Werder: magyar válogatott hölgy segíti Kleinheislert

Vágólapra másolva!
2016.02.23. 16:59
null
Tóth Gabriella és Kleinheisler László (Fotó: werder.de)
Egy hat éve Németországban futballozó magyar hölgy, a női válogatottunkat erősítő Tóth Gabriella segít Kleinheisler Lászlónak a beilleszkedésben – többek között ez derül ki a magyar labdarúgót télen szerződtető Werder Bremen hivatalos honlapjára kedden feltöltött, „A kis magyar nagy segítsége” című írásból.

 

„Amikor megkérdezték, segítenék-e neki a beilleszkedésben, azonnal igent mondtam. Amiben csak lehet, segítek Lászlónak” – idézi a werder.de a 65-szörös magyar válogatott Tóth Gabriellát, a Werder női csapatának igazolt játékosát, aki például a szálláskeresésben, az adminisztratív ügyek intézésében segített a télen Brémába érkező honfitársnak.

Tóth Gabriella (Fotó: werder.de)
Tóth Gabriella (Fotó: werder.de)

„Korábban nem ismertük egymást, mégis rengeteget segít. Nagyon megkönnyíti a dolgomat” – fűzte hozzá Kleinheisler László, aki az edzéseken kívüli idejét főként barátnőjével, Katával, és kutyájával, Bodzával tölti.

„Sok mindent még nem láttunk a városban, de itt-ott azért megfordultunk, jártunk például az állatkertben. Kedvenc állatom a puma, az ereje és a gyorsasága mindig lenyűgözött” – mondta a magyar válogatott játékos.

„Visszatérve a nyelvre, néhány német szót már ismerek, elsősorban azokat, amelyek a pályán szükségesek. Tudják, az edzés a legjobb nyelvtanfolyam” – kacsintott Kleinheisler, aki a honlap beszámolója szerint hetente kétszer hagyományos nyelvórán is részt vesz.

Kleinheisler egyébként megígért valamit Gabriellának.

„Meghívtam őt a hazai meccseinkre, és szavát adta, hogy hamarosan el is jön megnézni egyet” – hozta nyilvánosságra a „szóbeli egyezséget” a magyar női válogatott játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik