Közkívánatra: egy pletyka és sajtóhír nélküli transzferrovat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.29. 19:31
null
Didier Ya Konan visszatért a Hannoverhez (Fotó: Action Images, archív)
Ismét elröppent öt hónap az életünkből, rögvalósággal szigorított szabadlábon, és ismét elérkezett a futballszurkolók kedvenc-utált periódusa, az átigazolási időszak. Újra jelentkezik topligás transzferrovatunk, amelynek minden előzetes híreszteléssel ellentétben semmi köze nincs ahhoz, hogy magasabb szinteken is felvetődött az újságírók drogtesztje. Hetente jelentkező – őszintén szólva, rendes esetekben átigazolási pletykákkal megspékelt – rovatunkban az angolok és az olaszok után a németekkel folytatjuk a táncot.

Mivel több olvasó is heveny transzfer(ál?)hír-reszketegségben szenved ezekben a napokban – és őszintén szólva, meg is értjük őket, hiszen a mai modern média szívlapáttal önti a gyanútlan olvasó nyakába a cifrábbnál hihetetlenebb átigazolási híreket –, kérésükre összeállítottunk egy olyan átigazolási cikket, amelyen egyetlen sajtóhírt, rádiós értesülést vagy lapinformációt sem bocsájtunk közszemlére. Lássuk, milyen az, amikor nem hozunk hírbe senkit senkivel, és még Senki Alfonzért sem jelentkezik be senki!

Németországban a két (két?) gigász, a Bayern München és a Borussia Dortmund csak tervezgetett a héten, utóbbi helyen ráadásul az a jó hír mostanában, ha kifejezetten nincs semmiféle hír.

Igazolt ellenben a Werder Bremen, jó kedvvel, bőséggel: a 19 éves kapusért, az U20-as válogatott erősségéért, Michael Zettererért 100 ezer eurót adtak a zöld-fehérek az Unterhachingnak, és azért volt rá szükségük, mert az osztrák U20-as válogatott Richard Strebingert kölcsönadták a Jahn Regensburgnak. Sokkal több pénzért, 2.5 millióért érkezett az egy centiméter híján kétméteres dán védő, Jannik Vestergaard a Hoffenheimtől, akinek nagybátyja, Jan Schröers a Bayer Uerdingent erősítette anno, nagyapja, a 78 éves Hannes Schröers pedig a Fortuna Düsseldorfot. A kétszeres válogatott Vestergaard egyébként ebben az idényben csak hat bajnokin kapott szerepet a H’heimben.

Korábban érkezett ugyebár a klubhoz 200 ezer euróért kölcsönbe a német-török középső középpályás, Levin Öztunali – mindez bizony soványkának tűnik a kiesés elleni harchoz.

Egy „jó kis középcsatárra” tett szert a Mainz, a chilei Nicolás Castillo felnőttválogatott, játékjoga négymillió eurót kóstál, 11 gólt és 2 gólpasszt termelt az FC Bruges-ben az elmúlt félidényben. Természetesen vételi opcióval érkezett a 21 éves legényke (a chilei Zlatan Ibrahimovic...) a Bundesligába. Neve egyébként ismerős lehet a 2013-as U20-as világbajnokságról, ahol bronzcipősként végzett.

Nem volt jó hete az augsburgi, pontosabban már csak volt augsburgi Marcel de Jongnak, a kanadai-holland balhátvéd ugyanis kézhez kapta munkakönyvét. Poszttársa, a 19 éves Jeremy Dudziak ellenben felkerült a nagyok közé a tartalékoktól Dortmundban, akárcsak a Premier League-ben is keresett tini-középhátvéd, Timo Baumgartl Stuttgartban.

Leépített közben a Hamburg: Tolgay Arslan 450 ezer euróért a Besiktasba került (és lett bagdadi helyett szeráji Tolgay), a jobbszélső Valmir Nafiu pedig az APOEL Nicosiához.

Zárjunk egy régi (virtuális) ismerősünkkel: a harmincesztendős elefántcsontparti erőcsatár, Didier Ya Konan az al-Ittihadtól visszatért sikerei helyszínére, a Hannoverhez. A legutóbbi világbajnokságon is megforduló csatár a nyáron ingyen igazolt a szaúdi csapathoz, bár hívta az Everton és a Hertha is. Öt bajnoki és két gól után fordult vissza „Didi” a H’96-hoz, amelyhez fél évre írt alá, és olyan remek erőállapotnak örvend, hogy egyéni edzéseken kell részt vennie, mielőtt csatlakozhatna társaihoz. Lesz ez még jobb is: korábban 152 mérkőzésen 44-szer volt eredményes a csapatban, 26 gólpassz mellett.

BUNDESLIGA-ÁTIGAZOLÁSOK, 2015 TELE
FC AUGSBURG
Érkezett: Dzsi Dong Von (Dortmund, 2 000 000 euró), Pierre-Emile Höjbjerg (kölcsönbe, Bayern München)

Távozott: Erik Thommy (k., 1.FC Kaiserslautern), Ronny Philp (k., SpVgg Greuther Fürth), Marcel de Jong (szerződését felbtontották)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Philipp Wollscheid (kv., Mainz), Tin Jedvaj (AS Roma, 7 000 000)

Távozott: Levin Öztunali (k., Werder Bremen, 200 000), Philipp Wollscheid (k., Stoke City), Niklas Lomb (k., Hallescher), Tin Jedvaj (kv., AS Roma)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett:

Távozott: Pierre-Emile Höjbjerg (k., Augsburg), Xherdan Shaqiri (k., Inter)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Kevin Kampl (Red Bull Salzburg, 12 000 000), Jeremy Dudziak (Dortmund II)

Távozott: Dzsi Dong Von (Augsburg, 2 000 000)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Emil Balajev (Neftcsi Baku, i.), Yusupha Yaffa (egyesület nélküli)

Távozott: Olivier Occéan (k., Odds BK), Martin Lanig (APOEL Nikosia, 75 000)

FREIBURG
Érkezett: Nils Petersen (k., Werder Bremen, 200 000), Mats Möller Daehli (Cardiff City, 1 500 000)

Távozott: Sebastian Kerk (k., 1.FC Nürnberg), Sebastian Freis (SpVgg Greuther Fürth, i.), Philipp Zulechner (k., Austria Wien)

HAMBURGER SV
Érkezett:

Távozott: Tolgay Arslan (Besiktas, 450 000), Valmir Nafiu (APOEL Nikosia)

FC HANNOVER 96
Érkezett: Franca (kölcsönből vissza, Figueirense), Adrian Nikci (kv., Young Boys), Didier Ya Konan (al-Ittihad)

Távozott: Vladimir Rankovic (k., Erzgebirge Aue), Franca (Figueirense, i.), Florian Ballas (FSV Frankfurt), Stefan Thesker (SpVgg Greuther Fürth, 100 000)

HERTHA BSC
Érkezett:

Távozott: Hany Mukhtar (Benfica, 500 000)

TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Guilherme Biteco (kv., Vasco da Gama)

Távozott: Knowledge Musona (KV Oostende, 500 000), Jannik Vestergaard (Werder Bremen, 2 500 000)

1. FC KÖLN
Érkezett: Geromel (kv., Gremio)
Távozott: Tomás Kalas (kv., Chelsea), Geromel (Gremio, 4 000 000)
1. FSV MAINZ 05
Érkezett: Pierre Bengtsson (Köbenhavn, i.), Christian Clemens (k., Schalke), Nicolás Castillo (k., FC Bruges)

Távozott: Julian Koch (k., St. Pauli), Philipp Wollscheid (kv., Bayer Leverkusen)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett:

Távozott:

SC PADERBORN
Érkezett:

Távozott: Viktor Maier (Alemannia Aachen, i.)

SCHALKE 04
Érkezett: Matija Nasztaszics (k., Manchester City)

Távozott: Christian Clemens (k., Mainz), Donis Avdijaj (k., Sturm Graz)

VfB STUTTGART
Érkezett: Marco Rojas (kv., SpVgg Greuther Fürth), Timo Baumgartl (VfB Stuttgart II)

Távozott: Marco Rojas (k., FC Thun), Raphael Holzhauser (Austria Wien, 250 000)

VfL WOLFSBURG
Érkezett: Hszicsö Csang (Pejcsing Kuoan, 1 500 000), Fágner (kv., Corinthians)

Távozott: Mateusz Klich (1.FC Kaiserslautern, 250 000), Fágner (Corinthians), Koen Casteels (k., Werder Bremen, 150 000)

WERDER BREMEN
Érkezett: Levin Öztunali (k., Bayer Leverkusen, 200 000), Koen Casteels (k., VfL Wolfsburg, 150 000), Michael Zetterer (Unterhaching, 100 000), Jannik Vestergaard (Hoffenheim, 2 500 000)

Távozott: Nils Petersen (k., Freiburg, 200 000), Eljero Elia (k., Southampton), Ludovic Obraniak (k., Caykur Rizespor), Richard Strebinger (Jahn Regensburg, k.)

TÖRÖKORSZÁG, SZUPERLIGA
FENERBAHCE
Érkezett: Gökay Iravul (kv., Gaziantep Büyüksehir Belediyespor)
Távozott: Gökay Iravul (k., Albimo Alanyaspor)
GALATASARAY
Érkezett: Lucas Ontivero (kv., Gaziantepspor), Dany Nounkeu (kv., FC Granada)
Távozott: Furkan Özcal (k., Kardemir Karabükspor, 450 000), Veysel Sari (Kasimpasa, 400 000), Dany Nounkeu (k., Évian), Umut Gündogan (k., Adana Demirspor. 150 000)
BESIKTAS
Érkezett: Muhammed Demirci (kv., Gaziantep Büyüksehir Belediyespor), Alexander Milosevic (AIK Stockholm, 1 000 000), Koray Yildiz (kv., Göztepe Izmir), Berat Cetinkaya (kv., Sariyer Sariyer), Furkan Yaman (Besiktas II), Daniel Opare (k., FC Porto), Serkan Yavuz (Besiktas II), Tolgay Arslan (k., Hamburg, 450 000)

Távozott: Berat Cetinkaya (k., Pendikspor), Emre Metin (k., Bayrampasa), Serkan Yavuz (k., Menemen Belediyespor)

TRABZONSPOR
Érkezett: Mertcan Cam (Trabzonspor II), Hakan Arikan (k., Kayserispor, 550 000), Erkan Zengin (Eskisehirspor, 2 500 000)
Távozott: Emre Güral (Eskisehirspor), Zeki Ayvaz (Akhisar Belediye Genclik, i.), Avraam Papadopulosz (Sanghaj Greenland, 285 000), Serdar Gürler (k., Kayseri Erciyesspor, 250 000)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai, lezárva csütörtök délben

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik