HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.24 15:22 Frissítve: 2018.07.24 15:40

Németország: Erdogan is megszólalt az Özil-üggyel kapcsolatban

Mint ismert, Mesut Özil vasárnap három hosszú közleményben jelentette be, hogy többet nem lép pályára a német válogatottban. A bejelentésre a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) is reagált, míg Uli Hoeness, a Bayern München elnöke keményen beleszállt az Arsenal középpályásába. Most a török elnök, Recep Tayyip Erdogan megszólalt az üggyel kapcsolatban, s támogatásáról biztosította a futballistát.

HIRDETÉS
Mesut Özil a török elnökkel állt össze egy képre, ez azonban nem nyerte el a németek tetszését (Fotó: bild.de)

 

Özil vasárnap három nyílt levelet jelentetett meg a közösségi oldalán. Az elsőben reagált arra, hogy miért találkozott májusban, Londonban a török elnökkel, Erdogannal. A másodikban a német média képmutatásáról írt, illetve arról, hogy a szövetség és néhány szponzor magára hagyta. A harmadik levélben úgy fogalmazott, nehéz szívvel ugyan, de úgy döntött, a közelmúlt eseményei miatt nem lép pályára többet a válogatottban, mert érzi a rasszizmust és a tiszteletlenséget.

Az üggyel kapcsolatban most az egyik érintett, Recep Tayyip Erdogan is megszólalt.

„Beszéltem vele tegnap éjszaka. A magatartása nagyon hazafias, hálás vagyok neki – idézi a török elnök szavait a Bild. –  A németek nem fogadják el a közös fotónkat, de én mindenben támogatom Mesutot.”

Erdogan mellett a török lapok is kiálltak Özil mellett, a Bild szerint a konzervatív török újság, a Karar a „Nem vagy egyedül, bátor fiú” címmel a címlapján jelent meg kedden.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.05 08:16:06

Német labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

A Hertha edzője mesélt a hat pont titkáról, és szóba került egy különleges gólkirályi cím is.

2018.09.04 21:35:21

Német labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem varázsolni akar, hanem játékosainak segíteni.

2018.09.02 23:21:23

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL A minőség számít. A szaktudás, illetve a tudás átadásának képessége, a kompetencia, az emberismeret és az emberek irányításának képessége, a médiamunkában való erősség.

2018.08.30 16:18:39

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Müncheni stabilizátor a Schalkében, Dárdai védőt szerzett, csoda Stuttgartban, régi nóta Wolfsburgban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS