Állja a sarat a Chargers, de már szorongatja a Denver

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2014.10.16. 12:41
null
A San Diego nehezen, de hozta az Oakland elleni meccsét – ez is az erényei közé tartozik (Fotók: Reuters)
A San Diego ellenállt az Oaklandnek, és megtartotta első helyét szubjektív NFL-erősorrendünkben, amelyen a Super Bowl-győztes Seattle hazai pályán elszenvedett veresége miatt visszaesett a 2. helyről, oda a Denver jött fel. Az AFC Nyugati csoportjának két tagja mögött az NFC Keleti négyesének két csapata áll – a szezon előtt kevesen gondolták, hogy a lesajnál csoportból lesz két csapat az első négyben a 7. forduló előtt.

 

1. (1.) San Diego Chargers (5–1)
Fontos csoportrangadót nyert meg a San Diego. Philip Rivers parádés szezont fut eddig, ismét akkor játszott remekül, amikor nagyon kellett, ezzel ténylegesen bejelentkezett a szezon legértékesebb játékosának járó MVP-címért. A következő ellenfél ismét egy rivális lesz, ezúttal a Kansas City látogat a Chargershez.

2. (3.) Denver Broncos (4–1)
Döcögősen, de meglett a negyedik sikere is a Broncosnak. Peyton Manning csak annyit tett hozzá ehhez, ami feltétlenül szükséges volt. Demaryius Thomas ismét remek formában van, csakúgy, mint a TD-ket termelő Julius Thomas, a védőknél pedig a DeMarcus Ware, Von Miller irányítósiettető duóra nincs válasza eddig az ellenfeleknek, csodálatos formában játszik a két védő. Jöhet a 49ers, ahol biztosan több kell majd, mint amit a Jets ellen láthattunk a Broncostól.

3. (5.) Philadelphia Eagles (5–1)
Ezúttal minden összejött a Philadelphiának, ez meg is látszott az eredményen. LeSean McCoy végre formába lendült, 149 yardot szaladgált össze. A védelem nyolcszor vitte földre Eli Manninget, egész meccsen üldözték őt, amivel teljesen hatástalanítani tudták. Most pihenőre vonul az Eagles.

4. (10.) Dallas Cowboys (5–1)
A forduló, és talán az idény egyik meglepetése fűződik a Cowboys nevéhez, miután Tony Romóék megverték a címvédő Seahawkst. Romo magabiztosan, jól játszik, amit nem vártunk volna, az a védelem fantasztikus teljesítménye. A Rolando McClain-cserével és Orlando Scandrick visszatérésével hatalmas löketet kapott az egység. A rivális Giants ellen ezek után muszáj lesz nyerni.

5. (2.) Seattle Seahawks (3–2)
Otthon kapott ki a címvédő Seahawks, amire nem nagyon volt példa az utóbbi években. Hiába Russell Wilson zsenije, a támadósor ezúttal semmire sem ment a dallasi védelemmel szemben, a védőknél lassan előtérbe kerülnek a sérülések, miután több fontos játékosa is kidőlni látszik a Seattle-nek. Byron Maxwell például heteket hagy ki, de Bobby Wagner lába sincs jó állapotban.

6. (6.) Green Bay Packers (4–2)
Aaron Rodgers ismét megmutatta, hogy miért is klasszis irányító. A Packers vezére három másodperccel a mérkőzés vége előtt adta azt a TD-passzt, mellyel a „sajtfejűek” 27–24-re fordítottak, így sorozatban harmadik győzelmüket ünnepelhették. A meccsen összeszedett temérdek sérülés remélhetőleg nem súlyos, a Panthers ellen mindenkire szükség lesz a diadalhoz.

7. (7.) Indianapolis Colts (4–2)
Megszerezte negyedik győzelmét az Indianapolis, ezzel az AFC Déli csoportjának élére ugrott. Andrew Luckék már 24–0-ra is vezettek, a végén azonban majdnem elbukták a Texans elleni csoportrangadót. Mindenképpen figyelni kell arra, hogy ne adják ki a kezükből a mérkőzéseket! Ki kell emelnünk T. Y. Hilton elkapót, aki 223 yarddal és egy TD-vel zárta a meccset. Vasárnap a forduló egyik slágermérkőzését vívja a Colts a Bengals ellen.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

8. (8.) Arizona Cardinals (4–1)
Carson Palmer végre visszatért, irányításával könnyedén nyert is az Arizona. Vele a fedélzeten nagyon hatékony támadógépezet lesz a Cardinalsé, a védelem pedig eddig is tetszetősen játszott. Már csak Patrick Petersonnak kéne felszívnia magát, a kiváló szélsőhátvéd idén meglepően rosszul játszott eddig. Hétvégén Oaklandbe látogat a csapat, ahol Palmer volt kenyéradója ellen szerezheti meg a Cards ötödik győzelmét.

9. (9.) San Francisco 49ers (4–2)
14 pontos hátrányból állt fel a San Francisco a hétfő esti rangadón, ezzel negyedik sikerét szerezte meg Jim Harbaugh csapata. Colin Kaepernick 343 yardot passzolt, emellett három touchdownt is adott, remekül osztogatta a labdákat a Rams ellen. A hetedik héten irány Denver, ahol pokoli mérkőzés vár a csapatokra. Ha nem is sokkal, mi azért a Broncost látjuk esélyesebbnek...

10. (11.) New England Patriots (4–2)
Az elmúlt két hét után bátran kijelenthetjük, hogy Tom Brady ismét remek formában van, a Pats pedig ismét az a csapat lett, akivel nem szívesen játszanak az ellenfelek. A sima győzelem a Bills ellen viszont hatalmas vezéráldozattal járt, elsőként a Pats védelmének egyik legjobbja, a linebacker Jerod Mayo szenvedett térdsérülést, később a futó Stevan Ridley is sérülten hagyta el a pályát. Mindkettőjük szezonja véget ért.

11. (4.) Cincinnati Bengals (3–1–1)
Döntetlenre futotta a Bengalsnak otthon a Panthers ellen. Sok a sérültje a csapatnak, ennek ellenére is nyerhető volt a meccs, az utolsó pillanatokban Mike Nugent viszont hibázott, így elúszott a győzelem is. A védelem a pihenőhét óta visszaesett, a támadósornál a hírek szerint A. J. Green továbbra sem tud játszani, így a Colts elleni rangadó nagyon nehéz feladat lesz Andy Daltonék számára.

12. (12.) Carolina Panthers (3–2–1)
Elég ritka a döntetlen az NFL-ben, a Panthersnek viszont sikerült 37–37-re hozni a Bengals elleni összecsapást, ami a gárda történetének első döntetlenje volt. Aggodalomra ad okot a védelem elképesztő visszaesése, és Graham Gano is a legrosszabbkor hibázott mezőnygólt. Nehéz hetek várnak Ron Rivera fiaira, vasárnap Green Baybe, a Lambeau Fieldre látogatnak.

13. (14.) Detroit Lions (4–2)
Ismét nyert a Lions, ez a diadal nagyon sokat ér annak tudatában, hogy Reggie Bush és Calvin Johnson sem lépett pályára sérülés miatt. A detroiti rúgó-átok viszont tovább folytatódik, miután a frissen igazolt Matt Prater három kísérletéből csupán egyet tudott értékesíteni. A védelem ismét elképesztőt játszott, ha így folytatja a Detroit, odaérhet a rájátszásra.

A Detroit legjobb támadói nélkül, remek védelmével intézte el a Minnesotáűt
A Detroit legjobb támadói nélkül, remek védelmével intézte el a Minnesotáűt

14. (15.) Baltimore Ravens (4–2)
Parádésan kezdett a Ravens, 28–0-s első negyed után végül 48 pontot pakoltak be a Buccaneersnek. Joe Flacco pazarul dobált, 306 passzolt yardig és 5 touchdownig jutott, de a védelem is elképesztően magabiztosan játszott. Vasárnap a Falcons látogat Baltimore-ba, hiába hullámzó a csapat, a győzelem kötelező.

15. (13.) Buffalo Bills (3–3)
Biztos, hogy Kyle Orton sokkal magabiztosabban dobál, mint E. J. Manuel, de egyelőre még ez is kevés, mindenképpen kell néhány hét, hogy Orton összeszokjon a támadósorral. A Patriots még túl nagy falat volt a Billsnek, ennek ellenére egyáltalán nem rossz a gárda. Vasárnap a Minnesotát fogadja a Buffalo, nyerhető a meccs.

16. (17.) Chicago Bears (3–3)
27–13-ra megverte az Atlantát a Chicago, ezzel idei harmadik győzelmét szerezte meg Marc Trestman csapata. Alshon Jeffery és Brandon Marshall is remekelt, ketten összesen 249 yardot kaptak el. A védelem végre jó volt, de a hátvédsorból ismét kidőlt a söprögető Chris Conte. Conte szinte minden héten megsérül, pedig erőssége lehetne a Bears hátsó alakzatának. Jay Cutlerék a hetedik fordulóban a Miamit fogadják.

17. (22.) Cleveland Browns (3–2)
Parádés győzelmet aratott a Cleveland a rivális Pittsburgh ellen. A Browns irányítója, Brian Hoyer egyre magabiztosabban dobál, az erős védelem mellett pedig megmutatta a gárda, hogy bárki ellen benne van a siker. Rossz hír a Browns számára, hogy Alex Mack, a támadófal vezére – és egyben a liga egyik legjobb centere – súlyos láb-, illetve bokatörést szenvedett, kiesése hatalmas érvágás lehet az eddig remek fal számára.

18. (16.) New York Giants (3–3)
Kipukkadt a Giants-lufi, csúnya nullázás lett a vége az Eagles ellen. A támadófal rettenetes volt, ez Eli Manning teljesítményén is meglátszott. Nagyon rossz hír ráadásul, hogy Manning kedvenc célpontja, Victor Cruz súlyos térdsérülést szenvedett, ami miatt a szezonban már nem játszhat, a védelemből pedig Dominique Rodgers-Cromartie sérült meg, idén már sokadszor. Ezúttal a hátával akadtak problémák. A hétvégén irány Dallas, nehéz mérkőzés vár a Giantsre.

19. (18.) Kansas City Chiefs (2–3)
Az előző héten pihenőn volt a Chiefs. Alex Smithéknek a hetedik fordulóban a nagyon jó formában lévő Chargers ellen kell helytállniuk.

A Madden-átok sújtja a Bumm Légiót? Flacco Bradyt idézte 
– a 6. forduló érdekességei
A Madden-átok sújtja a Bumm Légiót? Flacco Bradyt idézte – a 6. forduló érdekességei

20. (19.) Houston Texans (3–3)
24 pontos előnyt adott a Texans a Coltsnak, ez túl soknak bizonyult, 33–28-as vereségével pedig elvesztette csoportbéli első helyét a csapat. Megvolt a lehetőség a fordításra, de Ryan Fitzpatrick hibázott. A támadókhoz egy megbízhatóbb irányító kell, a védőknél kell a segítség J. J. Wattnak, hiszen hiába brillírozik hétről hétre, egyedül még ő sem mindig elég. A hetedik játéknapon irány Pittsburgh, mivel mindkét csapat hullámzó, a mérkőzés kétesélyes.

21. (21.) Miami Dolphins (2–3)
Semmi sem jön össze a Miaminak, ezúttal az utolsó másodpercekben kapott ki a gárda. Ryan Tannehill lassan eljátssza az esélyeit, ahogy az edzői stáb is. A Dolphins nem tud átlépni a saját árnyékán, az elszürkülés év végén könnyen el is hozhatja az edzőváltást. Irány Chicago, ahol a Bears lesz az esélyesebb, de a Miaminak muszáj lesz nyernie, ha nem akarja, hogy villámgyorsan elússzon a szezon.

22. (20.) Pittsburgh Steelers (3–3)
Csúnya pofonba szaladt bele a Steelers a Cleveland vendégeként. A csapat szurkolói a támadókoordinátor Todd Haley fejét követelik, akinek a Browns elleni gyengébb teljesítménye már sokadik volt az elmúlt hetekben. Ez persze nem menti fel a játékosokat sem a hétvégi rettenetes játékuk alól, a Texans ellen ennél sokkal több kell majd.

23. (23.) Minnesota Vikings (2–4)
Teddy Bridgewatert megváltóként várták a szurkolók, a Lions ellen azonban nagyon rossz hetet zárt. Háromszor is eladta a labdát, ennyi hiba nem fér bele. Jön a buffalói kiruccanás, ahol Bridgewaternek ismét hihetetlen erős védelemmel kell majd szembenéznie. Ennek megfelelően Bills a mérkőzés esélyese.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

24. (24.) Atlanta Falcons (2–4)
Csoportosulnak a gondok az Atlantánál, hétről hétre szenvednek Matt Ryanék. Lassan ott tartunk, hogy Mike Smith vezetőedző talpa alatt is felforrósodik a talaj, könnyen lehet, hogy a szezon végén ő is távozik csapata éléről. A hetedik játékhéten Baltimore-ba látogat a Falcons, nagy bravúr lenne, ha Smithék nyernének.

25. (25.) New Orleans Saints (2–3)
Bye weeken volt a New Orleans, így nem játszott. Sean Payton fiai a hétvégén Detroitba látogatnak, a liga jelenlegi legjobb védelme várja őket.

26. (26.) New York Jets (1–5)
Összeomlani látszik a Jets, pedig a Broncostól vállalható mérkőzésen kapott ki a csapat. A fő probléma ott van, hogy az eddig is foghíjas secondary tovább gyengült, a tavalyi első körös cornerback, Dee Milliner Achilles-ín-szakadást szenvedett, amivel biztossá vált, hogy idén már nem léphet pályára. Nem úszta meg a támadófal sem, onnan Brian Winters dőlt ki, neki a térdszalagja szakadt el.

27. (30.) Tennessee Titans (2–4)
Megverte a Titans a rivális Jaguarst, azonban nem lehet túl nyugodt Ken Whisenhunt vezetőedző. A játék, amit a Titánoktól láthattunk, siralmas volt, holott egy nem túl acélos Jaguars ellen kellett játszaniuk. A hetedik héten irány Washington, ahol a szintén gyenge Redskins ellen szerezheti meg harmadik győzelmét a Tennessee.

28. (28.) St. Louis Rams (1–4)
Hiába a pihenőhét, a visszatérés után ismét kikapott a Rams. A védelem továbbra sem közelíti meg tavalyi formáját, ezúttal sem tudták levinni az ellenfél irányítóját. Jeff Fisher vezetőedző állása egyre nagyobb veszélyben, amin a Seattle elleni vereség sem változtat majd. Mert mi biztosnak véljük a címvédő sikerét!

29. (27.) Tampa Bay Buccaneers (1–5)
Teljes csőd a Tampa Bay idén, mind támadó-, mind védőoldalon. Ezeket a blamákat nehéz megmagyarázni, Lovie Smith tervei egyszerűen nem jöttek be, amit ő maga nem akar elfogadni. Csapata viszont olyan mély gödörbe került, ahonnan nagyon nehéz lesz kievickélni, könnyen lehet, hogy egy edzőváltás után sikerülhet csak a dolog. A lehető legjobbkor megy szünetre a Bucs, sürgős változtatásokra van szükség.

30. (29.) Washington Redskins (1–5)
Kirk Cousins nagyon visszaesett azóta, hogy hétről hétre kezdőként fut ki a pályára. Sokat hibázik, rendre eladja a labdát, amit az ellenfél meg is büntet, így ezek a hibák sokba kerülnek a Redskins számára. Erős a keret pedig, de nincs futójáték, a játékok hívása sem igazán hatékony. Vasárnap a Titans látogat Washingtonba. Ha kikap a fővárosi gárda, akkor tényleg nagy a baj!

Kirk Cousins az Arizona ellen a hajrában szórta az interceptionöket
Kirk Cousins az Arizona ellen a hajrában szórta az interceptionöket

31. (32.) Oakland Raiders (0–5)
Ismét egy vereség, ennek ellenére nincs ok a szomorkodásra, meglepően jól teljesített az Oakland a San Diego ellen. Főleg a Derek Carr vezette támadósor volt kifejezetten jó. Úgy tűnik, hogy jót tett a Raidersnek az edzőváltás. Kíváncsian várjuk az Arizona elleni összecsapást, ahol még a meglepetés sem kizárt.

32. (31.) Jacksonville Jaguars (0–6)
A gyenge Tennessee-t sem tudta megverni a Jacksonville, habár megvolt rá a lehetősége. A támadósornak össze kell szednie magát, mert amit az elmúlt hetekben látunk tőle, az nagyon kevés. Edzői oldalról is lehet aggódni, Gus Bradley az utóbbi hetekben túl sok hibát vét, remélhetőleg ezeken minél hamarabb javít majd. Jöhet a Cleveland, a jó eredményeik ellenére abszolút verhető ellenfél, egyre javuló védelmének feltörése viszont nagy feladat lesz Blake Bortles számára.

STATISZTIKÁK
A 6. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Jay Cutler (Chicago)
–Atlanta
381
A legtöbb futott yard: LeSean McCoy (Philadelphia)
–NY Giants
149
A legtöbb elkapott yard: T. Y. Hilton (Indianapolis)
–Houston 223
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 1987 Andrew Luck (Indianapolis)
A legtöbb futott yard: 785 DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 632
Jordy Nelson (Green Bay)
A legtöbb szerelés: 74 Luke Kuechly (Carolina)
A legtöbb sack: 7
Willie Young (Chicago)
A legtöbb interception: 3
heten
NFL 2014, ALAPSZAKASZ
6. FORDULÓ
2014.10.10 2.25 Houston Texans–Indianapolis Colts 28–33
2014.10.12 19.00 Tampa Bay Buccaneers–Baltimore Ravens 17–48
2014.10.12 19.00 Buffalo Bills–New England Patriots 22–37
2014.10.12 19.00 Cincinnati Bengals–Carolina Panthers 37–37 – h.u.
2014.10.12 19.00 Cleveland Browns–Pittsburgh Steelers 31–10
2014.10.12 19.00 Tennessee Titans–Jacksonville Jaguars 16–14
2014.10.12 19.00 Miami Dolphins–Green Bay Packers 24–27
2014.10.12 19.00 Minnesota Vikings–Detroit Lions 3–17
2014.10.12 19.00 New York Jets–Denver Broncos 17–31
2014.10.12 22.05 Atlanta Falcons–Chicago Bears 13–27
2014.10.12 22.05 Oakland Raiders–San Diego Chargers 28–31
2014.10.12 22.25 Arizona Cardinals–Washington Redskins 30–20
2014.10.12 22.25 Seattle Seahawks–Dallas Cowboys 23–30
2014.10.13 2.30 Philadelphia Eagles–New York Giants 27–0
2014.10.14 2.30 St. Louis Rams–San Francisco 49ers 17–31
Szabadnapos. Kansas City Chiefs, New Orleans Saints
7. FORDULÓ
2014.10.17 2.25 New England Patriots–New York Jets Tv: Sport2
2014.10.19 19.00 Buffalo Bills–Minnesota Vikings
2014.10.19 19.00 Chicago Bears–Miami Dolphins
2014.10.19 19.00 Detroit Lions–New Orleans Saints
2014.10.19 19.00 Green Bay Packers–Carolina Panthers
2014.10.19 19.00 Indianapolis Colts–Cincinnati Bengals Tv: C8 (20.00-tól)
2014.10.19 19.00 St. Louis Rams–Seattle Seahawks
2014.10.19 19.00 Washington Redskins–Tennessee Titans
2014.10.19 19.00 Jacksonville Jaguars–Cleveland Browns
2014.10.19 19.00 Baltimore Ravens–Atlanta Falcons
2014.10.19 22.05 San Diego Chargers–Kansas City Chiefs
2014.10.19 22.25 Dallas Cowboys–New York Giants Tv: Sport2
2014.10.19 22.25 Oakland Raiders–Arizona Cardinals
2014.10.20 2.30 Denver Broncos–San Francisco 49ers
2014.10.21 2.30 Pittsburgh Steelers–Houston Texans Tv: Sport2
Szabadnapos. Philadelphia Eagles, Tampa Bay Buccaneers

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik