RB Leipzig: felbontották Hasenhüttl szerződését – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.16. 13:59
null
Már nem Hasenhüttl az RB Leipzig vezetőedzője (Fotó: AFP)
A Bundesligában szereplő RB Leipzig labdarúgócsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy felbontotta Ralph Hasenhüttl vezetőedző szerződését.

 

Mint beszámoltunk róla, az 50 éves Hasenhüttl kijelentette: noha szerződése 2019 nyaráig szól a lipcseiekkel, amennyiben nem hosszabbítják meg már most, akkor nem vállalja a következő idényt, s távozik az RB Leipzigtől.

A klub eleinte kérdés nélkül új megállapodást akart kínálni a szakembernek, ám a kedd esti tárgyalások a felek között olyannyira nem vezettek eredményre, hogy az RB Leipzig vezetősége már fel sem ajánlotta a hosszabbítás lehetőségét Hasenhüttlnek!

A sportbuzzer.de a lehetséges utód kapcsán arról írt, elképzelhető, hogy a gárdát ketten irányítják majd közösen: Lőw Zsolt és Robert Klaus, aki jelenleg az U19-es csapatnál tevékenykedik, ám a Bild legfrissebb cikkében az olvasható, hogy Hasenhüttl mellett több segédje is távozik az egyesülettől: a portál Lőw másodedző mellett egy elemzőt és egy sportpszichológust említett.

A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy tudja, Lőw Zsolt távozása koránt sem biztos, hiszen Lipcsében kecsegtető szakmai ajánlatot kapott a klub vezetőségétől, de eközben él a párizsi szál is.

Mint ismert, Lőwöt Thomas Tuchel, a PSG új vezetőedzője is szívesen látná segédjeként, ám a magyar szakember a Nemzeti Sport megkeresésére kedden annyit mondott, a következő napokban dönt a jövőjéről.

Az RB Leipzig szerdán bejelentette a hivatalos honlapján, hogy már nem Hasenhüttl irányítja a gárdát, a felek közös megegyezéssel felbontották a megállapodást. Arról azonban egyelőre nem írnak, hogy a tréner stábjának mi lesz a sorsa!



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik