RB Leipzig: újabb angol kérője akadt a triplázó Wernernek

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.05.25. 07:31
null
Timo Werner remek idényt fut (Fotó: AFP)
A német bajnokságot remekül ismerő, korábbi Manchester United-középpályás, Owen Hargreaves amondó, az MU-nak az RB Leipzigben futballozó Timo Wernert kellene megszereznie a következő átigazolási időszakban. A még mindig csak 39 éves angol hozzátette, úgy tudja, az MU monitorozza is Werner teljesítményét és átigazolásának lehetőségét.

A 24 éves Timo Werner remek idényt fut Németországban. Az RB Leipzig támadója a vasárnapi, Mainz ellen szerzett triplájával már 24 bajnoki gólnál tart a 2019–2020-as évadban, ami új karrierrekord nála. A játékosnak 2023-ig szól a jelenlegi szerződése Lipcsében, ám a közelmúltban többek között azzal a feltétellel hosszabbított, hogy külföldi lehetőség esetén a németek nyomott áron is hajlandóak legyenek elengedni.

Werner legfőbb kérőjeként a Liverpoolt emlegette a világsajtó az elmúlt hónapokban, ám a jelek szerint nem a Bajnokok Ligája-címvédő alakulat az egyetlen, amelynél szóba jött a neve.

A goal.com idézte Owen Hargreavest, a Bayern Münchent, a Manchester Unitedet és a Manchester Cityt is megjárt „üvegtérdű” korábbi középpályást, aki elárulta, Werner az MU figyelmét is felkeltette. Hozzátette, a vezetőség helyében prioritássá is tenné a csatár szerződtetését, a játéka ugyanis remekül illeszkedik a United stílusához: szeret a szélről indulni, gyors elfutásokkal, lendületből a kapura vezetni a labdát, vagy épp a kapu elé érkezni.

„Nem hiszem, hogy Liverpoolban egyből kezdő lehetne. Firmino óriási munkát végez, az egyik kedvenc támadóm jelenleg a ligából – mondta a 42-szeres angol válogatott Hargreaves a BT Sportnak. – Werner még mindig fiatalnak számít, bárhová is megy, prioritás kell legyen számára a játéklehetőség. Manchesterben szükség van egy agilis kilencesre. Szinte látom is a csapatban. Remekül passzolna.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik