nemzetisport.hu 2018.08.16 17:47 Frissítve: 2018.08.16 17:56

Németország: Özil rengeteg hülyeséget beszélt, itt nincs rasszizmus – Kroos

Toni Kroos keményen kritizálta a német válogatottól visszavonuló Mesut Özilt: szerinte nem járt el korrekt módon, mert hülyeségeket hordott össze.

 

 

Kroos (jobbra) szerint Özil (balra) nem volt korrekt (Fotó: afp)

 

Sokan megszólaltak már Mesut Özil ügyével kapcsolatban, aki szűk egy hónappal ezelőtt lemondta a német válogatottságot, viszont a világbajnokságon vele egy csapatban szereplő játékosok nemigen fogalmaztak meg sarkalatos véleményt. Egészen eddig: a Real Madrid középpályása, Toni Kroos mondta el véleményét az üggyel kapcsolatban – nem kímélte korábbi társát.

A német Bildben megjelent interjúban a világbajnok úgy fogalmaz: az, ahogy Özil visszamondta a válogatottságot, egyáltalán nem volt korrekt.

„Olyan dolgokra utalt, amikre nem lett volna szükséges, rengeteg hülyeséget hordott össze. Szerintem ő is nagyon jól tudja, hogy sem a válogatottban, sem a szövetségben nincs semmifélre rasszizmus. Sőt, éppen ellenkezőleg: mindig is támogattuk a sokszínűséget és az integrációt, hosszú ideig ő volt az élő példa rá."

Kroos szerint a csapat és a stáb támogatta Özilt akkor is, amikor Ilkay Gündogannal egyetemben rengeteg kritikát kaptak a török elnökkel, Erdogannal készült fotó miatt.

„Később viszont már csak a világbajnoki teljesítménye miatt kapta a kritikát, éppen ahogy mi is. Nyilván néha nagyon keményre sikerült, de nekünk ezzel meg kell tanulnunk együtt élni."

A 28 éves Kroos azt is kijelentette: minimum a 2020-as Európa-bajnokságig biztosan folytatja a válogatottban.

Mint ismert, Mesut Özil júliusban három hosszú közleményben jelentette be, hogy többet nem lép pályára a német válogatottban. Az elsőben reagált arra, hogy miért találkozott májusban, Londonban Erdogannal. A másodikban a német média képmutatásáról írt, illetve arról, hogy a szövetség és néhány szponzor magára hagyta. A harmadik levélben úgy fogalmazott, nehéz szívvel ugyan, de úgy döntött, a közelmúlt eseményei miatt nem lép pályára többet a válogatottban, mert érzi a rasszizmust és a tiszteletlenséget.

2020.02.24 22:09:50

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Azt várják tőlünk, gondolkodás nélkül fogadjuk el a helyzetet, keressük a párharcokat, a megoldást, és ne a reklamálás vagy az integetés legyen az első reakciónk. Mert a pályán is el kell fogadnunk a bíró döntéseit.

2020.02.21 19:22:12

Német labdarúgás CS. Z.

Neuer nagy hibája végül nem került pontokba, bár a Bayern nagyon megszenvedett a Paderborn ellen.

2020.02.18 11:49:58

Német labdarúgás FARKAS MÁTÉ

Az RB Leipzig kudarca Haalanddal; Arturo Vidal felfedezése – a sportigazgatók szerepe a Bundesligában.

2020.02.15 08:52:47

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

„Lehet érezni a Herthánál, hogy megváltozott az elvárás, de nem tartom reálisnak.”

2020.02.14 23:15:26

Német labdarúgás SZ. M.