

32. (30) Jacksonville Jaguars (1-4)
Pihent a Jaguars a hétvégén, de szükség is volt rá. Nagy a káosz a csapatnál, és mivel a Browns is nyert, így komoly 1/1 esélyessé vált a Jacksonville.

STATISZTIKA
A 6. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Tom Brady (New England Patriots) –Seattle Seahawks
395
A legtöbb futott yard: Shonn Greene (New York Jets) –Indianapolis Colts
161
A legtöbb elkapott yard: Wes Welker (New England Patriots) –Seattle Seahawks 138
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 1845
Tom Brady (New England Patriots)
A legtöbb futott yard: 591
Jamaal Charles (Kansas City Chiefs)
A legtöbb elkapott yard: 628
A. J. Green (Cincinnati Bengals)
A legtöbb szerelés: 54 Chad Greenway (Minnesota Vikings), Jerod Mayo (New England Patriots)
A legtöbb sack: 9.5 J. J. Watt (Houston Texans)
A legtöbb interception: 4
Tim Jennings (Chicago Bears), Thomas DeCoud (Atlanta Falcons)

 

NFL 2012, ALAPSZAKASZ
6. FORDULÓ
2012. 10. 12. 2:20 Tennessee Titans–Pittsburgh Steelers 26–23
2012. 10. 14. 19:00 Atlanta Falcons–Oakland Raiders 23–20
2012. 10. 14. 19:00 Tampa Bay Buccaneers–Kansas City Chiefs 38–10
2012. 10. 14. 19:00 New York Jets–Indianapolis Colts 35–9
2012. 10. 14. 19:00 Cleveland Browns–Cincinnati Bengals 34–24
2012. 10. 14. 19:00 Philadelphia Eagles–Detroit Lions 23–26 – h.u.
2012. 10. 14. 19:00 Miami Dolphins–St. Louis Rams 17–14
2012. 10. 14. 19:00 Baltimore Ravens–Dallas Cowboys 31–29
2012. 10. 14. 22:05 Arizona Cardinals–Buffalo Bills 13–16 – h.u.
2012. 10. 14. 22:05 Seattle Seahawks–New England Patriots 24–23
2012. 10. 14. 22:25 San Francisco 49ers–New York Giants 3–26
2012. 10. 14. 22:25 Washington Redskins–Minnesota Vikings 38–26
2012. 10. 15. 2:20 Houston Texans–Green Bay Packers 24–42
2012. 10. 16. 2:30 San Diego Chargers–Denver Broncos 24–35
Szabadnapos: Jacksonville Jaguars, Chicago Bears, Carolina Panthers, New Orleans Saints
7. FORDULÓ
2012. 10. 19. 2:20 San Francisco 49ers–Seattle Seahawks
2012. 10. 21. 19:00 New York Giants–Washington Redskins
2012. 10. 21. 19:00 Minnesota Vikings–Arizona Cardinals
2012. 10. 21. 19:00 Carolina Panthers–Dallas Cowboys
2012. 10. 21. 19:00 Tampa Bay Buccaneers–New Orleans Saints
2012. 10. 21. 19:00 St. Louis Rams–Green Bay Packers
2012. 10. 21. 19:00 Houston Texans–Baltimore Ravens
2012. 10. 21. 19:00 Indianapolis Colts–Cleveland Browns
2012. 10. 21. 19:00 Buffalo Bills–Tennessee Titans
2012. 10. 21. 22:15 New England Patriots–New York Jets
2012. 10. 21. 22:15 Oakland Raiders–Jacksonville Jaguars
2012. 10. 22. 2:20 Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers
2012. 10. 23. 2:30 Chicago Bears–Detroit Lions
Szabadnapos: Miami Dolphins, Denver Broncos, San Diego Chargers, Kansas City Chiefs, Philadelphia Eagles, Atlanta Falcons

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik