A hónap momentumai - November

115560 115560115560 115560
Vágólapra másolva!
2012.12.01. 13:12
Címkék
Nehéz napok. Az AHM most havi bajjá vált. Tudtam, hogy jönni kell vele, de nem igazán akaródzott. Egymás után négy meccsen nem nyertünk, utoljára...

Nehéz napok. Az AHM most havi bajjá vált. Tudtam, hogy jönni kell vele, de nem igazán akaródzott. Egymás után négy meccsen nem nyertünk, utoljára a Partizan ellen idegenben. A Juve meccs is olyan távolinak tűnik, mintha nem is ebben a hónapban lett volna. Megmásztuk a legmagasabb hegyet, de a túloldala meredekebb, mint gondoltuk. Csak gurulunk lefelé a lejtőn, és fogalmunk sincs, hol az alja. Közel sem stabil a csapat, a lendület vitte előre, de az első bukkanó óta nem tud a saját lábára állni. Ha ez nem volna elég, szívatnak még külön is, csak, hogy minden komfort érzésünk elillanjon. De, hát a pénz mindenek felett...Nehéz napok. Az AHM most havi bajjá vált. Tudtam, hogy jönni kell vele, de nem igazán akaródzott. Egymás után négy meccsen nem nyertünk, utoljára a Partizan ellen idegenben. A Juve meccs is olyan távolinak tűnik, mintha nem is ebben a hónapban lett volna. Megmásztuk a legmagasabb hegyet, de a túloldala meredekebb, mint gondoltuk. Csak gurulunk lefelé a lejtőn, és fogalmunk sincs, hol az alja. Közel sem stabil a csapat, a lendület vitte előre, de az első bukkanó óta nem tud a saját lábára állni. Ha ez nem volna elég, szívatnak még külön is, csak, hogy minden komfort érzésünk elillanjon. De, hát a pénz mindenek felett...

1. Legjobb védő/kapus – Giacinto Facchetti & Walter Zenga díj

Mint mondtam a pénz a legfontosabb, a gazdaság mindenek felett. Nem engedhetjük meg magunknak, az extra kiadásokat. Ugyan Handanovic talán a legstabilabb emberünk a szezonban, ez rá is vonatkozik. Át kell állnunk a teljesítménybérezésre, fizetett betegszabadság sincs. Samir játszott a hónapban öt meccset, a bajnokságban minden védett lövés ér 5.000-et, az EL-ben 2.500-et. Minden lehúzott beadás 500 (EL-ben 250). A bekapott gólokért a Serie A-ban 2.500 az Európa Ligában 1.250 levonás. Novemberben a szlovénnak volt 23 védése (18 5), 6 lehúzott beadása (6 0) és 8 kapott gólja (7 1). Azaz, kapusunk e havi fizetése: 86.750 euró. A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el.

2. Legjobb középpályás – Sandro Mazzola díj

A mezőnyjátékosoknál hasonló a díjazás rendszere. Fredy Guarín a hónapban lőtt 2 gólt (1 bajnoki, 1 EL - 50.000) és adott két gólpasszt (EL - 10.000). 3 kulcspassz a Serie A-ban (2.000), 2 az EL-ben (500) ill. 2 kiugratás (500). A labdaszerzések (9 ill. 1) 6.000-at értek. Bónusz jár a Juve elleni meccsen megejtett akciója miatt, aminek a végén Milito gólt lőtt (1.000). Azaz 70.000-et keresett a hónapban, négy meccs alatt. Pusztán a pályára lépésért nem jár zsold, különben már Jonatán is keresett volna rajtunk...

3. Legjobb támadó – Nyers István díj

Rodrigo Palacio. Serie A - 3 gól, EL - 2 gól. (130.000). A passzokért és a labdaszerzésekért cserébe járó összeget levontunk, mert pályára lépett a Rubin Kazany elleni 3-0-ra végződött mérkőzésen. Mivel a szerződésbe foglaltak szerint (a gazdasági osztály, ezekben a pillanatokban rögzíti), amely játékos, edző, pályamunkás, szurkoló tevékenyen részt vesz, egy három, vagy annál több gólos különbségű vereségben, a klub tetszés szerinti összeget vonhat le a fizetésükből.

4. Legnagyobb csalódás – Quaresma díj

A klub működési elvei szerint, minden hónapban a legnagyobb csalódást okozó játékosnak kell összeszednie a többiek bérét. Ez novemberben Ricky Álvarez lett. A szintén gyenge teljesítményt nyújtók közreműködnek az akcióban. Nem kötelezzük a játékos(oka)t, hogy saját zsebből fizessenek, sőt segíteni akarjuk ő(ke)t, ezért az öltözőben becsületkasszát állítottunk fel. Ily módon a játékosok finanszírozhatják saját fizetésüket.

5. Legkellemesebb meglepetés – Giuseppe Bergomi díj

A hónap pozitív csalódása Fredy Guarín. Nagyon örülünk neki, hogy pár hónapnyi ingadozó játék után, magára talált a kolumbiai, de az ezért járó bónusz összeget, kénytelen vagyunk levonni tőle sérülése miatt. Nincs betegbiztosítás, nincs táppénz.

6. Legszebb gól – Christian Vieri díj

Ágyúlábú Fredy okozta az Atalanta meccs egyetlen pozitív élményét.


7. Legnevetségesebb momentum – Vratislav Gresko díj

A Cagliari elleni meccsen a helyzet komikumban való jártasságát bizonyította a csapat pár tagja. Az sem érdekelte őket, hogy blogunk több tagja is személyesen tette tiszteletét a mérkőzésen, természetesen az utazásuk költségeitMilito, a komplett védelemmel karöltve köteles megfizetni. (0:56-tól)


8. Legszebb védés – Gianluca Pagliuca díj

Handanovic parádés védéssel tartott minket meccsben hó elején a Juve ellen. A havi bérezésébe természetesen ezt is beszámoltuk, a védés bravúrossága miatt plusz összeget, a klub nem köteles fizetni. (0:26-nál)


9. Legszebb csel/egyéni megmozdulás – Ronaldo díj

Olyan rég volt, hogy a felvételek egy része már csak fekete-fehérben látható. Guarín rágyorsít, ellép, lő...


10. Legostobább döntés – Mircea Lucescu díj

Persze, a Sneijder mizéria. Rossz időzítés, rossz lebonyolítás. Ezen a problémán az sem változtat sokat, ha pénzt spórolunk rajta a jövőben. Jelenleg úgy néz ki szomorú vége lesz a történetnek, ráadásul ugyanúgy lesz méltatlan a búcsú, mint Júlio César esetében. Az még külön kaland lesz, ha egy túlértékelt tucatfutballistára cseréljük el. Ez már nem fekete pont, hanem egy ordas nagy pofon a vezetőségnek.

11. Legszimpatikusabb döntés – José Mourinho díj

Strama a hónap egyetlen pozitív élményét nagyon szépen vezényelte le. Fura arról beszélni a jelenlegi gödörben, hogy milyen tartással és akaraterővel rendelkezik a csapat, hogy 1-0 után talpra állt a Juve otthonában és megérdemelten fordított. De, akkor, a hullámhegy tetején így néztünk ki. Talán emlékezniük kellene az illetékeseknek, hogy milyen hozzáállással léptek pályára.

Múlt hónapban Cambiasso ért be elsőként a célba, most gyengébb teljesítményekkel is jelöltethették magukat a fiúk.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik