A hónap momentumai - november

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2014.12.10. 12:12
Címkék
Továbbra sincs lehetőségünk igazán jó szájízzel visszatekinteni, ezúttal az ősz végi szenvedés közül kellett összekapargatni a díjak tulajdonosait....

Továbbra sincs lehetőségünk igazán jó szájízzel visszatekinteni, ezúttal az ősz végi szenvedés közül kellett összekapargatni a díjak tulajdonosait. Történések mint mindig, voltak bőven, de most már a szemöldökünk folyamatos ráncolása és/vagy összehúzása helyett szeretnénk, ha inkább a szánk görbülne felfelé az ilyesmit olvasva.

1.: A hónap legjobb védője/kapusa - Walter Zenga-díj

Nem volt igazán kérdés, Viridis szavait használva: "Masszív ez a büntető statisztika." Hát igen, de nem csak ebben nyilvánul meg Samir Handanovic teljesítményének méltatása. A csapat legbiztosabb pontja, az egyetlen ember a jelenlegi keretből, akiről bizton állíthatjuk, hogy posztján a szűk elitbe tartozik. Ebből kifolyólag volt már, aki olyan megjegyzésig merészkedett, miszerint megérdemelne egy jobb csapatot a jelenlegi Internél...

2.: A hónap legjobb középpályása - Sandro Mazzola-díj

Ki merem jelenteni: Fredy Guarín a legjobb szezonját futja, amióta kék-feketében játszik. Összeszedett, koncentrál, vannak ugyan hibái, de teljesítménye konstans, nem hullámzik. Mennyi ideje várunk már erre, és hát teljesen a jelenlegi Interre jellemző dolog, hogy most meg a csapat nagy része hulladék körülötte. Ezt sem sokszor mondhattuk: kár, hogy sérült volt, hiányzott a játéka, amíg nem volt bevethető.

3.: A hónap legjobb támadója - Nyers István-díj

A paraszt, bunkó, seggfej és még sorolhatnánk... Mégis, amikor Pablo Osvaldo visszatért (és öt percnél többet kapott...), akkor látszott igazán, mennyit is jelent a játéka a mostani garnitúrának. Más dimenzió mindkét argentin társánál, a technikai képzettsége és a víziója föléjük emeli, emellett gólérzékenységére sem lehet panaszunk. Kár, hogy pontokban ez nem igazán mutatkozik meg.

4.: A hónap csalódása - Ricardo Quaresma-díj

Mateo Kovacic egy hangyabrokival maradt le a citromdíjról, talán csak az mentheti fel minimálisan a vállalhatatlan hónapját, hogy sérüléssel is bajlódott (á, de az sem). Ellenben regnáló Capitanonk, Andrea Ranocchia ép és egészséges volt végig, és a négyvédős rendszerben rögtön be is mutatta, miért nem szabad rá építeni hosszú távon. Sokat mondogattuk, hogy majd fejlődik, rutinosabb lesz, de fizikai(gyorsaságbeli), technikai és koncentrációs hiányosságait egyszerűen nem képes levetkőzni. Belőle talán azért lehetne pénzt csinálni, be lehetne áldozni az eladását a "nagyobb jó" reményében.

5.: A hónap legkellemesebb meglepetése - Giuseppe Bergomi-díj

Nem feltétlen gondoltuk, hogy emberünk valaha közel kerül valami pozitívabb díjhoz. Most meg nem hogy közel került Kuzmageci Zdravko Kuzmanovics, hanem rögtön be is zsebelt egyet! Részfeladatok megoldására továbbra is alkalmas, a többit pedig tudjuk, felesleges ugyanazt mantrázni vele kapcsolatban. Valószínűleg nem én voltam az egyedüli, aki a Dnyipro elleni góljánál valami ilyesmit mormolt el az orra alatt: "Ezt rohadtul megérdemelte..."

6.: A hónap legszebb gólja - Álvaro Recoba-díj

Szegényes volt a kínálat, ezúttal szimplán csak egy jól eltalált lövés lett a befutó. Azonban ez nem akármilyen meccsen, hanem a Derbyn esett, ráadásul pontot is ért, így nyugodtan elővehetjük azt a közhelyet, miszerint Joel Obi ezt még az unokáinak is mesélni fogja. Említést érdemel még a Dnyipro elleni Osvaldo-találat, ugyanis normálisan végigvitt kontrát hónapok (?) óta nem láttunk kedvenceinktől.

7.: A hónap legnevetségesebb momentuma - Vratislav Gresko-díj

"Paolo De Ceglie dupláz." Hangos kacagás és elmeorvoshoz való beutalás, ami ezt a mondatot követheti. Jobb esetben. A rosszabb az, amikor ezt kiegészítjük egy aprósággal a valóságba ültetve: "Paolo De Ceglie dupláz az Inter ellen." Igen, ez valóban megtörtént, emlékét bár ki szeretnénk törölni, nem megy könnyedén. A videót csak mazochisták nézzék végig.

8.: A hónap legszebb védése - Júlio César-díj

A Dnyipro ellen sajnos egy egész pofás videót össze lehetett állítani a megmozdulásaiból, és ebből nem egy volt olyan, ami általában beférne a toplistás jelölések közé. A győztes a Campagnaro balfaszkodása utáni földöntúli bravúr volt, máig nem értem, hogy ért oda arra a gyakorlatilag üres kapus lövésre.(3:04-3:25)


9.: A hónap legszebb csele/egyéni megmozdulása - Ronaldo-díj

Osvaldo van annyira flúgos, hogy addig próbálkozzon valamivel egy meccsen, amíg össze nem jön neki, nos, ezt az egyik volt egyesülete ellen is megtette az ollózással. Többszöri kísérletezés után megtört a jég, a góltól sem járt messze a lenti mozzanattal.

10.: A hónap legostobább döntése - Gian Piero Gasperini-díj

Obival jobb oldali szárnyvédőben addig játszott a tűzzel Mazzarri, amíg nagyon csúnyán rá nem cseszett, a Parma ellen volt konkrétan a mélypont ebben a tekintetben (a videót feljebb megtaláljátok...). A többi lehetőség csak felsorolás szintjén, de elgondolkodtató: Mazzarrinak meg sem fordult a fejében a lemondás gondolata; Osvaldot a legvégén hozta be Mancio; Balotellit pletyka szintjén szóba hozták a klubbal, ez már így is erős; a négyvédős rendszerben Béka karszalagja egyre ostobább dolognak tűnik.

11.: A hónap legszimpatikusabb döntése - José Mourinho-díj

Thohir végül belátta, hogy óriási baromságot csinált nyáron, amikor Mazzarrival úgy hosszabbított, hogy voltaképp semmi különöset nem tett le az asztalra. Egy ideig emiatt presztízskérdést csinált a kirúgásából (ugye a pénzügyi vonzatok), mígnem elértünk a tarthatatlan helyzetig. 2014. november 14-én meg lett hozva a megfelelő döntés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik