HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.24 15:22 Frissítve: 2018.07.24 15:40

Németország: Erdogan is megszólalt az Özil-üggyel kapcsolatban

Mint ismert, Mesut Özil vasárnap három hosszú közleményben jelentette be, hogy többet nem lép pályára a német válogatottban. A bejelentésre a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) is reagált, míg Uli Hoeness, a Bayern München elnöke keményen beleszállt az Arsenal középpályásába. Most a török elnök, Recep Tayyip Erdogan megszólalt az üggyel kapcsolatban, s támogatásáról biztosította a futballistát.

HIRDETÉS
Mesut Özil a török elnökkel állt össze egy képre, ez azonban nem nyerte el a németek tetszését (Fotó: bild.de)

 

Özil vasárnap három nyílt levelet jelentetett meg a közösségi oldalán. Az elsőben reagált arra, hogy miért találkozott májusban, Londonban a török elnökkel, Erdogannal. A másodikban a német média képmutatásáról írt, illetve arról, hogy a szövetség és néhány szponzor magára hagyta. A harmadik levélben úgy fogalmazott, nehéz szívvel ugyan, de úgy döntött, a közelmúlt eseményei miatt nem lép pályára többet a válogatottban, mert érzi a rasszizmust és a tiszteletlenséget.

Az üggyel kapcsolatban most az egyik érintett, Recep Tayyip Erdogan is megszólalt.

„Beszéltem vele tegnap éjszaka. A magatartása nagyon hazafias, hálás vagyok neki – idézi a török elnök szavait a Bild. –  A németek nem fogadják el a közös fotónkat, de én mindenben támogatom Mesutot.”

Erdogan mellett a török lapok is kiálltak Özil mellett, a Bild szerint a konzervatív török újság, a Karar a „Nem vagy egyedül, bátor fiú” címmel a címlapján jelent meg kedden.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.10 15:30:34

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A müncheniek kétszer is vezettek Lewandowski góljaival, ám Reus kétszer egyenlített, Paco Alcácer meg döntött.

2018.11.10 10:56:46

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A lipcsei együttes kapusa nagyon örül annak, hogy Willi Orbán a magyar válogatottat választotta.

2018.11.02 23:34:34

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Két lábbal álljunk a földön, és legyünk szenvedélyesek. Mindenkinek a fekete-sárgákért kell égnie. Új játékfilozófiára, egyértelmű identitásra és összetéveszthetetlen játékstílusra van szükségünk.”

2018.10.30 23:51:47

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

ALAPVONAL. „Egyetlen sajtótájékoztató alatt romba döntötték mindazt, amit az elmúlt évtizedek kemény munkájával elértek. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi gyengeséget látok a Bayern vezetőitől.”

2018.10.27 09:37:05

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Nem játszott csúcsformában Dárdai Pál együttese, mégis pontot szerzett • A Bayern nyert Mainzban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS