Gyakorlás élesben - Watford - Newcastle

Vágólapra másolva!
2016.01.08. 20:01
Címkék
Az alábbiakban szerkesztőtársam, Ruzsinho Da Costa FA Kupa beharangozó posztját olvashatjátok, ami természetesen az új oldalunkon is megjelent. ...

Az alábbiakban szerkesztőtársam, Ruzsinho Da Costa FA Kupa beharangozó posztját olvashatjátok, ami természetesen az új oldalunkon is megjelent.Az alábbiakban szerkesztőtársam, Ruzsinho Da Costa FA Kupa beharangozó posztját olvashatjátok, ami természetesen az új oldalunkon is megjelent.

Holnap délután rendezik az angol FA kupa következő fordulóját. Így hétvégén nem bajnoki mérkőzésen fogunk szerepelni, hanem kupameccsen. Eltérőek a vélemények arról, hogy mennyire fontos az FA kupa. Az biztos, hogy az egyik, ha nem a legjobban megbecsült nemzeti kupa sorozat a világon. Az angol klubok komolyan veszik, és nagyon nagy büszkeséggel említik az FA kupa győzelmeket a bajnoki címeik mellett. A magyar szurkolók inkább a bajnoki eredményeket részesítik előnyben. Főleg akkor igaz ez, ha a kiesés szélén táncoló csapatokról van szó. Ilyenkor mindig mérlegelni kell, hogy megéri-e a figyelmet megosztani, hiszen amúgy is nehézkes a bent maradás az Premier League-ben, mivel ez világ legerősebb bajoksága.

A FA kupában ez az első kör amikor az első osztályban szereplő csapatok is játszanak. A Newcastle United egy másik első osztályú klubot kapott ellenfeléül, a Watfordot. A bajnokságban jól szereplő újonc nagyon jó helyről várhatja a kupafordulót. Négy pontra vannak az európai kupaselejtezős helyek. Ez nagyon hízelgő az újonc Watfordra nézve. A Newcastle pedig 2 pontra van a bentmaradást jelentő 17. pozíciótól. A Newcastlenek a bentmaradásért vívott harcra tudna tartalékolni, ha nem jutnak tovább, míg a Watford pedig akár előrébb is léphet a tabellán, ha nem kell osztott figyelemmel lennie az év hátra lévő részében.

Kíváncsian várom, hogy milyen keretet fognak nevezni a menedzserek, hiszen min a két csapatnak nagyon fontos lehet a bajnoki jó szereplés. Bár Watford is a kiesés elől menekül, ha az elnökük bajnokág előtti céljait vesszük alapul, így előfordulhat, hogy megpróbálnak előre jutni a kupában, hátha kiesnek a nagyok és akár a döntőig is tudnak menetelni. A Newcastle ilyen felelőtlenséget nem követhez el, így nem lepődnék meg, ha csere csapattal állnának ki, és nem is nagyon idegeskednék, ha kiesnének. Természetesen soha nem lehet úgy pályára lépni, hogy a cél a vereség legyen. A csere csapatban ilyen esetekben lehet megmutatni a menedzsernek, hogy bajnokin is számolhat a játékossal.

A Newcastlnél amúgy is nagyon sok a sérült, hiszen Jack Colback az Arsenal elleni meccsen szenvedett sérülést, ami akadályozza a pályára lépését. További sérültek: Vuron Anita, Rolando Aarons, Emmanuel Riviere, Papiss Cissé, Tim Krul, Massaido Haidara, Gabriel Obertan és Ryan Taylor, akinek már nincs sok hátra, hogy felépüljön. Felsorolni is hosszú.

A Watford mestere kinyilatkoztatta, hogy az FA kupa nem számít a csapatnak, így szinte biztosan pihentetni fogja kulcsfontosságú játékosait. Tehát arra számíthatunk, hogy a szándékosan csere csapattal felálló fogadja a szenvedős formában lévő, és nagyon sok sérülttel küzdő Newcastlet.

Lehet hogy McClaren mester a kupában elért sikerekkel szeretne némi szépség tapaszt szerezni a lehangoló bajnoki szereplés miatt. Megláthatjuk holnap délután 4 órakkor.

Nem tenne rosszat a csapatnak, ha tovább tudna lépni, hátha meg jön az étvágya a csapatnak. Illetve a Watford cserecsapata ellen akár tétmeccsen is gyakorolhatjuk a befejezést, amivel hadilábon állunk. Bízzunk abban, hogy kiütjük a Watfordot egy sok lőtt gólos meccsen!

Howay The Lads

Ruzsinho da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik