Genoa - Inter 0:1 - Futball-gyilkosság a Marassiban

2375853 23758532375853 2375853
Vágólapra másolva!
2010.10.30. 21:10
Címkék
Kezd körvonalazódni, hogy jó zsaru-rossz zsarut fogunk játszani itt a blogon Benítezzel kapcsolatban: úgy tűnik ugyanis, hogy Horas minden meccs...

Kezd körvonalazódni, hogy jó zsaru-rossz zsarut fogunk játszani itt a blogonBenítezzel kapcsolatban: úgy tűnik ugyanis, hogyHorasminden meccs után elzavarná őtKenyába, én meg egy darabig még mentegetni fogom őt, ha jönnek a győzelmek.Nemmintha én annyira meg lennék győződve róla, hogy Benítez a legjobb választás a Nerazzurri kispadjára,sőt, amikor először jött szóba a neve, magam iserősen összevontam a szemöldökömet, ésvele kapcsolatos fenntartásaim azóta is megmaradtak. Lehet, hogy éppen ez az,amitől én optimistábban látom a jelenlegi helyzetet, én ugyanis ennél sokkal rosszabb szezonkezdésreszámítottam.Tegnap mindenesetregyőztünk. Óriási mázlival,harmatgyengejátékkal, egy nézhetetlen meccsen, ami nem hangzik túl jól. Deha ez elég lenne az alig pár hónapja kinevezett edzőnk leváltásához, akkor mostalighalennénkhárom frontoncímvédők, hiszen Mourinhót 2008 novemberében ugyanolyan balga eltökéltséggelrúgtuk volna seggbe,ahogyan Muntari tette tegnapa labdával a Marassiban, csak annak a seggberúgásnak nem lett volna ilyen szerencsés vége.Kezd körvonalazódni, hogy jó zsaru-rossz zsarut fogunk játszani itt a blogonBenítezzel kapcsolatban: úgy tűnik ugyanis, hogyHorasminden meccs után elzavarná őtKenyába, én meg egy darabig még mentegetni fogom őt, ha jönnek a győzelmek.Nemmintha én annyira meg lennék győződve róla, hogy Benítez a legjobb választás a Nerazzurri kispadjára,sőt, amikor először jött szóba a neve, magam iserősen összevontam a szemöldökömet, ésvele kapcsolatos fenntartásaim azóta is megmaradtak. Lehet, hogy éppen ez az,amitől én optimistábban látom a jelenlegi helyzetet, én ugyanis ennél sokkal rosszabb szezonkezdésreszámítottam.Tegnap mindenesetregyőztünk. Óriási mázlival,harmatgyengejátékkal, egy nézhetetlen meccsen, ami nem hangzik túl jól. Deha ez elég lenne az alig pár hónapja kinevezett edzőnk leváltásához, akkor mostalighalennénkhárom frontoncímvédők, hiszen Mourinhót 2008 novemberében ugyanolyan balga eltökéltséggelrúgtuk volna seggbe,ahogyan Muntari tette tegnapa labdával a Marassiban, csak annak a seggberúgásnak nem lett volna ilyen szerencsés vége.

Egy csúcsra járatott csapatot új edzőként átvenni valószínűleg egy fokkal komplikáltabb feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. A szurkolók elvárása magasabb, mint valaha, miközben ajátékosok mentális és fizikai állapotaössze sem hasonlítható az előző szezon végén látottakkal. Ebben a helyzetben egyhosszútávon gondolkodó edző - a nyári vérfrissítés hiányában -nem tehet mást, mint hogy megpróbálegy stabiljátékot kialakítani, amivel elkerülhető, hogy a motivációs deficit következményeképpen súlyos pofonokba nézzen bele a csapat. A nagy zakók ugyanis közösségrombolók, és az elkényeztetett közönség sem viseli őket jól, a hatékony szakvezetői munkához pedignem túlkellemes háttérzene a Curva Nord vafankúlózása. Az első tehát egy masszív fegyelmezett védekezésbiztosítása, kevés kapott góllal, sok labdaszerzéssel, amireaztán a többit építeni lehet. Ez a törekvés megvalósulni látszik, 9 bajnokin mindössze 4 kapott gól elég derekas teljesítmény. A támadójáték alacsony színvonala pedigsokkal inkábbfoghatóa kulcsjátékosok (Milito,Sneijder, Maicon)sérüléseire és minősíthetetlen formájára, mint Benítez mentalitására. Részben persze az edző feladata elérni, hogy a játékosai minél jobb formában legyenek, de ennek érdekében Rafa pont azt teszi, amit tennie kell: játszatni őket folyamatosan,hogy végre visszatérjen az önbizalmuk/játékkedvük, és lehetőleg addig is behúzni valahogy a meccseket, ezzel levéve a vállukról a terhet.Mihelyt azemlített három játékos közül akár csak az egyik elkapja a fonalat, látványos javulás fog bekövetkezni a támadójátékban.

Mi történt?

A több méterrel eltévesztett passzok, arcpirító labdakezelési hibák, a saját lábukban megbotló játékosok és a labdamellé nyúló kapus meccse volt. Túl sok feljegyezhető esemény nem történt, hacsak az újabb sérüléseket nem nevezzük annak.Ha Eduardo nem egy szellemképes tévénfigyeltevolna Muntari lövését, akkor valószínűleg később sem tudtunk volna gólt szerezni, és igazságosabb is lett volna a 0-0. A Genoa részérőlToniegy párszor megoldhatatlan feladat elé állította Luciót, de szerencsére a befejezések ugyanolyan rosszulmenteka Grifoninak, mint minden más a meccsen.A mi oldalunkon kimaradt egy hatalmas Eto'o ziccerMuntari okos (!) passza után, azonkívül Biabiany megindulása zavarták fel néha az állóvizet, amelyeknek ugyanannyi funkciójuk volt, mint a kamuflázs pufidzsekinekHarlem utcáin. Biabiany sebessége figyelemreméltó, deapasszai pontatlanok, rossz üteműek és kiszámíthatóak, és a labdavezetésén is lenne mit csiszolni.Ehh, bár Pandev lenne fele ilyen gyors.Az egyetlen dolog, ami valamelyest feloldozzaa játékosokat a futball-gyilkosság bűne alól,hogy a pálya talajaszemmel láthatóangyalázatos állapotban volt,astoplik nem tudtak megkapaszkodni, a labda meg nem bírt gurulni.

Pozitívumok

Nyertünk.

Santon ugyan nem játszott különösebben jól, de mostez is elég volt ahhoz, hogy javára dőljön el a balhátvéd poszt kérdése.

Castellazzi megnyugtató megoldásnak tűnik JC pótlására.

Negatívumok

- Ismét lesérült két fejléc szereplőnk. A hírek szerint JC és Cambiasso ishátsó comizomhúzódást szenvedett, az argentin idén már másodszor. Ugyanez a sérülés tartja pályán kívül Militót és Marigát is.A kommentek között elfogadunk kisebb felajánlásokat, amelyekből néhány tubus Richtofittel látnánk el Franco Combi orvosi stábját.

- Sneijder és Maicon - no comment.

- Lucio is bizonytalan volt, nem igazánbírt Tonival.

Összegzés

Méltatlanulalacsony színvonalú játékunkellenére sikerült behúzni a három pontot, amit felfoghatunk a Sampdoriaellen elvesztettpontok kiegyenlítésének, mivel ottviszont egyértelműen győzelmet érdemeltünk volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik