A Ravenst legyőző Falcons az új listavezető

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2010.11.18. 16:48
null
Matt Ryan és Roddy White ismét sikerre vezette csapatát (Fotó: atlantafalcons.com)
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) kapcsán hetente jelentkező erősorrendünkben a 11. forduló előtt a korábbi első Baltimore Ravenst hihetetlen hajrában legyőző Atlanta Falcons az új éllovas. A Pittsburgh Steelers elleni vasárnap esti rangadón parádézó New England a második helyre szökött fel, megelőzve a Cleveland Brownst a hosszabbítás hajrájában két vállra fektető csoportriválisát, a New York Jetset. Íme, a teljes lista!

1. (4.) Atlanta Falcons (7–2)
A Ravens kipipálva, Matt Ryan az utolsó percben vezette győzelemre a csapatát. A fiatal irányító egyre magabiztosabb, mellette Roddy White szárnyal és még a Ray Lewis vezette Baltimore is kevés volt ahhoz, hogy megállítsa ezt a duót.

2. (7.) New England Patriots (7–2)
A Steelers otthonában nyerni sosem kis fegyvertény, de amit vasárnap Tom Bradyék véghezvittek, az hatalmas tett: 39 pont a liga egyik legjobb védelme ellen. Brady tökéletesen játszott, a fiatal támadósor pedig jelesre vizsgázott az élen az újonc tight enddel, Rob Gronkowskival, aki 72 elkapott yardja mellett három touchdownt könyvelhetett el.

3. (3.) New York Jets (7–2)
Ismét egy hosszabbításban kiszenvedett győzelem, a kulcsfigura pedig megint az idény első felét kihagyni kényszerülő Santonio Holmes volt a végén. Sanchezék számára egyre több a necces győzelem, az itt szerzett tapasztalatok viszont nagyon jól jöhetnek majd a rájátszásban.

4. (1.) Baltimore Ravens (6–3)
Van még mit csiszolni ezen a támadójátékon, ha a Ravens a rájátszásban is sokáig akar jutni. Nem mindig lesz elég a védelem, hogy megnyerje a meccseket.

5. (2.) Pittsburgh Steelers (6–3)
A Steelers a veresége ellenére nem búslakodhat, hiszen 6–3-mal áll, viszont az utóbbi három meccsen elért 1–2-es mérleg annál inkább aggasztó lehet Mike Tomlinék számára. Az ismét hibázó Jeff Reed rúgó repült, a továbbiakban Shaun Suisham lesz a Steelers rúgójátékosa. Nem lehetnek sokkal nyugodtabbak a Steelers fanok.

6. (10.) Philadelphia Eagles (6–3)
Michael Vick egyszerűen zseniális. Megtanult dobni, ehhez hozzáadva a folyamatosan életveszélyes futásait, nagyon fel kell kötnie a gatyáját annak a védelemnek, amelyik meg akarja állítani ezt az Eaglest. Kíváncsian várjuk Vick folyamatban lévő új szerződését, ami egyúttal a rövid Kevin Kolb-éra végét is jelenti Philadelphiában.

7. (6.) New Orleans Saints (6–3)
A Saints pihenőn volt a héten. Vasárnaptól azonban elkezdődik az igazi versenyfutás az NFC Déli csoportban.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

8. (9.) Indianapolis Colts (6–3)
A kórházcsapat ha nem is könnyen, de megverte a Bengalst. Míg a Peyton Manning vezette támadósor továbbra sem képes igazán villogni a sok sérült hiányában, addig a védelemnek nagyon jót tett egy-két visszatérő játékosa. Vasárnap Colts–Pats, a legnagyobb kérdés, hogy hány sérültje épül fel az Indianapolisnak. Ha Colliék nem lesznek bevethető állapotban, nem biztos, hogy elég lesz a jelenlegi keret Tom Bradyék legyőzéséhez.

9. (8.) Green Bay Packers (6–3)
A Packers is pihent a héten, jöhet a Packers–Vikings csoportrangadó.

10. (5.) New York Giants (6–3)
A futójáték nem ment, Eli Manning a legrosszabbkor adta el a labdát többször is, ez pedig a Giants Cowboys elleni meccsébe került. Látva a két csapat eddigi formáját, igen nagy blama ez, a Philly hengerlésével pedig ebben a csoportban is hatalmas hajrá várható.  

11. (15.) Tampa Bay Buccaneers (6–3)
A szezon előtt senki sem hitte volna, hogy a 10. héten a Bucs a címvédő Saints mögött fog kullogni, de ennyit tud dobni egy csapaton egy-két jó draft: Josh Freeman, Gerald McCoy, Mike Williams. Eddig emberfelettit nyújtanak, nem is beszélve a több csapatból is kivágott LeGarrette Blountról, aki lassan igazi első számú futóvá növi ki magát. Az életveszély mindig benne van.

12. (12.) San Diego Chargers (4–5)
Riversék pihentek a héten. A sérült elkapók elkezdtek edzeni, Vincent Jacksonnal kiegészülve ez simán playoffcsapat, a csoport teljesen nyílt még, nem tudom elképzelni, hogy ne az MVP esélyes Rivers vezette Chargers jusson be a rájátszásba.

13. (13.) Miami Dolphins (5–4)
Fontos győzelem a Titans ellen, hiszen a Dolphins így továbbra is életben tartja a rájátszásról szövögetett reményeit, viszont nagy vezéráldozatokkal járt ez a győzelem. A liga egyik legjobb bal oldali támadó falembere, Jake Long válla kiugrott, kérdéses a játéka a héten, illetve Chad Pennington és Chad Henne is megsérült, előbbi azóta a sérültlistára is került. Eljött Tyler Thigpen ideje, előre a rájátszásért!

14. (11.) Tennessee Titans (5–4)
Kenny Britt nélkül nem tud annyira harapni ez a Titans, mint kellene, pedig most, hogy a védelem is jól teljesít, nagy esélye lenne Jeff Fisher csapatának az egy szabadkártyás helyre. Nagy kérdés, hogy mennyire veszi komolyan a játékot Randy Moss. Ha kellőképpen, nagyon nagyot nyerhet vele a Titans.

SZAVAZÁS

Ön mit gondol a 18 mérkőzéses alapszakasz lehetőségéről?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

15. (13.) Houston Texans (4–5)
Még mindig nem lehet leghátsó védők nélkül rájátszásba jutni. Ezúttal Schaub villogott, de Arian Foster nem tudta hozni a szokásos formáját, a Texans pedig nagy blamába szaladt bele Jacksonville-ben úgy, hogy lehetetlen helyzetből,az utolsó másodperccel engedett a védelem TD-t a Jaguároknak.

16. (17.) Chicago Bears (6–3)

A Vikings elleni újabb győzelmével továbbra is megmaradt a Bears reménye, ami a rájátszást illeti. Egy rossz formában lévő Minnesotát sikerült felőrölniük Jay Cutleréknek, a védelem pedig hamar elvette Favre kedvét a játéktól.

17. (14.) Kansas City Chiefs (5–4)
Újabb vereség, ráadásul ismét egy csoportellenféltől. A Chiefs kipukkadni látszik. A szezon elején remeklő védelem fárad, a Broncosnak elég volt egy negyed, hogy elsöpörje az útból a Kansas Cityt.

18. (18.) Oakland Raiders (5–4)
Pihent a Raiders is, a hét végén Pittsburghbe utazhat. Pokoli nehéz mérkőzés lesz.

19. (21.) Cleveland Browns (3–6)
Majdnem sikerült a következő nagyhalat is kifognia a Brownsnak a Jets képében, de a hosszabbításban már nem bírt Rex Ryan együttesével. Ettől függetlenül hatalmas tiszteletet érdemel az elmúlt hetekben mutatott teljesítménye miatt, az újonc irányító Colt McCoy pedig beválni látszik.

20. (20.) St. Louis Rams (4–5)
Bradfordék is hosszabbítás után maradtak alul a San Franciscóval szemben, de ebben a csoportban még ezután a vereség után is teljesen nyílt maradt a verseny, hisz a Seahawksnak egyetlen meccs előnye van. Jöhet az Atlanta, mindent bele kell adni, ha győzni akar a Rams.


21. (19.) Washington Redskins (4–5)
Donovan McNabb 78 millió dolláros új szerződést kapott, lehet, hogy még ennek a hatása alatt játszott volt csapata, az Eagles ellen. Nagyon nem ment neki, sok homály, sok eladott labda, egy remeklő Vick ellen pedig ez rendkívül kevés volt, a Philly szó szerint átgázolt a Rézbőrűeken a hétfő esti rangadón.

SZAVAZÁS

Ön kinek adná az alapszakasz legértékesebb játékosának járó MVP-címet?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

22. (25.) Seattle Seahawks (5–4)
A Seattle arizonai sikere után átvette a vezetést az NFC Nyugati csoportjában. Matt Hasselbeck visszatért, nem is mindennapi teljesítménnyel, 333 passzolt yardja mellé egy touchdownt is adott, a sokszor lesajnált elkapó, Mike Williams pedig lassan Pro Bowlt érő teljesítménnyel segíti csapatát. Jó kis hajrá várható ebben a csoportban is.

23. (26.) Jacksonville Jaguars (5–4)
Tökéletes meccs Jax szempontból: MoJo 100 yard, két TD, Garrard 342 yard, két TD, a védelem pedig sikeresen megfogta Arian Fostert, ez pedig elégnek bizonyult a csoportrivális Houston legyőzéséhez.

24. (29.) Dallas Cowboys (2–7)
Garrett ennél jobb kezdésről nem is álmodhatott volna. A védelem feléledt, Kitna megtanult passzolni a csapattársak kezébe is, a Cowboys pedig az eddig remeklő Giants ellen tudta szállítani idénybeli második győzelmét.

25. (28.) Denver Broncos (3–6)
Orton remekelt, a Broncos pedig kiütötte csoportellenfelét, a rájátszásra ácsingózó Chiefset. Első negyedes hengerlés, a harmadik negyedben pedig még az újonc Tim Tebow is első NFL passzából TD-t adott. Ez volt a tökéletes meccs a Broncos számára.

26. (27.) San Francisco 49ers (3–6)
Hosszabbításos győzelem, lassan kezd visszakapaszkodni a gödör aljáról Mike Singletary csapata. Troy Smith két meccs, két győzelem, ezúttal 356 passzolt yard, egy TD (összesen 552 yardnál és két TD-nál tart), ezzel a győzelemmel pedig a 49ersnek is maradt némi reménye a rájátszásra.

27. (23.) Minnesota Vikings (3–6)
Favre, mondhatni, amilyen tökéletesen kezdte a Bears elleni meccset, olyan rosszul sikerült a befejezés. Míg a Vikings lassan a rájátszástól, addig a vezetőség Brad Childresstől köszönhet el.

28. (24.) Cincinnati Bengals (2–7)
A Bengals ismét kikapott, ezúttal a Colts ellen. A védelemnél nincs nagy gond, annál inkább Carson Palmerrel, aki csak árnyéka önmagának. 

29. (22.) Detroit Lions (2–7)
A Bills ellen ilyen impotens támadójátékkal játszani aggasztó. Nem szereztek labdát, ráadásul Dave Rayner rúgó első meccsén rögtön hibázott, ez pedig pont elég volt ahhoz, hogy a Lions ne tudja megnyerni az összecsapást.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapatnak van a legnagyobb esélye „megszerezni” az 2011-es játékosbörze 1/1-es választási jogát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

30. (30.) Arizona Cardinals (3–6)
Sima vereség otthon a Seahawkstól. Futójáték továbbra sincs, de a védelem sem tudott mit kezdeni Matt Hasselbeckékkel, így  a Cardinals lassan már nem szólhat bele a csoport végkimenetelébe.

31. (31.) Carolina Panthers (1–8)

Jimmy Clausen kezdett végre biztatóan dobálni, erre rögtön összeszedett egy agyrázkódást, amelynek következtében egyelőre kérdéses, hogy tudja-e vállalni a hét végén a Ravens elleni meccsen a játékot. Azért nagy szégyen lenne, ha elsőként kellene draftolnia a Panthersnek.

32. (32.) Buffalo Bills  (1–8)

Nincs már nyeretlen csapat az NFL-ben, a szerencsétlenkedő Lions ellen sikerült megszereznie első győzelmét a Buffalónak. Mind a Panthersnek, mind a Billsnek nehéz meccsek következnek az utolsó hetekben, nagy csata várható az 1/1 elkerüléséért.

Felhívjuk kedves NFL-fanatikus olvasóink figyelmét, hogy a forduló ezúttal is már csütörtök éjjel megkezdődik!

NFL 
A 10. FORDULÓ LEGJEI    
A legtöbb passzolt yard   Matt Cassel (Kansas City Chiefs)  –Denver Broncos
469
A legtöbb futott yard   Fred Jackson (Buffalo Bills)
–Detroit Lions
133
A legtöbb elkapott yard   Dwayne Bowe (Kansas City Chiefs)  –Denver Broncos 186
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard   2944 Philip Rivers (San Diego Chargers)
A legtöbb futott yard   920 Arian Foster (Houston Texans)
A legtöbb elkapott yard   968 Brandon Lloyd (Denver Broncos)
A legtöbb szerelés   105 Jerod Mayo (New England Patriots)
A legtöbb sack (irányító földre vitele)
10.5
Clay Matthews (Green Bay Packers)
A legtöbb elkapott indítás 
6 DeAngelo Hall (Washington Redskins)
NFL 2010, ALAPSZAKASZ
10. FORDULÓ
2010. 11. 12. 2.30 Atlanta Falcons–Baltimore Ravens 26–21
2010. 11. 14. 19.00 Buffalo Bills–Detroit Lions 14–12
2010. 11. 14. 19.00 Indianapolis Colts–Cincinnati Bengals 23–17
2010. 11. 14. 19.00 Cleveland Browns–New York Jets 20–26 – h. u.
2010. 11. 14. 19.00 Chicago Bears–Minnesota Vikings 27–13
2010. 11. 14. 19.00 Miami Dolphins–Tennessee Titans 29–17
2010. 11. 14. 19.00 Jacksonville Jaguars–Houston Texans 31–24
2010. 11. 14. 19.00 Tampa Bay Buccaneers–Carolina Panthers 31–16
2010. 11. 14. 22.05 Denver Broncos–Kansas City Chiefs 49–29
2010. 11. 14. 22.15 San Francisco 49ers–St. Louis Rams 23–20 – h. u.
2010. 11. 14. 22.15 New York Giants–Dallas Cowboys 20–33
2010. 11. 14. 22.15 Arizona Cardinals–Seattle Seahawks 18–36
2010. 11. 15. 2.20 Pittsburgh Steelers–New England Patriots 26–39
2010. 11. 16. 2.30 Washington Redskins–Philadelphia Eagles 28–59
       
11. FORDULÓ
2010. 11. 19. 2.20 Miami Dolphins–Chicago Bears  
2010. 11. 21. 19.00 Pittsburgh Steelers–Oakland Raiders  
2010. 11. 21. 19.00 Dallas Cowboys–Detroit Lions  
2010. 11. 21. 19.00 Jacksonville Jaguars–Cleveland Browns  
2010. 11. 21. 19.00 Tennessee Titans–Washington Redskins  
2010. 11. 21. 19.00 New York Jets–Houston Texans  
2010. 11. 21. 19.00 Carolina Panthers–Baltimore Ravens  
2010. 11. 21. 19.00 Minnesota Vikings–Green Bay Packers  
2010. 11. 21. 19.00 Kansas City Chiefs–Arizona Cardinals  
2010. 11. 21. 19.00 Cincinnati Bengals–Buffalo Bills  
2010. 11. 21. 22.05 New Orleans Saints–Seattle Seahawks  
2010. 11. 21. 22.05 San Francisco 49ers–Tampa Bay Buccaneers  
2010. 11. 21. 22.05 St. Louis Rams–Atlanta Falcons  
2010. 11. 21. 22.15 New England Patriots–Indianapolis Colts  
2010. 11. 22. 2.20 New York Giants–Philadelphia Eagles  
2010. 11. 23. 2:30 San Diego Chargers–Denver Broncos  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik