PL 16. forduló: Tottenham Hotspur

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.12.12. 08:12
Címkék
Múlt hét vasárnap kiegyensúlyozott játékkal, és egy kis bírói segítséggel legyőztük az egyébként magához képest gyengén futballozó Liverpool-t...

Múlt hét vasárnap kiegyensúlyozott játékkal, és egy kis bírói segítséggel legyőztük az egyébként magához képest gyengén futballozó Liverpool-t, ami csak azért nem lett a forduló meglepetése, mert a Stoke simán verte a Manchester City-t sőt, a Bournemouth pedig Londonban a Chelsea-t. Ettől függetlenül azért aki csak az eredményt hallotta, az felkapta a fejét a mi meccsünk kapcsán is. Aki látta, az már nem. Ahogyan Jürgen Klopp is mondta, borzalmasan játszottak, a Newcastle - főleg amilyen helyzetben vannak - teljesen megérdemelten nyert. Most pedig jön a Tottenham.

A Pool meccs után a külföldi szakértők közül talán Mark Lawrenson volt aki megjegyezte, hogy a Newcastle játékosai szeretik a rivaldafényt, mert az idei mindhárom győztes mérkőzésük a PL jogokat legnagyobb részben birtokló Sky Sports által élőben közvetített mérkőzés volt. Ebben most sem lesz hiány, vasárnap 17.00-tól tv-s meccsen (DigiSport 3) kellene a White Hart Lane-en ponto(ka)t szerezni.

Amennyiben a statisztikákra adunk, egy dolog kijelenthető: a mérkőzés nem lesz döntetlen. A két csapat a Tottenham pályáján utoljára az 1999/2000-es idény egyik FA kupa találkozóján ikszelt, bajnokin pedig pontosan 20 éve, az 1995/1996-os szezonban. Azóta 12 Spurs győzelem és 7 Newcastle siker. Utóbbi adatba annyiból mindenképpen erőt meríthetünk, hogy az utóbbi két évben mindkét bajnokinkat megnyertük a White Hart Lane-en.

Két évvel ezelőtt Loic Remy góljával viszonylag hamar megszereztük a vezetést, majd - többek között Tim Krul 17 védésének köszönhetően - sikerült kihúzni a lefújásig. Tavaly egygólos hátrányból, a PL-ben a második félidők leggyorsabb góljával Sammy Ameobi egyenlített, majd Ayoze Perez fejesével meg is fordítottuk a meccset.

Ez a "sorozat" tehát mindenképpen nekünk kedvez, még akkor is, ha a tavalyi meccs után a Ligakupában is volt egy ilyen leosztás, amit a Spurs sima 4:0-ás győzelemmel lerendezett.

A múltheti meccsből kiindulva Steve McClaren nem fog változtatni. Felgyógyuló játékos nincs (Lascelles és Riviére ugyan már elkezdett edzegetni), meg a győztes csapaton sem szokás változtatni.

A várható kezdő a képen. A jelenlegi taktikában úgy tűnik kialakult az a gyakorlat, hogy Ayoze váltótársa De Jong, Mitrovicsé pedig Cissé. Ez logikus elgondolás, viszont ha De Jong igazán belelendül, akkor változtatni kell, akár úgy is, hogy Ayozé a szélre kerül, mert a kis spanyolnak ott a helye a pályán.

Aki továbbra is talány, az Florian Thauvin. Neki akkor lenne reális esélye a kezdőbe kerülni, ha Sissoko bekerülne Anita helyére szűrni, és felszabadulna az egyik szél. Ezzel csak az a probléma, hogy Anita jól dolgozik középen, Sissoko tankszerű játéka pedig (mármint ha van is kedve játszani) pedig jobban erényesül a jobb szélen.

A Pool és a Spurs ellen én előzetesen 1-2 ponttal számoltam, szóval nincsenek hatalmas elvárásaim. Játszanak olyan elszántan, mint a Pool ellen és akkor nem lesz probléma. Reálisan több esélyünk lesz az ezt követő két hazai meccsünkön, az Aston Villa és az Everton ellen.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik