Schalke: 15 millió a Hertha-védőért? Dárdai és Preetz is kiakadt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.25. 09:18
null
Preetznek és Dárdainak sem tetszett Tönnies nyilatkozata (Fotó: AFP)
Egy kicsit „elhidegültek a diplomáciai kapcsolatok” a német élvonalbeli Hertha BSC és Schalke 04 labdarúgócsapata között, miután a gelsenkircheniek klubvezetője, Clemens Tönnies a Hertha–Augsburg bajnoki mérkőzés előtt arra célzott, csapata tárgyalt a berliniek kulcsemberével, a 22 éves John Brooksszal.

A berlini születésű – és Hertha-nevelésű –, amerikai válogatott Brooks a szezonban tizenegy bajnokin szerepelt Dárdai Pál csapatában, őszi sérülését követően ismét kihagyhatatlan embere lett a védelemnek. A Schalke a világbajnok Benedikt Höwedes sérülése miatt keres védőt a piacon – Tönnies pedig azt állította, már tárgyalt is a gelsenkircheni klub a Hertha hátvédjével. A berliniek felkapták a vizet, elsősorban a zavaró időzítés – Tönnies a Hertha–Augsburg meccs előtt nyilatkozott a Skynak – miatt.

„Úgy gondolom, nem tisztességes ilyet nyilatkozni közvetlenül egy mérkőzés előtt. De ez mentalitás kérdése. Ha ők úgy gondolják, hogy ez helyes, akkor tegyék… Nem egyszerű egy hasonló szituációt feldolgozni a játékosnak, és nem szerencsés ilyen állításokat tenni. Talán minket akarnak ezzel befolyásolni, de ismétlem, ez így nem tisztességes. Jay valódi herthás, aki az U9-es csapat óta a klubnál van” – reagált Tönnies nyilatkozatára Dárdai Pál a Bildnek.

A Hertha klubmenedzsere, Michael Preetz a Berliner Zeitunggal beszélve közölte: nem érdekli, ha a Schalke 15 millió eurót kínál Brooksért, a védő játékjogát nem adják el Gelsenkirchenbe.

„Ez nem téma nálunk, Brooks a téli átigazolási időszakban egészen biztosan nem vált klubot – és pláne nem megy a Schalkéhoz!” – füstölgött.

Brooks szerződése csak 2017 nyarán jár le, ám eddig még nem hosszabbított a Herthával – Preetz pedig elismerte, a berlini klub nem engedheti meg magának, hogy ingyen elengedje értékeit. Ha Brooks nem egyezik meg új szerződésről, akkor a nyáron válthat – a Berliner Zeitung szerint a klub ezt mindenképpen elkerülné, és már megkezdte az előzetes tárgyalásokat a játékossal, valamint ügynökével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik