Keresztszalag-szakadás miatt vége Szalai Ádám szezonjának

Vágólapra másolva!
2011.02.02. 20:05
null
Szalai Ádám szombati sérüléséről kiderült: a súlyosabbak közé tartozik (Fotó: Imago)
Címkék
Véget ért Szalai Ádám szezonja. A német Kicker úgy értesült, hogy a Mainz magyar légiósának jobb térdében elszakadt a keresztszalag is. Ezt a csatár lábán szerdán Münchenben végrehajtott műtét során állapították meg az orvosok.

A magyar válogatott csatárát, aki a hét végén a Kaiserslautern elleni mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést, szerdán Münchenben megoperálták, a műtét során kiderült, a keresztszalagja is elszakadt. Újabb sebészi beavatkozásra van szükség, de erre legkorábban négy hét múlva kerülhet sor.

„Mindannyian le vagyunk sújtva, de Ádámot ismerve biztosak vagyunk benne, hogy talpra áll” – mondta a Kickernek Christian Heidel, a Mainz klubmenedzsere.

A 23 éves Szalai az előző idény második felében mutatkozott be a Mainzban, amelynél ősszel már alapemberként számoltak vele, az idény eleji nagy menetelés egyik főszereplője volt. A klub eddigi összes szezonbeli bajnokiján pályára lépett, húsz találkozón négy gólt szerzett.

A Kaiserslautern ellen is kezdett, de a hatodik percben összeütközött Tobias Sippellel, s azonnal látszott, hogy nagy a baj, hiszen szerencsétlenül esett, a kapus alá került a lába. A pontos diagnózist a szerdai műtétig nem tudták felállítani, csak az volt biztos, hogy a külső szalag szakadt el a jobb térdében.

A Mainz keretéhez a horvát Petar Sliskovic csatlakozik Szalai helyett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik