(Szarka)lábjegyzet: Elöl light, hátul (Dar)low...

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.12.29. 09:12
Címkék
Amikor meg kellett tippelnem, hogy az év utolsó két meccse, és a jövő év első meccse milyen kimenetelű lesz, akkor az Everton ellen egy X-et...

Amikor meg kellett tippelnem, hogy az év utolsó két meccse, és a jövő év első meccse milyen kimenetelű lesz, akkor az Everton ellen egy X-et, vagy egy szoros vereséget mondtam, a WBA ellen egy necces győzelmet, az Arsenal ellen egy sima zakót. Ezek után el lehet képzelni, hogyan várom január másodikát, amikor a Newcastle az Emirates-be látogat. A West Brom elleni meccsnek csak az első félidejét láttam, ami hasonlóan indult, mint a karácsonyi meccs az Everton ellen. Komoly fölény volt az ellenfélnél, aztán szép lassan kiegyenlítődött a játék. Viszont megint ott voltak a helyzetek, amiket lazán elpocsékolt a csapat. Sissoko végigvitte a pályán a labdát, de az utolsó védő előtt rossz megoldást választott és a kapu előtt szerelték. Ayozé a bal oldalról befelé húzva rányeste a hosszúra, de pontatlan volt. Wijnaldum pedig egy szép kombináció után Myhil kapusba bombázott. EZEN A SZINTEN HÁROM ILYEN HELYZETBŐL EGYET MINIMUM BE KELL LŐNI!

Nem sikerült, és ahogyan az Everton ellen, most is jött egy hiba a kapustól. Különbség az, hogy most nem Rob Ellliott, hanem Karl Darlow rontott. Na meg az, hogy amíg az Everton veszélyesen játszott, addig a West Brom halványan. Igazából a győztes gól is kimeríti a vicc kategóriát. Darrren Fletcher fejese gyenge is volt, középre is ment, talán annyi pozitívum volt benne, hogy lefelé bólintott. Na meg, hogy gól lett, mert becsorgott Darlow alatt. Szegény srác, ha a másik oldalon csak az első félidőben bemegy a háromból két helyzet, akkor maximum egy kis reményt adott volna a WBA-nak a végére. Így viszont nekünk lett ismét nulla pont, amivel kieső helyen zárjuk a 2015. évet. Teljesen megérdemelten.

Ezek után meg jöhet az Arsenal? Ahogyan Mabel mondta a Csengetett Mylord-ban: "Az finom lesz." Főleg ha belegondolunk, hogy Elliott beteg, Mitrovic bokája nincs rendben, Anita pedig beszedte a jó kis térdhajlító (hamstring) sérülését, amivel Williamson, Obertan és Steven Taylor is hetek, hónapok óta beteglistás. félve mondom ki, de komoly feladat várhat a Tioté-Gouffran-Marveaux trióra is, akik egy-két éve még simán elfértek a kezdőben, jelenleg viszont sérülésből éppen hogy felépült és/vagy formán kívüli játékosok.

Tavaly az Arsenal simán, 4:1-re lerendezett minket a képen látható Giroud fejessel és egy Cazorla mesterhármassal. Tény, hogy nagyon kiszámíthatatlan az idei év, de akkora felfordulást egyszerűen nem tudok elképzelni, hogy ne maradjon mind a három pont Londonban. McClaren pedig egyszerűen elrontotta. Megint. Nagyot kockáztatott, és veszített. Az Everton ellen egyetlen cserével hozta le a meccset, amikor tudta, hogy két nap múlva megint játszani kell. Megnyerhettük volna egy kis szerencsével. Reálisan pedig döntetlen lehetett volna. Akkor megérte volna. Viszont kikaptunk, és ugyanaz a fáradt 10 mezőnyjátékos Birminghamben megint kudarcot vallott. Ezek után mi legyen a kezdő az Arsenal ellen? Itt az én formációm:

A kapuba össze kell kaparni Elliott-ot, mert igaz ugyan, hogy a 25 éves Darlow tavaly szinte az egész Championshipben védett, de egy ilyen baki után én nem terhelném a srácot azzal, hogy Giroud fejéről kelljen leszednie a labdákat.

A középpályás hiány orvoslását a védelem felforgatásával kezdeném. Mbemba a jobb szélre, középre pedig Dummett. Mehetne akár Lascelles is, elvileg erősebb, mint a walesi, viszont jóval rutintalanabb. Balszél Mbabu, a kis svájci elég jó volt a Chelsea ellen.

Janmaat pedig egyel feljebb, jobb futónak, támadásban úgyis jobb, mint védekezésben. Középre Colback mellé Sissoko, és maximum majd csereként, vagy szerkezet váltáskor Tioté. A többi meg adott. Remélhetőleg Mitrovic most nem tapos meg senkit.

A mérkőzést felvételről közvetíti a DigiSport 1, tippverseny poszt pedig hamarosan.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik