Tovább kapaszkodnak a főnixként feltámadó Bölények

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2011.09.29. 10:08
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2011-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. A harmadik fordulót követő power rankingünkben továbbra is címvédő Green Bay Packers vezet, megelőzve a New Orleans Saintset és a 21 pontos előnyről veszítő New England Patriotsot. A Hazafiakat felülmúló Buffalo Bills továbbra is rohamléptekben emelkedik, már a 9. helyen állnak a Bölények, a Baltimore Ravens és San Diego Chargers kiköszörülte az előző heti csorbát, az Atlanta Falcons és a Philadelphia Eagles azonban jócskán mélyrepülésbe kezdett.

Hiába a nagy hátrány, a Bills játékosai nem ismernek veszett mérkőzést (Fotó: Action Images)
Hiába a nagy hátrány, a Bills játékosai nem ismernek veszett mérkőzést (Fotó: Action Images)
Hiába a nagy hátrány, a Bills játékosai nem ismernek veszett mérkőzést (Fotó: Action Images)
Hiába a nagy hátrány, a Bills játékosai nem ismernek veszett mérkőzést (Fotó: Action Images)
Hiába a nagy hátrány, a Bills játékosai nem ismernek veszett mérkőzést (Fotó: Action Images)

 

1. (1.) Green Bay Packers (3–0)

Még a rettegett chicagói védelem sem volt képes megálljt parancsolni a Rodgers vezette Packersnek. Abszolút vitathatatlanul vezeti listánkat a Green Bay.

2. (4.) New Orleans Saints (2–1)

Pazar formában mind Brees, mind pedig a Szentek támadóalakulata, de a védelem rettentően sebezhető és várakozáson alul teljesít. Javulni kell, mert a csoport így meglehet, de egy, a Packershez hasonlító támadószekció nagyon meg fogja szórni a Saintset. Ezt egyszer már láthattuk és azt is, hogy Brees sem tudja mindenből kiráncigálni a csapatát.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

3. (2.) New England Patriots (2–1)

Tom Brady négyszer adta el a Bills ellen a labdát, ez pedig a Pats veretlenségébe került. Mindezt úgy, hogy az első félidőben már 21–0-ra is vezettek a Hazafiak. Jókor jött a pofon Bradyék számára.

4. (9.) Baltimore Ravens (2–1)

A múlt heti vereség után ezúttal alaposan bekezdett a Ravens: az újonc Torrey Smith már az első negyed után 133 elkapott yarddal, valamint 3 touchdownnal vétette magát észre. A védelem pedig szinte megsemmisítette a Rams támadóit, így sima győzelmével 2–1-gyel áll a Baltimore.

5. (5.) Pittsburgh Steelers (2–1)

A futójátékot sürgősen össze kell szednie Mike Tomlinéknak, illetve a támadófal is rettentő gyengén muzsikál eddig. Amíg ez nem változik, addig igenis verhető csapat ez a Steelers.

6. (3.) New York Jets (2–1)

Némileg talán meglepő a Jets Raiders elleni veresége. Mindezt úgy, hogy a csoportrivális Pats kikapott a Billstől, így meccselőnybe kerülhettek volna Sanchezék. Hatalmas lehetőséget szalasztottak el.

7. (11.) San Diego Chargers (2–1)

Még Antonio Gates nélkül is nyerni tudott a Chargers. Ráadásul Rivers sem villogott, ám sokan tudni vélik, hogy a kiszenvedett győzelmek sokkal többet érnek, mint a simák.

8. (10.) Detroit Lions (3–0)

0–20-ról tudott nyerni a Lions a Vikings ellen. A támadófal –élén Jeff Backussal – leginkább azon volt, hogy Stafford nehogy véletlenül egészséges maradjon, ám a fiatal irányító a második játékrészben összekapta magát, és Calvin Johnson hathatós segítségével végül megszerezte idei harmadik győzelmét az Oroszlánoknak.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább veretlen az NFL 2011-es szezonjában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

9. (17.) Buffalo Bills (3–0)

Bombameglepetés az AFC East rangadóján, a Buffalo ugyanis legyőzte a Patriotsot 34–31-re, így pedig 3 győzelemmel vezeti a csoportot! Ez a Bills támadóegység már tavaly is bizonyította, hogy bárkit képes meglepni, ezek után határ a csillagos ég. A Bills ráadásul elképesztő mentális erőről is tanúbizonyságot tett, az előző fordulóban 3–21-ről, most pedig 0–21-ről fordítva nyert.

10. (8.) Houston Texans (2–1)

Remek kezdés után végül csak sikerült elbuknia a Saints elleni találkozót a Houstonnak. Ám kesergésre nincs idő, a Steelers ellen jön a következő nagy megmérettetés.

11. (16.) New York Giants (2–1)

Eli célpontjai vészesen fogynak, ennek ellenére a fiatalabbik Manning így is pazar teljesítménnyel vezette sikerre a Giantset a rivális Eagles ellen, hála Victor Cruznak, aki 110 elkapott yarddal, valamint 2 TD-vel járult hozzá a győzelemhez.

12. (14.) Tampa Bay Buccaneers (2–1)

Nagyon fontos meccset tudott megnyerni a Bucs a csoportellenfél Falcons ellen, a negyedik héten pedig a hétfő esti rangadón könnyedén begyűjthetik a harmadik győzelmüket is Josh Freemanék, a Manning nélkül kiálló Colts ellen.

13. (6.) Atlanta Falcons (1–2)

A tavalyi Falcons talán verhetetlen lett volna Julio Jonesszal a fedélzeten, ám idén eddig az egyik negatív meglepetést bizony Mike Smith csapata szolgáltatja. Ezúttal a csoportrivális Buccaneerstől kaptak ki, így már második vereségüket szenvedték el a szezonban.

14. (15.) Dallas Cowboys (2–1)

A légmellel játszó Tony Romo kitett magáért: habár nem játszott kiemelkedően jól, de megbízható volt és a kulcspillanatokban sikerült összekapnia magát még úgy is, hogy rengeteg hibát vétett a Cowboys, főleg a támadófal.

15. (12.) Washington Redskins (2–1)

Hiába a védelem remek formája, a Cowboys ellen ezúttal többször is hibázott Rex Grossman és az offense, ami a fővárosiak hibátlan mérlegébe került.

16. (18.) Tennessee Titans (2–1)

Matt Hasselbeck nagyon jó formában dobál, sorozatban a második győzelmet szerezte meg a Titánoknak. Ám az elsőszámú elkapó, Kenny Britt több térdszalagja is elszakadt, ami hatalmas érvágás mind Hasselbecknek, mind a Titansnek. Innentől ismét Chris Johnsonnak kell előlépnie, valamint a hátára vennie a csapatát.

17. (7.) Philadelphia Eagles (1–2)

Gondban az Eagles! Nem elég, hogy a sérültekkel tűzdelt Giants elverte Andy Reid fiait, még Vick keze is megsérült. Az első hírek szerint 2-4 hetet kell kihagynia, ám azóta Reid azt mondta, hogy akár már ezen a héten játszhat Vick. Nélküle mindenesetre nincs sok esélye a Phillynek.

18. (13.) Chicago Bears (1–2)

Hol meg tudják védeni Cutlert, hol pedig összetöretik őt. Pedig amikor van ideje dobni, akkor rendre megtalálja az elkapóit, csak kérdés, hogy mikor lesz végre lehetősége erre…

19. (22.) Oakland Raiders (2–1)

Nem kisebb halat fogott ki a tóból a Raiders, mint a New York Jetset! Darren McFadden továbbra is parádés formában fut és a védelem is kezd kikupálódni. Talán még a csoportot is megnyerhetik, ám a Chargerst mindenképpen verni kéne hozzá.

20. (26.) Cleveland Browns (2–1)

Két győzelem a Cleveland neve mellett, ám azért ez nagyban köszönhető az eddig könnyű sorsolásnak is. A negyedik héten a Titanst fogadja a Browns, így a Barnák sorozatbéli harmadik győzelmén sem lepődnénk meg.

21 (19.) Jacksonville Jaguars (1–2)

Hiába az előszezonban megerősített védelem, Maurice Jones-Drew-n kívül viszont nem nagyon találni értelmes támadójátékost a Jaguarsnál. Támadójáték nélkül márpedig igen nehéz nyerni.

22. (27.) San Francisco 49ers (2–1)

Kínkeserves, második félidőben kiszenvedett győzelem egy egyébként sem túl erős Cincinnati ellen. De amilyen gyenge az NFC West, még a rájátszás is meglehet, hála a Rams gyengélkedésének.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő            partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

23. (30.) Carolina Panthers (1–2)

Ezúttal jóval gyengébb teljesítményt láthattunk az 1/1-es Cam Newtontól, ami a passzolt yardjait illeti, ám a támadásban teljesen nulla Jaguars ellen végül sikerült kierőszakolni a győzelmet, ami egyben Cam Newton első diadala a Panthers irányítójaként.

24. (21.) Miami Dolphins (0–3)

Egy Hillist nélkülöző Brownstól kikapni nem túl nagy büszkeség. A védelem továbbra sem rossz, de az offense teljes hiánya, valamint a futójáték becsődölése után nem sok jóra számíthat a továbbiakban a Dolphins.

25. (23.) Kansas City Chiefs (0–3)

A sok sérült ellenére egész szépen sikerült összekapnia magát a Chiefsnek, de ez is annyira volt elegendő, hogy ne kapjanak ki sokkal a Chargers ellen. Amit már előző héten is említettünk, a Chiefs esélyes az 1/1-es draftcetlire, Matt Cassel pedig lassan el is kezdhet félni, ami a kezdő pozícióját illeti.

26. (32.) Seattle Seahawks (1–2)

Megvan a Seahawks idei első győzelme, de a mutatott játék alapján kijelenthetjük, hogy igencsak nyögvenyelősen. Tarvaris Jackson rettentő gyengén muzsikál eddig, de úgy az egész támadógépezet szenved.

27. (20.) St. Louis Rams (0–3)

Hát nem 0–3-as kezdést vártunk a szezon előtt ettől a Ramstől. A remek futó, Steven Jackson hiányát azonban úgy tűnik, hogy nem bírja feldolgozni a St. Louis.

28. (24.) Arizona Cardinals (1–2)

Amelyik csapat egy gyengélkedő Seahawksot nem tud megverni, annak sok keresnivalója nem lehet. A rájátszásban legalábbis biztosan nem. Türelem, türelem... De Kevin Kolb egyelőre akkor is gyenge.

29. (25.) Minnesota Vikings (0–3)

Ha egy meccs egy félidőből áll, akkor igen magabiztosan 20–0-ra nyert volna a Vikings. Ám a második játékrészben mint ha pályán sem lettek volna McNabbék, a kifáradt védelem pedig nem bírta a Lions által diktált tempót. Érdekesség, hogy a Vikingek eddig hiába vezettek az első fordulóban 17–7-re, a másodikban 17–0-ra, most pedig 20–0-ra, továbbra is nyeretlen a Minnesota.

SZAVAZÁS

Ön szerint mire megy az Indianapolis Colts Peyton Manning nélkül?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

30. (29.) Cincinnati Bengals (1–2)

Cedric Benson három meccses eltiltása a kezdetét veszi, ez pedig nagy érvágás lehet a Bengalsnak. A negyedik héten a Bills ellen lép pályára a Cincy, így habár meglepő ezt kijelenteni, de nem Andy Daltonék a meccs esélyesei.

31. (31.) Indianapolis Colts (0–3)

Lassan kezelhetjük tényként, amit sokan már hetek óta tudni vélnek: Collins egyáltalán nem megoldás a QB posztra! A Steelers ellen ráadásul agyrázkódást is kapott, így a Buccaneers elleni hétfő esti rangadón jó eséllyel Curtis Painter fog kezdeni.

32. (30.) Denver Broncos (1–2)

Aki két yardról, négy próbálkozásból sem tud TD-t elérni, ne is nagyon csodálkozzon, ha kikap. Összességében rossz edzői döntések jellemezték a Broncos vasárnapi vereségét, ráadásul Kyle Orton is rendkívül gyenge napot fogott ki.

STATISZTIKÁK
A 3. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Joe Flacco (Baltimore Ravens)–St. Louis Rams
389
A legtöbb futott yard:Darren McFadden (Oakland Raiders)–New York Jets
171
A legtöbb elkapott yard:Wes Welker (New England Patriots)–Buffalo Bills
217
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard1327Tom Brady (New England Patriots)
A legtöbb futott yard393
Darren McFadden (Oakland Raiders)
A legtöbb elkapott yard458Wes Welker (New England Patriots)
A legtöbb szerelés42Pat Angerer (Indianapolis Colts)
A legtöbb sack5.0DeMarcus Ware (Dallas)
A legtöbb interception3Kyle Arrington (New England Patriots), Morgan Burnett (Green Bay Packers)
NFL 2011, ALAPSZAKASZ
3. FORDULÓ
2011.09.25.19:00Buffalo Bills–New England Patriots34–31
2011.09.25.19:00Minnesota Vikings–Detroit Lions23–26 – h.u.
2011.09.25.19:00Philadelphia Eagles–New York Giants16–29
2011.09.25.19:00Carolina Panthers–Jacksonville Jaguars16–10
2011.09.25.19:00Cincinnati Bengals–San Francisco 49ers8–13
2011.09.25.19:00New Orleans Saints–Houston Texans

40–33

2011.09.25.19:00Cleveland Browns–Miami Dolphins17–16
2011.09.25.19:00Tennessee Titans–Denver Broncos17–14
2011.09.25.22:05San Diego Chargers–Kansas City Chiefs20–17
2011.09.25.22:05St. Louis Rams–Baltimore Ravens7–37
2011.09.25.22:05Oakland Raiders–New York Jets34–24
2011.09.25.22:15Chicago Bears–Green Bay Packers17–27
2011.09.25.22:15Tampa Bay Buccaneers–Atlanta Falcons16–13
2011.09.25.22:15Seattle Seahawks–Arizona Cardinals13–10
2011.09.26.2:20Indianapolis Colts–Pittsburgh Steelers20–23
2011.09.27.2:30Dallas Cowboys–Washington Redskins18–16
4. FORDULÓ
2011.10.02.19:00Jacksonville Jaguars–New Orleans Saints
2011.10.02.19:00Kansas City Chiefs–Minnesota Vikings
2011.10.02.19:00Chicago Bears–Carolina Panthers
2011.10.02.19:00Cleveland Browns–Tennessee Titans
2011.10.02.19:00Houston Texans–Pittsburgh Steelers
2011.10.02.19:00Philadelphia Eagles–San Francisco 49ers
2011.10.02.19:00St. Louis Rams–Washington Redskins
2011.10.02.19:00Cincinnati Bengals–Buffalo Bills
2011.10.02.19:00Dallas Cowboys–Detroit Lions
2011.10.02.22:05Arizona Cardinals–New York Giants
2011.10.02.22:05Seattle Seahawks–Atlanta Falcons
2011.10.02.22:15Green Bay Packers–Denver Broncos
2011.10.02.22:15Oakland Raiders–New England Patriots
2011.10.02.22:15San Diego Chargers–Miami Dolphins
2011.10.03.2:20Baltimore Ravens–New York Jets
2011.10.04.2:30Tampa Bay Buccaneers–Indianapolis Colts

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik