Rossz hír: Szalai négy hónapos kihagyásra számít

Vágólapra másolva!
2011.01.30. 10:55
null
Szalai súlyos sérülést szenvedett a tegnapi bajnokin (Fotó: Getty Images)
Továbbra sem ismert a pontos diagnózis Szalai Ádám sérülését illetően, mint ismeretes, a német élvonalban szereplő Mainz és a magyar válogatott támadója a Kaiserslautern elleni tegnapi bajnokin szenvedett térdsérülést.  A csatárt magyar klubtársa, Lőw Zsolt vitte be tegnap a mainzi kórházba, ahol megvizsgálják a sérült testrészt. Szalai arról tájékoztatta a Nemzeti Sportot, legalább négy hónapos kényszerpihenőre számít.

A Nemzeti Sport németországi forrásokból úgy értesült, hogy a támadó jobb térdének külső szalagja szakadt el, és bevérzett a bal combja.

Közben azonban sikerült elérni Szalai Ádámot, aki rövid üzenetben ennyit jelzett munkatársunknak: „Sajnos lehet, hogy mégis megsérült a keresztszalagom." A csatár később újabb rossz hírrel jelentkezett: a Mainz játékosa úgy véli, legalább négy hónapot kell majd kihagynia.

Közben vasárnap kora délután a Mainz hivatalos honlapján közleményt adott ki a futballista sérüléséről, amelyben arról számolnak be, Szalai jobb térdének külső szalagja szakadt el, de még további vizsgálatok várnak a játékosra.

Szalait a mainzi kórházban vizsgálják, az éjszakát is ott töltötte, és vélhetően délután – mainzi csapattársa, Lőw Zsolt segítségével térhet haza otthonába.

A pontos diagnózis tehát egyelőre nem ismert, egyet tehetünk, reménykedünk, hogy minél kevésbé súlyos a válogatott támadó sérülése.

Mint beszámoltunk róla, Szalai sérülése után Thomas Tuchel vezetőedző is nagyon megijedt, és szomorúan nyilatkozott a támadó állapotáról.

„Ádám állapota nem jó. Beszéltem vele, és könnybe lábadt a szeme, ahogy a sérüléséről tanakodtunk. Nem sok reményünk van, de meg kell várnunk az orvosi vizsgálatokat” – mondta Tuchel.

Szalai ütközése a Kaiserslautern kapusával, Tobias Sippellel még a sokat megélt Matthias Sammer érzelmeit is felkavarták, aki televíziós szakértőként nézte végig az összecsapást. „Brutális belépő, hihetetlen” – kiáltott fel a korábbi kiváló futballista az eset láttán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik