A Bayern nem fizet milliókat az X+2-ért

Vágólapra másolva!
2015.01.15. 17:27
null
Müller távozásáról is pletykálkodtak, ám Robben húzott igazán nagyot azzal, hogy más csapattal hozták hírbe <br />(Fotó: Action Images – archív)
Ismét elröppent öt hónap az életünkből, rögvalósággal szigorított szabadlábon, és ismét elérkezett a futballszurkolók kedvenc-utált periódusa, az átigazolási időszak. Újra jelentkezik topligás transzferrovatunk, amelynek minden előzetes híreszteléssel ellentétben semmi köze nincs ahhoz, hogy magasabb szinteken is felvetődött az újságírók drogtesztje. Anglia és Olaszország után szokás szerint folytassuk a Bundesligával!

 

SAMMER: WINTERTRANSFER NEM KELL

Gondolom, nagy újdonságot nem árulunk el azzal, hogy a Bayern München klubházában már készítik a helyet az újabb aranyaknak és a Bundesligában bezsebelhető díjaknak, okleveleknek, a nagy kérdés a bajoroknál a Salátástál sorsa helyett a Bajnokok Ligája-szereplés. Csakis európai kupaszereplést tekintve szűz csillag jöhet januárban Münchenbe: azért fölösleges tízmilliókat költeni, hogy otthon ne X, hanem X+2 pont előnnyel koronáztassanak meg, Pep Guardiolának igazán nagy halat kell kifognia az érdemi erősítéshez.

„Nem tervezünk igazolásokat, és ha semmi különleges esemény nem történik, akkor tartjuk is magunkat ehhez" – dörögte Matthias Sammer sportigazgató. Azért kíváncsiak vagyunk, vajon az egykori aranylabdás mit szólt ahhoz a felvetéshez, hogy a már régóta elégedetlen Thomas Müllert megveheti a Real Madrid, ha Gareth Bale hazasértődi magát a Premier League-be; de Louis van Gaal sem tett le arról, hogy Müllert (is?) megszerezze, és ezt egyáltalán nem rejti véka alá. A Müller-Madrid vonalat erősítheti az a pletyka, miszerint Guardiola beleszerelmesedett Raphaël Varane játékába, és ezen a védő edzője, Carlo Ancelotti is elcsodálkozott. Mármint nem azon, hogy kiemelnék tőle a franciát, hanem azon, hogy az a szuper(klublehúzó)ügynök, Jorge Mendes kavargat a háttérben, aki nem is Varane képviselője.

A SZERZŐDÉSPÓKER NYERTESEI

A firenzei Juan Cuadrado, a nagy nyári BM-célpont saját bevallása szerint leszámolt már a müncheni kalanddal, Miralem Pjanic és Kevin de Bruyne viszont még mindig Guardiola-célpont, bár inkább nyári, mint téli; ellenben a Manchester United olyan eredményesen legyeskedik Arjen Robben körül, hogy a klubvezér Karl-Heinz Rummenigge elhatározta, 2018-ig hosszabbít a holland cselkirállyal. Meglehet, Robben az MU-t kihasználva csak feljebb tornássza eddig is évi tízmillió euró fölötti bérét. Szóltunk, hogy cselkirály...

Hasonló jókon törheti fejét a lassan már veterán Bastian Schweinsteiger, aki azt nyilatkozta, hogy nem kell elkapkodnia másfél év múlva lejáró szerződése megújítását – ez az angol sajtó szerint nyílt üzenet a Chelsea-nek és a Manchester Unitednek.

KIMMICH TUD. NEM IS KEVESET

Annyi azért fix, hogy a nagy tehetségnek kikiáltott, U17-es Európa-bajnok szűrő, Joshua Kimmich a nyártól hétmillió euróért Münchenben folytatja – ő jelenleg Lipcsében erősödik, Kalmár Zsolt mellett, majd 750 ezer euróért visszaveszi a Stuttgart a korábban lefektetett szerződés értelmében, hogy gyorsan tovább is passzolja az akkor már húszéves játékost. A Kicker értesülései szerint a Leipzig is kap 1.5 millió eurónyi „fájdalomdíjat", sőt, további feltételek teljesülése esetén még 1.5 milliót utalhatnak a bajorok. Kimmich 2020-ig írt alá új klubjához. A nyáron együtt avathatják fel az öltözőben a viking csodagyerekkel, Martin Ödegaarddal, hacsak utóbbit el nem viszi a Real. „Ügyében még nem született döntés" – vetett oda egy sokatmondó félmondatot róla Sammer.

Eleddig fix ügyekben csak távozókról számolhatunk be: a mestere által igencsak megfuttatott Pierre-Emile Höjbjerget agyondicsérték, majd azzal a lendülettel kölcsönadták az Augsburgnak, a még mindig csak 23 éves „örökös bajnok" támadó mindenest, Xherdan Shaqirit meg átengedték az Internek. A fiatal dán szerződését egyébként meghosszabbították két évvel, 2018-ig, majd a középpályás egy hazai lapban állítólag alaposan megkritizálta Guardiolát, ám a játékos képviselője, az egykori legendás dinamit, Sören Lerby szerint ebből egy szó sem igaz; a svájcit meg 18 millióért megvehetik a nyáron a milánóiak.

FOROG A ROZSDÁS KÖRHINTA

↑↑↑↑↑↑ Az elmúlt napok nyertese szerintünk a szerb MATIJA NASZTASZICS, akire „túl gyorsan és túl korán talált rá az élet", pontosabban a csúcsfutball. Ne feledjük, a védő még mindig csak 21 éves, és 2011 nyarán 3.5 millióért vette a Fiorentina a Partizan Beogradtól, majd a Manchester City 15.2 millióért vitte át a nagy csatornán túlra. Angliában nem tudott folyamatosan jól teljesíteni, olykor vasárnapi bekknek tűnt egy nősök–nőtlenek gyárudvari mérkőzésről, máskor meg zseniális megmozdulásokkal őrjítette a csatárokat. Erre az idényre a mérleg rosszabbik serpenyőjét értékelve kitelt ideje a Citynél, elvesztette vezetői bizalmát – a nyáron szerződtetett Eliaquim Mangala érkezésével Manuel Pellegrini menedzser már csak negyedik számú középhátvédként számított rá –, ezzel pedig a Schalke járt a legjobban. Bár a Milan is vitte volna, mégis a gelsenkircheniek kapták kölcsön fél évre, 13 millió eurós kivásárlási opcióval. Szerintünk „Naszta” megmutatja a Schalkében, hogy van benne nafta, két-három év alatt megfelelő önbizalmat és rutint szerezve ideális korban egy szinttel ismét feljebb léphet.

Akinek nem jött be a nyári váltás, az meglátásunk szerint az Augsburg ázsiai Torghelle Sándor-utódja, DZSI DONG VON. Az 1991-es születésű dél-koreai a Sunderland és az Augsburg után került Dortmundba, mégpedig éppen annyiért, amennyiért Robert Lewandowski a Bayernbe távozott. Akkor kétmilliót ért, de tavasszal leendő klubja ellen varázslatos gólt fejelt, és nagy reményekkel érkezett. Mellette szólt, hogy sem Ciro Immobile, sem Adrian Ramos nem remekelt, ő ráadásul a bal szélen is bevethető, és ott konstans sérüléshullám sújtotta a BVB-t. Mindezek ellenére nem tudott áttörni, játszott párszor a tartalékok között, majd kétmillióért visszavette a feladó.


BUNDESLIGA-ÁTIGAZOLÁSOK, 2015 TELE
FC AUGSBURG
Érkezett: Dzsi Dong Von (Dortmund, 2 000 000 euró), Pierre-Emile Höjbjerg (kölcsönbe, Bayern München)

Távozott: Erik Thommy (k., 1.FC Kaiserslautern), Ronny Philp (k., SpVgg Greuther Fürth)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Philipp Wollscheid (kv., Mainz)

Távozott: Levin Öztunali (k., Werder Bremen, 200 000), Philipp Wollscheid (k., Stoke City), Niklas Lomb (k., Hallescher)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett:

Távozott: Pierre-Emile Höjbjerg (k., Augsburg), Xherdan Shaqiri (k., Inter)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Kevin Kampl (Red Bull Salzburg, 12 000 000)

Távozott: Dzsi Dong Von (Augsburg, 2 000 000)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Emil Balajev (Neftcsi Baku, i.)

Távozott: Olivier Occéan (k., Odds BK)

FREIBURG
Érkezett: Nils Petersen (k., Werder Bremen, 200 000), Mats Möller Daehli (Cardiff City, 1 500 000)

Távozott: Sebastian Kerk (k., 1.FC Nürnberg), Sebastian Freis (SpVgg Greuther Fürth, i.)

HAMBURGER SV
Érkezett:

Távozott:

FC HANNOVER 96
Érkezett: Franca (kölcsönből vissza, Figueirense), Adrian Nikci (kv., Young Boys)

Távozott: Vladimir Rankovic (k., Erzgebirge Aue), Franca (Figueirense, i.), Florian Ballas (FSV Frankfurt), Stefan Thesker (SpVgg Greuther Fürth, 100 000)

HERTHA BSC
Érkezett:

Távozott:

TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Guilherme Biteco (kv., Vasco da Gama)

Távozott: Knowledge Musona (KV Oostende, 500 000)

1. FC KÖLN
Érkezett: Geromel (kv., Gremio)
Távozott: Tomás Kalas (kv., Chelsea), Geromel (Gremio, 4 000 000)
1. FSV MAINZ 05
Érkezett: Pierre Bengtsson (Köbenhavn, i.), Christian Clemens (k., Schalke)

Távozott: Julian Koch (k., St. Pauli), Philipp Wollscheid (kv., Bayer Leverkusen)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett:

Távozott:

SC PADERBORN
Érkezett:

Távozott: Viktor Maier (Alemannia Aachen, i.)

SCHALKE 04
Érkezett: Matija Nasztaszics (k., Manchester City)

Távozott: Christian Clemens (k., Mainz), Donis Avdijaj (k., Sturm Graz)

VfB STUTTGART
Érkezett: Marco Rojas (kv., SpVgg Greuther Fürth)

Távozott: Marco Rojas (k., FC Thun)

VfL WOLFSBURG
Érkezett: Hszicsö Csang (Pejcsing Kuoan, 1 500 000), Fágner (kv., Corinthians)

Távozott: Mateusz Klich (1.FC Kaiserslautern, 250 000), Fágner (Corinthians)

WERDER BREMEN
Érkezett: Levin Öztunali (k., Bayer Leverkusen, 200 000)

Távozott: Nils Petersen (k., Freiburg, 200 000), Eljero Elia (k., Southampton), Ludovic Obraniak (k., Caykur Rizespor)

TÖRÖKORSZÁG, SZUPERLIGA
FENERBAHCE
Érkezett: Gökay Iravul (kv., Gaziantep Büyüksehir Belediyespor)
Távozott:
GALATASARAY
Érkezett: Lucas Ontivero (kv., Gaziantepspor)
Távozott: Furkan Özcal (k., Kardemir Karabükspor, 450 000)
BESIKTAS
Érkezett: Muhammed Demirci (kv., Gaziantep Büyüksehir Belediyespor), Alexander Milosevic (AIK Stockholm, 1 000 000), Koray Yildiz (kv., Göztepe Izmir), Berat Cetinkaya (kv., Sariyer Sariyer), Furkan Yaman (Besiktas II)

Távozott: Berat Cetinkaya (k., Pendikspor)

TRABZONSPOR
Érkezett: Mertcan Cam (Trabzonspor II), Hakan Arikan (k., Kayserispor, 550 000)
Távozott: Emre Güral (Eskisehirspor)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik