Németország: Lothar Matthäus életműdíjat kap

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.10.08. 17:23
A Német Sportújságírók Szövetsége (VDS) és a Frankfurti Sportsajtóklub életműdíját veheti át Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A szervezők csütörtökön jelentették be, hogy a német sportújságírók november 7-én, Frankfurtban rendezendő bálján az 1990-ben világbajnoki aranyérmes válogatott emblematikus játékosa kapja a Sport Legendája elnevezésű elismerést.

Az indoklás szerint kiemelkedő játékos-pályafutásával érdemelte ki a díjat, hiszen két évtizeden keresztül olyan teljesítményt nyújtott, amelyhez hasonlóra azelőtt és azóta is csak kevesen voltak képesek.

Az idén 54 éves Lothar Matthäus a Borussia Mönchengladbach, a Bayern München, az olasz Internazionale és az amerikai MetroStars csapatában futballozott, a válogatottban pedig 150 alkalommal lépett pályára. Világbajnok, emellett kétszeres vb-ezüstérmes, Európa-bajnok, kétszeres Bajnokok Ligája-második, UEFA-kupa-győztes, hétszeres német és egyszeres olasz bajnok. Ő kapta az Aranylabdát 1990-ben.

Edzőként Ausztriában, Szerbiában, Brazíliában, Izraelben és Bulgáriában is dolgozott, 2003 és 2005 között pedig ő volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, de megközelítőleg sem ért el olyan sikereket, mint játékosként.





 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik