HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.16 17:47 Frissítve: 2018.08.16 17:56

Németország: Özil rengeteg hülyeséget beszélt, itt nincs rasszizmus – Kroos

Toni Kroos keményen kritizálta a német válogatottól visszavonuló Mesut Özilt: szerinte nem járt el korrekt módon, mert hülyeségeket hordott össze.

HIRDETÉS

 

 

Kroos (jobbra) szerint Özil (balra) nem volt korrekt (Fotó: afp)

 

Sokan megszólaltak már Mesut Özil ügyével kapcsolatban, aki szűk egy hónappal ezelőtt lemondta a német válogatottságot, viszont a világbajnokságon vele egy csapatban szereplő játékosok nemigen fogalmaztak meg sarkalatos véleményt. Egészen eddig: a Real Madrid középpályása, Toni Kroos mondta el véleményét az üggyel kapcsolatban – nem kímélte korábbi társát.

A német Bildben megjelent interjúban a világbajnok úgy fogalmaz: az, ahogy Özil visszamondta a válogatottságot, egyáltalán nem volt korrekt.

„Olyan dolgokra utalt, amikre nem lett volna szükséges, rengeteg hülyeséget hordott össze. Szerintem ő is nagyon jól tudja, hogy sem a válogatottban, sem a szövetségben nincs semmifélre rasszizmus. Sőt, éppen ellenkezőleg: mindig is támogattuk a sokszínűséget és az integrációt, hosszú ideig ő volt az élő példa rá."

Kroos szerint a csapat és a stáb támogatta Özilt akkor is, amikor Ilkay Gündogannal egyetemben rengeteg kritikát kaptak a török elnökkel, Erdogannal készült fotó miatt.

„Később viszont már csak a világbajnoki teljesítménye miatt kapta a kritikát, éppen ahogy mi is. Nyilván néha nagyon keményre sikerült, de nekünk ezzel meg kell tanulnunk együtt élni."

A 28 éves Kroos azt is kijelentette: minimum a 2020-as Európa-bajnokságig biztosan folytatja a válogatottban.

Mint ismert, Mesut Özil júliusban három hosszú közleményben jelentette be, hogy többet nem lép pályára a német válogatottban. Az elsőben reagált arra, hogy miért találkozott májusban, Londonban Erdogannal. A másodikban a német média képmutatásáról írt, illetve arról, hogy a szövetség és néhány szponzor magára hagyta. A harmadik levélben úgy fogalmazott, nehéz szívvel ugyan, de úgy döntött, a közelmúlt eseményei miatt nem lép pályára többet a válogatottban, mert érzi a rasszizmust és a tiszteletlenséget.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.05 08:16:06

Német labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

A Hertha edzője mesélt a hat pont titkáról, és szóba került egy különleges gólkirályi cím is.

2018.09.04 21:35:21

Német labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem varázsolni akar, hanem játékosainak segíteni.

2018.09.02 23:21:23

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL A minőség számít. A szaktudás, illetve a tudás átadásának képessége, a kompetencia, az emberismeret és az emberek irányításának képessége, a médiamunkában való erősség.

2018.08.30 16:18:39

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Müncheni stabilizátor a Schalkében, Dárdai védőt szerzett, csoda Stuttgartban, régi nóta Wolfsburgban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS