Union Berlin: 15 perc csend után óriási hangorkán – videó

Vágólapra másolva!
2019.08.18. 20:15
null
Az Union Berlin szurkolói a klub elhunyt rajongóinak fotóit tartották fel, egységet teremtve a síron inneni és túli rajongók között (Fotó: AFP)
Eljött az Union Berlin történelmi napja: a csapat fennállása során először léphetett pályára a Bundesligában. A szurkolóiról is híres klub az RB Leipzig ellen kezdte az idényt, a rajongók pedig végrehajtották az előzetesen beígért akciót.

 

Az 1966-ban Berlin keleti felében alapított, összetartó táboráról híres fővárosi klub az eredetileg tervezett, elhunyt szurkolók neveit és fotóit megjelenítő transzparensekkel végrehajtandó akciót is megcsinálta a lipcseiek elleni meccsen – így mutatva az Union Berlin-család egységét –, ám emellett a rajongók nem felejtették el a már-már hagyományos, lipcsei csapat elleni tüntetést sem.

Hogy miért tüntetnek a berliniek az RB Leipzig ellen? Erről ITT írtunk bővebben.

A találkozó első 15 percében néma csöndben ültek a stadionban a rajongók, olyan feliratokat felmutatva, amelyeken kifejezték: örülnek annak, hogy végre van keletnémet csapat az első osztályban (ignorálva ezzel a Leipziget).

A 15 perc elteltével viszont „megérkeztek a meccsbe”: megállapíthatjuk, hogy ők biztosan felnőttek a Bundesliga színvonalához, hiszen elképesztő hangulatot teremtettek. Christopher Trimmel csapatkapitány a mérkőzés előtt mindenkit figyelmeztetett: legyen résen, hiszen a szurkolók bojkottjának végeztével könnyen károsodhat a hallása. A felvételek alapján nem járt messze az igazságtól…

Felix Tamsut on Twitter

The Stadion an der alten Föresterei comes to life as the 15-minute atmosphere boycott vs. Red Bull ends. "Our time has now come, you'll see, that Union will be up there with the best!" Welcome to the Bundesliga, Union Berlin fans. @_RBlive_ #FCURBL https://t.co/uMFyH2VLPg



null

null



Más kérdés, hogy az akció nem hozott szerencsét: a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig egy perccel a bojkott befejezése után megszerezte a vezetést, és végül 4–0-ra nyert.

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ
1. FC Union Berlin–RB Leipzig 0–4
(Halstenberg 16., Sabitzer 31., T. Werner 41., Nkunku 69.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik