Újabb Huszti-parádé és Hannover-győzelem

Vágólapra másolva!
2012.09.26. 21:58
null
Huszti Szabolcs bombaformában, a Hannover a dobogón (Fotó: Imago)
Címkék
Huszti Szabolcs ugyanott folytatta, ahol az eltiltása előtt abbahagyta: góllal és gólpasszokkal segítette győzelemhez a Hannovert a Bundesliga 5. fordulójában. A Nürnberg elleni 4–1-es siker megszerzésében kulcsszerepet játszott, s továbbra is vezeti a Bundesliga gólpasszlistáját, valamint kanadai táblázatát. Hajnal Tamásnak nem volt ennyire jó estéje, mert bár kezdett a Stuttgartban a Hoffenheim ellen, egy félidőt játszva kivette a részét csapata 3–0-s vereségéből.

HANNOVER–NÜRNBERG

A Hannoverbe visszatért a Hoffenheim elleni vereséget eltiltás miatt kihagyó Huszti Szabolcs, de a meggypirosak a 10. percben elveszítették másik alapemberüket: Leon Andreasen térdsérülés miatt a földön maradt, és le kellett cserélni.

A váltás nem vette vissza a hannoveriek lendületét, a Nürnbergtől a felezővonalnál elvett labdával a jobb oldalon indított támadást, a keresztpassz pontosan Husztihoz érkezett, ő jobbal levette, majd visszagurította a labdát a középen berobbanó Lars Stindlnek, aki ballal a kapu jobb oldalába lőtt.

KANADAI TÁBLÁZAT
gól gólpassz pont
1. Huszti Szabolcs (Hannover) 3 7 10
2. Thomas Müller (Bayern München) 4 4 8
3. Mario Mandzukic (Bayern München) 5 1 6
4. Inui Takasi (Eintracht Frankfurt) 3 3 6
5. Kijotake Hirosi (Nürnberg) 1 4 5

Nyolc perccel később Huszti maga vitte végig a hannoveri ellentámadást: előbb elvette a labdát Per Nilssontól a bal oldalvonal mellett, majd a kapu felé húzott, és a kifutó Raphael Schäfer mellett bal külsővel, klasszis mozdulattal a hosszú alsó sarokba gurított. Ezúttal visszafogottan örült, csak beijesztett a meze levételével, s nem is kapott sárga lapot. Mi viszont elkönyvelhetjük, hogy a Hannover legutóbbi kilenc góljából (leszámítva a hoffenheimi Matthieu Delpierre öngólját) kivette a részét: három gól és hat gólpassz.

Mirko Slomka csapata kézben tartotta a mérkőzést, a Nürnberg a kapujáig sem nagyon jutott el.

A fordulás után újabb nürnbergi bizonytalanságok után Didier Ya Konan kétszer is betalált. Előbb maga szerzett labdát, majd Huszti kapta meg azt a fehér mezesekhez csereként beállt Markus Feulnertől. Huszti négy bajnokin jegyzett hét gólpasszával és 10 pontjával vezeti a vonatkozó Bundesliga-listákat, s emellett a Kicker játékosrangsorát is.

A Hannover első négy, kaput eltaláló lövéséből gól lett.

A Nürnberg Timothy Chandler 74. percben szerzett góljával szépített, de a meccs már veszve volt, a Hannover magabiztos teljesítménnyel szerzett 3 pontot.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

STUTTGART–HOFFENHEIM

A Hoffenheim a Leverkusen és a Bayern München mellett a Stuttgart ellen nem tudott még nyerni a Bundesligában, de határozott szándéka volt kettőre csökkenteni a le nem győzött csapatok számát. Jó eséllyel vágott neki a mérkőzésnek, hiszen a Hajnal Tamással a kezdőcsapatában felálló Stuttgart egyike volt ama csapatoknak, amelyek az első négy fordulóban egyetlen meccset sem nyertek meg.

Az 5. percben előnybe került a Hoffenheim, Uszami Takasi a bal oldalvonalról úgy szólózott középre öt stuttgarti között, mintha az edzésen bóják között tenné, és 13 méterről a kapuba lőtt. A továbbiakban is a Hoffenheim támadott, de kihagyta a helyzeteit. A szünetre egy gólnál nagyobb különbséget is kidolgozhatott volna, de ami késett, nem múlott: a második félidő (amelyre már Hajnal nélkül ment ki a VfB) elején gyors vendégtámadás végén Roberto Firmino Joseluhoz passzolt, a 22 éves spanyol pedig megszerezte első Bundesliga-gólját.

A Stuttgart teljesen szétesett, az 58. percben elveszített labda után nem mentek vissza a hazaiak, Sven Ulreich kapujára pillanatok alatt Uszami, Joselu és Fabian Johnson is lőhetett, utóbbi ellen már nem maradt esélye a kapusnak.

A Stuttgart továbbra is nyeretlen.

MÜNCHENGLADBACH–HAMBURG

A Dortmund elleni sikerétől a tartós jó formát remélő Hamburg meglepte a motiválatlannak tűnő Mönchengladbachot idegenben: René Adler előrerúgott labdáját Heiko Westermann csúsztatta meg fejjel a felezővonalnál, Rafael van der Vaart a bal oldalon átvette a labdát, befelé húzott fele, majd a hosszú felső sarokba lőtt.

A Gladbach Havard Nordtveit szöglete után Martin Stranzl fejes góljával egyenlített, de a Hamburg még a szünet előtt visszaszerezte a vezetést: Milan Badelj beívelése után a kapu előtt álló korábbi zalaegerszegi Artom Rudnevs a kapuba fejelt.

A fordulás után a Hamburg létszám tekintetében is előnybe került, a hazaiak gólszerzőjét utolsó emberként elkövetett szabálytalanság miatt állították ki. Az Ivo Ilicevic elleni fault büntetőt is ért, de Van der Vaart elhibázta – Marc-Andre ter Stegen ellen ebben a szezonban a Bundesligában kettőből kettő tizenegyest rúgtak a kapufára az ellenfelek.

Kulcsmomentum volt, Álvaro Domínguez ugyanis a hajrában egyenlített, tíz emberrel mentett pontot a Gladbach.

AUGSBURG–LEVERKUSEN

A Stuttgarthoz hasonlóan az Augsburg is első győzelmére hajtott, de már a hetedik percben hátrányba került a Leverkusen vendéglátójaként: egy védelmi hiba után Gonzalo Castro került lövőhelyzetbe, de a lécre lőtte a labdát. A kipattanót Stefan Kiessling fejelte kapura, és bár Mohamed Amsif kapus kapaszkodott, késői hárítási kísérlete nem járt sikerrel.

A szünet előtt Philipp Wollscheid szabadrúgás utáni találatával és Andre Schürrle remek egyéni teljesítménye utáni lövésével a Leverkusen el is döntötte a meccset. A hazaiak már-már teljesen elveszítették a hitüket, de jókor jött a szünet. Az öltözői fejmosást követően Tobias Werner kiszorított helyzetből, parádés megoldással átemelte Bernd Lenót.

Több gólra nem futotta, a bajorok maradtak a tabella alján.

FREIBURG–WERDER BREMEN

Freiburgban a hazaiak a francia Jonathan Schmid szabadrúgásgóljával szereztek vezetést az első játékrészben mindössze egy Aaron Hunt-szabadrúgással veszélyeztető Werder Bremen ellen, de a szünet után az FC Bruges-től nyáron szerződtetett Joseph Akpala egyenlített.

A fordulás után Hunt megfordította az állást, Kevin De Bruyne beadása után szerezte meg a Bremen második gólját, és a zöld-fehérek elhozták a három pontot Freiburgból.

BUNDESLIGA
5. FORDULÓ, SZERDAI MÉRKŐZÉSEK
Mönchengladbach–Hamburg 2–2 (Stranzl 39., Álvaro Domínguez 91., ill. Van der Vaart 23., Rudnevs 45.)
Stuttgart–Hoffenheim 0–3 (Uszami 5., Joselu 47., F. Johnson 58.)
Hannover–Nürnberg 4–1 (Stindl 21., Huszti 29., Ya Konan 52., 64., ill. Chandler 74.)
Freiburg–Werder Bremen 1–2 (Schmid 36., ill. Akpala 48., Hunt 59.)
Augsburg–Bayer Leverkusen 1–3 (Werner 51., ill. Kiessling 7., Wollscheid 39., Schürrle 44.)
KEDDI EREDMÉNYEK
Bayern München–Wolfsburg 3–0
Schalke 04–Mainz 3–0
Greuther Fürth–Fortuna Düsseldorf 0–2
Eintracht Frankfurt–Borussia Dortmund 3–3
AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 5 5 17–2 +15 15
2. Eintracht Frankfurt 5 4 1 14–7 +7 13
3. Hannover 5 3 1 1 14–7 +7 10
4. Schalke 5 3 1 1 10–5 +5 10
5. Fortuna Düsseldorf 5 2 3 4–0 +4 9
6. Borussia Dortmund 5 2 2 1 11–8 +3 8
7. Werder Bremen 5 2 1 2 9–8 +1 7
8. Bayer Leverkusen 5 2 1 2 7–7 0 7
9. Nürnberg 5 2 1 2 7–9 –2 7
10. Mönchengladbach 5 1 3 1 7–7 0 6
11. Hoffenheim 5 2 3 9–12 –3 6
12. Freiburg 5 1 2 2 7–8 –1 5
13. Wolfsburg 5 1 2 2 2–8 –6 5
14. Hamburg 5 1 1 3 7–10 –3 4
15. Mainz 5 1 1 3 4–8 –4 4
16. Greuther Fürth 5 1 1 3 2–8 –6 4
17. VfB Stuttgart 5 2 3 3–12 –9 2
18. Augsburg 5 1 4 2–10 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik