RB Leipzig: Rangnick az új vezetőedző – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.09. 13:08
null
Rangnick másodszor is az RB Leipzig vezetőedzője lett (Fotó: AFP)
Az RB Leipzig labdarúgócsapata hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Ralf Rangnick sportigazgató lesz a klub vezetőedzője a 2018–2019-es szezonban.

Mint ismert, a lipcseiektől a szezon végén távozott Ralph Hasenhüttl, és a Párizsba tartó segédedző, Lőw Zsolt sem maradt az együttesnél.

A kettős feladat ellátása nem okoz gondot Rangnicknak, aki 2012 óta sportigazgató a német klubnál, közben pedig a 2015–2016-os szezonban vezetőedzőként juttatta fel a csapatot a Bundesligába.

A 60 éves szakember két segédedzővel dolgozik majd együtt. Jesse Marsch a New York Red Bullsnak volt a trénere, 2015-ben az év edzőjének választották az MLS-ben.

A másik segédedző Robert Klauss lesz, aki korábban az RB Leipzig utánpótláscsapatainál dolgozott. Lars Kornetka videoelemző is az érkezők között van, ő is része lesz az edzői stábnak. Ezzel valószínűleg eldőlt, hogy Lőw Zsolt a PSG-ben folytatja, hiszen nem tagja a lipcsei stábnak. Arról korábban írtunk, hogy 1.5 millió eurót fizethetnek érte a párizsiak.

Az RB Leipzig azt már korábban bejelentette, hogy a csapat irányítását a 2019–2020-as szezontól Julian Nagelsmann veszi át.

A Gulácsi Pétert is foglalkoztató klub a 6. helyen végzett a mögöttünk hagyott szezonban, így az Európa-liga selejtezőjének 2. körében csatlakozik az európai kupaküzdelmekhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik