Hoffenheim: Szalai négy újabb kérője – a Premier League-be is kerülhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.28. 07:55
null
A Hoffenheimnél kevés lehetőséghez jutó Szalai klubváltása logikus lenne az Eb előtt (Fotó: AFP)
A német Bild értesülései alapján nem kizárólag a csatárt kölcsönvenni kívánó Hannover labdarúgócsapata Szalai Ádám egyetlen kérője: a magyar válogatott center iránt az angol élvonalból és második ligából, Görögországból, valamint Izraelből is van érdeklődés. Szalai ügynöke, Lars-Wilhelm Baumgarten a lapnak megerősítette: Szalainak több opciója is van a klubváltásra.

Múlt hét csütörtökön röppent föl először a hír a német sajtóban, hogy Szalai Ádámot szeretné kölcsönvenni a Bundesliga utolsó előtti helyén álló Hannover a sereghajtó Hoffenheimtől. Nyitott kérdés viszont egyelőre, hogy ki lesz a Hannover vezetőedzője, ugyanis Michael Frontzeck december végén távozott posztjáról, utódját azonban még nem találta meg a klub. (Update: a Hannover hétfő délelőtt végül bejelentette, hogy Frontzeck utódja Thomas Schaaf lesz).

A Bild megkereste a magyar válogatott center ügynökét, Lars-Wilhelm Baumgartent, aki elmondta, a Hannover érdeklődése valós, ám nem az egyetlen opció. Szalai Ádám az Európa-bajnokság előtt szeretne olyan csapathoz kerülni, amelynél a jelenleginél többet játszhat.

„Olyan klubot keresünk, amelynek Ádámra van szüksége, és olyan játékrendszert alkalmaz, amelybe beleillik. A Hannoveren kívül más lehetőségeink is vannak. Jelenleg ötven százalék az esély a klubváltásra” – idézi a Bild Baumgartent.

A Bild úgy tudja, Szalainak négy másik kérője is akad. Az angol Premier League sereghajtója, a szinte reménytelen helyzetben levő Aston Villa, az angol második ligás, Tőzsér Dánielt is alkalmazó Queens Park Rangers, a patinás görög Panathinaikosz, valamint az izraeli Maccabi Tel-Aviv is a Szalait megszerezni kívánó csapatok között van.

Kérdés, hogy a Hoffenheim hajlik-e Szalai eladására, vagy inkább kölcsönadná a csatárt, arra számítva, hogy egy jó Európa-bajnoki szereplés megemeli a center piaci értékét, mely az utóbbi időszakban alaposan csökkent.

Szalai Ádám az őszi idényben öt tétmérkőzésen lépett pályára a Hoffenheimben, de csupán 121 percnyi játéklehetőséget kapott, gólt pedig nem szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik