Német Kupa: Müller triplázott, kiütötte a Bayern a Bayert

Vágólapra másolva!
2018.04.17. 22:38
null
Thomas Müller három góllal járult hozzá a győzelemhez (Fotó: Twitter)
Két jó formában lévő csapat nagy meccsét ígérte a labdarúgó Német Kupa első, keddi elődöntője, amelyben a bajnokság 3. helyén álló Bayer Leverkusen a már bajnok Bayern Münchent fogadta. A gólokra nem is lehetett panasz, a vendégek a háromgólos Thomas Müller vezetésével 6–2-re győztek, és bejutottak a fináléba.

A hazaiak az elmúlt két bajnokin kitettek magukért, előbb az RB Lepziget idegenben, majd szombaton az Eintracht Frankfurtot otthon verték 4–1-re. A Bayern is lendületben volt, a csapat a bajnokságban a legutóbbi három bajnokiját 15–2-es gólkülönbséggel és természetesen három győzelemmel tudta le.

A hétfői sajtótájékoztatón Jupp Heynckes, a Bayern edzője úgy fogalmazott, a Leverkusen az a csapat, amely a következő szezonban a bajorok legnagyobb kihívója lehet a Bundesligában. A sikeres szereplést pedig az egykori válogatott csatárhoz, Heiko Herrlichhez kapcsolta, mondván: bárhol dolgozott eddig, a csapatainak volt karaktere. „Minőségi és hatalmas munkát végzett a szezonban” – méltatta a 46 éves kollégát.

A veterán szakember elmondta, miután 2009–2011 között dolgozott Leverkusenben, számára is izgalmas lesz ez a párharc. „Sok ottani alkalmazottal még mindig jó kapcsolatban állok, szóval minden bizonnyal nem mindennapi mérkőzést élhetek át” – mondta.

A Leverkusen sportigazgatója, Jonas Boldt úgy fogalmazott: ez a hét sorsdöntő lesz. „Két olyan mérkőzés következik, amellyel elérhetünk valamit. A Bayern ellen kupadöntősbe juthatunk, a szombati, dortmundi összecsapáson pedig megléphetünk a vetélytárstól.”

Nagy lendülettel kezdett a Bayern München, és már a harmadik percben megszerezte a vezetést. Jérome Boateng ívelte az ötösre a labdát, Thomas Müller senkitől sem zavartatva fejelhetett, Bernd Leno kapus nagyot védett, a kipattanót végül Javi Martínez 16 méterről a bal alsó sarokba lőtte. (0–1)


A 6. percben egyenlíthettek volna a hazaiak, de Kevin Volland közeli fejesét védte Sven Ulreich. A másik kapunál azonban nem volt pardon: a 9. percben Franck Ribéry balról az ötös túlsó sarkára ívelt, Robert Lewandowski pedig okosan visszarúgta a labdát a jobb sarokba. (0–2)


A 16. percben feléledtek a hazai szurkolók, szépített a Leverkusen. Julian Brandt balról ívelt középre egy szabadrúgást, a védők ügyetlenkedtek, Kai Havertz lövését ugyan sikerült blokkolni, de a felperdülő labdát végül Lars Bender a jobb sarokba bólintotta. (1–2)

A második félidő elején a Leverkusen egyenlíthetett volna, de Volland, majd Karim Bellarabi is hibázott. Bezzeg a Bayern nem: az 52. percben Thiago Alcántara nagyszerűen indította Thomas Müllert, aki nem hibázott. (1–3)

Ez teljesen megrogyasztotta a hazaiakat, a 61. percben Thiago Alcántara növelte az előnyt. (1–4)


Három perccel később Robben lövésébe Müller piszkált bele a kapus orra előtt. (1–5)

A 72. percben Leon Bailey szép szabadrúgásgóllal szépített. (2–5)

De Müller nem tudott leállni, harmadik találatával beállította a 6–2-es végeredményt.

NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
Bayer Leverkusen–Bayern München 2–6
(gól: L. Bender 16., Bailey 72., ill. Javi Martínez 3., Lewandowski 9., Müller 52., 64., 78., Thiago Alcántara 61.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik