Farkasteszt

115560 115560115560 115560
Vágólapra másolva!
2015.10.31. 20:10
A Serie A két legjobb formában lévő csapatából a másik (az egyik a Napoli) jön a Meazzába, egyben ez Mancio harmadik tesztje az idén a Fiorentina...

A Serie A két legjobb formában lévő csapatából a másik (az egyik a Napoli) jöna Meazzába, egyben ez Mancio harmadik tesztje az idén a Fiorentina elleni lebőgés és a Juventus elleni tutista iksz után. Azt kéne ma este - végre valahára - bizonyítani, hogy ez a csapat valóban célul tűzte ki a bajnoki dobogót, nem volt felesleges a mercato, Mancini ígérgetése és belé vetett bizalom. Nagyobb a tét, mint a szimpla 3 pont megszerzése.A Serie A két legjobb formában lévő csapatából a másik (az egyik a Napoli) jöna Meazzába, egyben ez Mancio harmadik tesztje az idén a Fiorentina elleni lebőgés és a Juventus elleni tutista iksz után. Azt kéne ma este - végre valahára - bizonyítani, hogy ez a csapat valóban célul tűzte ki a bajnoki dobogót, nem volt felesleges a mercato, Mancini ígérgetése és belé vetett bizalom. Nagyobb a tét, mint a szimpla 3 pont megszerzése.

Szögezzük le, a Roma kimondva-kimondatlanul a bajnoki címért megy, amiről mi igazából csak álmodozhatunk, valós opcióként nincs jelen az idén, a realitásokat és a játékunkat figyelembe véve kisebb csoda lenne. Szóval a fővárosiaké az erősebb csapat, 10 meccsen többször kapnánk ki, mint nem és így a hazai pálya ellenére valamivel esélyesebbek. Még úgyis, hogy nekik a prioritást a hétközi Leverkusen elleni meccs jelenti, ahol eldől, hogy továbbjutnak-e a BL csoportjukból vagy sem. Ha Garcia taktikusan előregondolkozik, akkor, ha nem is beáldozza ezt a meccset, de az erejét jövő hétre tartogatja, nekik nem ma kell nyerniük mindenáron. Ez kvázi a legnagyobb pozitívum, ami mellettünk szól jelenleg.

Viszont a mi kitűzött céljainkkal összeegyeztethetetlen, hogy hazai pályán beégjünk (újra), akárki is legyen az ellenfél. Mancini felfogásán a Derby D'Italián nem csak a zebráktól való félelem, hanem a violák által leosztott pofon is látszódott, és mivel azóta összesen egy meccset tudtunk nyerni, ma sincs alap arra, hogy bátrabb legyen. Pláne, hogy egy támadásban még erősebb ellenfél jön szembe, mint a Fio vagy a Juventus. Ilyenkor Roberto hajlamos hátra fele menekülni, a jó olasz beidegződéseinek köszönhetően. Alapvetően nem zavarna, ha ezt hatásosan (értsd: stabil védekezéssel) ki is tudná vitelezni, de erre igazából sosem volt példa, sosem volt annyira megbízható a csapatainak védekezése, mint ahogy ő hitte róla vagy bízott benne. Hogy egyéb módon (például: jó kapus, balfasz ellenfél vagy klasszis csatárok) ezt kompenzálta az élet az megint más kérdés.

Mit szeretnénk látni?

Például azt, hogy a hátsó négyes (ötös vagy hatos, a védekező középpályásokkal) illetve a belső páros egy kvalityi ellenféllel szemben is állja a sarat. Ugye a Fiorentina ellen ez egy pillanatra sem volt így, és erre max. kifogásként jó Handanovic bravúrnapja, mivel kapott góltól jó csapatok nem rogynak meg (ad hoc formációváltásoktól már inkább, de ezt most hagyjuk). Miranda és Murillo (annak ellenére, hogy utóbbi hajlamos túlvállalni magát) nívót jelentenek, de klasszis védők sem kompenzálhatják hosszútávon a hátsó szervezetlenséget, szóval lássuk, van-e alapja, hogy a liga legjobb védelmének tartsuk őket.

Hogy Felipe Melo nélkül is megy, nem csak a védekezés, hanem a játék felépítése, mivel a brazil hentes mindkettőben kulcsfontosságú szerepet játszik, összefogja a védekezést és a támadást. Medelt nem tartom hasonló szintnek, de attól még Melot pótolni kell, nem csak azért, mert gyakrabban lesz eltiltva, mint nem, hanem mert jövőre 33 éves. Őt nem hosszútávra, hanem a BL miatt igazoltunk.

Hogy nem kizárólag Joveticen múlik, hogy lesz-e játékunk és helyzeteink. Ebben aztán végképp nem bízok, mert Mancini nem fog kockáztatni és a legtöbb körülötte játszó nem üti meg Jovetic szintjét, aki egyedül vállal mindent - ez látszik is a játékán, de nincs más választása. Sem futball iq-ban, sem technikai tudásban nincs mellette hasonló kaliber (hello, Ljajic), Perisic már akkor flop volt, amikor megvettük (emiatt gólt lő, így legyen), tekintve, azonkívül, hogy gyors, semmilyen más értelmes vagy Serie A-ban használható skillje nincsen. Icardi meg befejezni tud, de ahhoz kéne helyzet is. Egyáltalán nem kedvelem, de megvédeném, sosem volt több egy jó befejezőcsatárnál, de ma annyira keveset kockáztatunk és annyira esetleges a támadójátékunk, hogy esélye sincs kiegyensúlyozott teljesítményt hozni a poszton.

A Roma nagyon is megkontrázható csapat lenne, de ahhoz viszonylag magasan és jó helyen (a pálya közepén) kéne labdát szerezni, magyarán nem túlzottan beszorulni, mert akkor túl nagy utat kell megtenni az ellenfél kapujáig, amire eddig sem voltunk képesek. Nyilván labdabiztosabb csapat, de ideális lenne a félpálya körül labdákat szerezni és nem csak várni a lehetőségre, és 0-0-ás kivárásra játszani, mert akkor előbb fognak a farkasok gólt lőni, mint, hogy 1, Jovetic gólpasszt ad Icardinak vagy másnak 2, pontrúgásból betalálunk, 3 Perisic elrohan és pontosan centerez, szóval a mi lehetőségeink a góllövésre. Nem bízok Manciniben, de nyitott vagyok arra, hogy komoly meccsen cáfoljon, a saját érdekében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik