NFL: Brady négy interceptionje vereséget ért, Vick jobb keze eltört

SOMLÓVÁRI DÁVIDSOMLÓVÁRI DÁVID
Vágólapra másolva!
2011.09.25. 22:34
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 3. fordulójában a New England Patriots 34–31-re kikapott a Buffalo Bills otthonában. A vendégeknél Tom Brady négy interceptiont dobott. A Philadelphia Eagles 29–16-ra kikapott saját pályáján a New York Giantstól, irányítója, Michael Vick jobb karja pedig minden bizonnyal eltört.

Buffalo Bills–New England Patriots Buffalo Bills–New England Patriots

Szenzációsan kezdett Tom Brady a Buffalo otthonában: a háromszoros Super Bowl-győztes QB már a második negyedben kétszáz passzolt yard fölött járt, valamint három TD-t is kiosztott (kettőt Rob Gronkowskinak). 21–0-s Patriots vezetésnél azonban nem várt fordulat következett: Brady egymás után két passzkísérletből is interceptiont dobott, a Bills pedig 21–17-re felzárkózott. Érdekesség, Brady ezelőtti 444 próbálkozásából csupán egy eladott labda volt, most viszont egymás után kettő is.

Lehet Meskó Zoltán, a New England puntere mesélt a „három a magyar igazság" című mondásról Bradynek, aki ugyanis harmadjára is eladta a labdát, a Bills pedig hamar egyenlíteni tudott. Brady utoljára 2006-ban, a Colts ellen adta el háromszor egy meccsen a labdát. Nem volt még vége, a Patriots irányítója negyedik interceptionjét is megdobta, balszerencséjére ebből Drayton Florence touchdownt ért el, amivel a Bills először a meccsen átvette a vezetést (31–24).

Az összecsapáson egyébként 216 elkapott yarddal záró Welker TD-jével ugyan sokáig hosszabbításra állt a meccs, ám a Bills Rian Lindell 28 yardos field goaljával végül 34–31-re nyert. A New England 21 pontos előnyt herdált el, hiába Brady 386 passzolt yardja és négy TD-átadása, a négy dobott interceptionje a Pats meccsébe került. Ryan Fiztpatrick egyébként 369 yarddal zárta a találkozót, míg a Patriotstól Welker mellett Gronkowski is 100 elkapott yard fölött teljesített.

Philadelphia Eagles–New York Giants

Az elkapó problémákkal küzdő New York Giants az Eagles otthonába látogatott és némi meglepetésre hamar elhúzott. Előbb az eredetileg running back Brandon Jacobs száguldott el Clay Matthews öccse mellett Eli Manning 40 yardos átadásával a célzónáig, majd a 24 éves Victor Cruz 74 yardos elkapott TD-t jegyzett – nem akárhogy, egy mozdulattal ugyanis két védőt is becsapott. Hiába a vendégek erős kezdése, a szünetben már Vickék vezettek 16–14-re. A harmadik negyedben aztán az Eagles irányítójának eltört a jobb keze, így Mike Kafka vezérletével fejezték be a meccset a philadelphiaiak, aki azonban két interceptionnel nem nagyon tudott csapata hasznára lenni. A Giants végül 29–16-ra nyert, az Eaglesnek a vereség mellet Vick sérülése is komoly fejtörést okozhat a következő hetekben.

Minnesota Vikings–Detroit Lions

A Vikings jó szokásához híven a Detroit Lions ellen is jól kezdett, aztán rossz szokásához híven hamar kiengedett és az első két negyedben szerzett húsz pontos előnyből a negyedik negyed elejére már csak három maradt. A vendégeknél a mérkőzésen négyszer sackelt Matthew Staffordot 321 yardot passzolt, két touchdownt osztott ki, mindkettőt Calvin Johnsonnak.

A Vikings első meccsét az idényben 17–7-es, a másodikat 17–0-s előnyről vesztette el, ezúttal húszpontos előny veszett kárba. A Detroit Lions végül hosszabbításban 26–23-ra nyert.

NFL
3. FORDULÓ
Buffalo Bills–New England Patriots 34–31
Minnesota Vikings–Detroit Lions 23–26
Philadelphia Eagles–New York Giants 16–29
Carolina Panthers–Jacksonville Jaguars 16–10
Cincinnati Bengals–San Francisco 49ers 8–13
New Orleans Saints–Houston Texans 40–33
Cleveland Browns–Miami Dolphins 17–16
Tennessee Titans–Denver Broncos 17–14

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik