Schalke: távozik a Neuerrel egy lapon emlegetett kapus

Vágólapra másolva!
2019.12.23. 16:49
null
Alexander Nübel aláír – de vajon hol, ha nem a Schalkénál? (Fotó: AFP)
Szerződése lejártával, 2020 nyarán távozik a Schalkétól Alexander Nübel. A 23 esztendős kapus búcsúját a klub hivatalos honlapja is megerősítette. A futballistát sokan Manuel Neuerhez, a német válogatott és a Bayern München jelenlegi egyeséhez hasonlítják, a Bild pedig úgy tudja, pont a bajor együtteshez tart.

 

„Biztos vagyok abban, hogy Alex mindent megtesz a klubért az idény végéig. 2020 nyarától viszont nélküle folytatjuk” – idézi a Schalke közleménye Jochen Schneider sportigazgatót.

Nübel 2015-ben a Paderborn második számú együttesétől igazolt a Schalkéhoz, amelyben 2016 májusában, mindössze 19 esztendősen már be is mutatkozhatott a német élvonalban. Az áttörés a 2018–2019-es évadban jött el számára, amikor az addigi első számú választás, Ralf Fährmann formaingadozása és sérülései miatt 18 bajnokin is lehetőséget kapott. Az idény végén Fährmannt kölcsönadta a Schalke, míg Nübel megkapta a csapatkapitányi karszalagot.

Azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy a klubvezetőség meg tudja győzni arról, maradjon a Ruhr-vidéken.

Nübellel kapcsolatban már korábban is a Bayern München élénk érdeklődéséről lehetett olvasni. A Bild most arról ír, minden bizonnyal a bajoroknál is köt ki, akiknél a 2023-ban lejáró szerződésű Neuer utódja lehet majd – s addig is fokozatosan kívánják beépíteni a csapatba.

A Transfermarkt által 16 millió euróra taksált kapus 35 bajnokin szerepelt eddig a Schalke felnőttcsapatában, és tizenegyet is megúszott ezek közül kapott gól nélkül. Ilyen jó mutatóval még egyetlen kapuvédő sem kezdett a gelsenkirchenieknél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik