A hónap momentumai - október

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 13:11
Összességében a második teljes hónap sem hagyott minket cserben, tartogatott azért bőven említésre méltó történést. Az eredmények (meglepő...

Összességében a második teljes hónap sem hagyott minket cserben, tartogatott azért bőven említésre méltó történést. Az eredmények (meglepő módon) ismét felemásra sikerültek, de ehhez már hozzászokott az interes a Mazzarri-éra alatt.Összességében a második teljes hónap sem hagyott minket cserben, tartogatott azért bőven említésre méltó történést. Az eredmények (meglepő módon) ismét felemásra sikerültek, de ehhez már hozzászokott az interes a Mazzarri-éra alatt.

1.: A hónap legjobb védője/kapusa - Giacinto Facchetti/Walter Zenga-díj

A kandidálók ugyanazok voltak, mint egy hónappal előtte, most mellbedobással Juan Jesus lett a befutó. JJ azon kevesek egyike, akik szinte sosem okoznak csalódást, ebből kifolyólag beigazolódni látszik a szintlépéséről alkotott tézis. Személyiségjegyei és egyénisége alapján pedig talán már most ő lenne a legalkalmasabb csapatkapitánynak. Kérdés, a pénzeszsákoknak mikor fog feltűnni, mert onnantól fogva nehéz dolga lesz Thohirnak a megtartásával.

2.: A hónap legjobb középpályása - Sandro Mazzola-díj

Végre eljött az idő, amikor Hernanes igazán elkezdte törleszteni a vételárát (törvényszerű, hogy a sérülésnek ekkor kell következnie). Gólt fejelt, szaltózott, parádézott, felszabadult volt, végre nem pattantak tőle méterre a labdák, valami ilyesmit várnánk el a középpálya vezérétől. Remélhetőleg felépülése után ott folytatja, ahol abbahagyta.

3.: A hónap legjobb támadója - Nyers István-díj

Most Mauro Icardi volt nagyon híján a kihívónak, Osvaldo lesérült mellőle, Palacio meg... Tudjuk. Signore Nara 3 gólt (köztük kettő győztest) termelt, és habár a játékban még mindig bőven vannak hiányosságok, az igyekezetet nem lehet tőle elvitatni. A helyzeteivel most elég bőkezűen bánt, de személyében úgy tűnik, lett egy biztos lábú büntetőrúgónk - csak el ne kiabáljam.

4.: A hónap csalódása - Ricardo Quaresma-díj

Balszerencsés világbajnokság ide, sérülés oda, azért ennél mindenképp többre számítottunk. Nem elég, hogy szenved a pályán, de a legnagyobb helyzeteit is rendre elpuskázza, néha egész arcpirító módon. Vajon látjuk még a régi Rodrigo Palaciot, vagy őt is elérte a kor?

5.: A hónap legkellemesebb meglepetése - Giuseppe Bergomi-díj

Talán néhányan már kezdtünk lemondani róla, netán gondolatban el is adtuk minimális deficittel, ő szerencsére másképp döntött. A pozitívumok feljebb felsorolásra kerültek Hernanessel kapcsolatban, és tényleg csak reménykedni tudunk, hogy marad ez a tendencia nála. Említésre került a díj kiosztásakor a meglepő módon huzamosabb ideje stabil formát mutató Ranocchia, valamint a középpálya harcigépe, Medel.

6.: A hónap legszebb gólja - Álvaro Recoba-díj

Habár még mindig sokszor látszik, hogy nem a természetes posztján szerepel, azért Danilo D'Ambrosio néha meg-megvillant valamicskét az ellenfél térfelén is. A Karabag ellen például egészen mesteri lövéssel juttatta előnyhöz a csapatot.

7.: A hónap legnevetségesebb momentuma - Vratislav Gresko-díj

Sajnos Nemanja Vidicsnek két hónap alatt kétszer lett köze ehhez a díjhoz, pedig (ezzel gondolom nem árulok el nagy titkot) nem a szilveszteri összeállítások feltöltéséhez igazoltuk. Annyi minimális felmentést itt kaphat, hogy Callejón első gólja nem egyedül az ő felelőssége volt.

8.: A hónap legszebb védése - Júlio César-díj

A klasszis kapusokat azért tartják, hogy alkalomadtán pontot, pontokat mentsenek csapatuknak. Handanovic pontosan ezt tette, amikor Éder lövését kitornázta, és megőrizte a 0:0-s eredményt. Ki tudja, itt lenne -e még Mazzarri, ha ez bemegy? (0:38-0:50)

9.: A hónap legszebb csele/egyéni megmozdulása - Ronaldo-díj

Az utóbbi időben kissé meg vagyunk szorulva ilyen tekintetben, de Kovacic azért mindig tesz arról, hogy ez az elismerés is gazdára találjon. Gyanítom, Palombot olyan sokan azért nem majmolták meg így pályafutása során. A csel a passzal együtt volt halálos, ami utána jött, az pedig... Már történelem.

10.: A hónap legostobább döntése - Gian Piero Gasperini-díj

Októberben lecsapott a dögvész a szárnyvédők között, főleg a jobb oldalra szűkültek le az opciók, egyedül a legfiatalabb tag, Mbaye maradt bevethető. Erre mi történik? A totálisan bal lábas, eredeti posztját tekintve középső középpályás Obit erőlteti meccsekig Mazzarri, hogy aztán legkésőbb a 65. percben le kelljen cserélnie, mert rájön, hogy mégsem olyan jó ötlet. Hasonló okból kap említést a csatársor problémája, Osvaldo sérülése és Palacio gyalázatos formája ellenére is retteg az öreg Bonazzoli vagy Puscas játszatásától.


11.: A hónap legszimpatikusabb döntése - José Mourinho-díj

Igen erős fantázia kellett ahhoz, hogy ezt a rovatot is kitöltsük, végül jobb híján olyanokat tudunk felhozni itt, hogy Icardi a büntetők végrehajtója, vagy hogy az indonéz tulajdonosunk legalább a bírókat lefizeti, ha már játékost nem vásárol. Na meg legalább Mbayének is csurrant-cseppent egy kis játéklehetőség, de persze a játékrendszer miatt ő sem azon a poszton jut szóhoz, ahol otthonosabban érezné magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik