Hertha: jön a Dortmund, Dárdai mégis a Barca–PSG-t nézte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.10. 11:55
null
Dárdai csak felvételről nézte a Dortmund BL-meccsét (bz-berlin.de)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 24. fordulójában a Hertha BSC a Borussia Dortmundot fogadja, a berliniek vezetőedzője, Dárdai Pál azonban jobb programot talált a rivális Bajnokok Ligája-meccsénél.

 

Szerda este a Dortmund 4–0-ra legyőzte a Benficát, ezzel 4–1-es összesítéssel továbbjutott a negyeddöntőbe. A németek hatalmas győzelmét elhomályosította egy még nagyobb különbségű siker – ki ne tudná, a Barcelona 6–1-re verte meg a PSG-t.

Meglepetés, de a legtöbb futballszerető mellett Dárdai Pál is a spanyolok mérkőzését választotta szerda esti programnak, annak ellenére, hogy együttese épp a Dortmundot fogadja a következő fordulóban.

„Őszintén szólva, a gyermekeim unszolására a Barca–PSG-t választottam – mondta Dárdai. – Visszatekintve jó döntés volt, mert abból a meccsből minden edző tanulhatott valamit. Másnap persze bepótoltam a lemaradást, megnéztem a Dortmund mérkőzését is.”

A berliniek edzője arról is beszélt, miben bízik a rangadón.

„Van egy kis előnyünk – utalt a magyar tréner a Dortmund hétközi meccsére, és arra, hogy a BVB-nek Berlinbe kell utaznia. – Emiatt többet birtokolhatjuk a labdát, amit ki kell használnunk. Bíznunk kell magunkban, ha minden játékosom száz százalékot ad ki magából, akkor jó esélyünk lehet.”

A Hertha ebben az idényben már kétszer találkozott aktuális ellenfelével: februárban a Német Kupa nyolcaddöntőjében a rendes játékidő végén 1–1-re állt – majd hosszabbításban kapott ki 2–1-re, – a bajnokságban pedig szintén 1–1-et játszott októberben.

NÉMET BUNDESLIGA
24. FORDULÓ
MÁRCIUS 11., SZOMBAT

15.30: Hertha BSC–Borussia Dortmund (Tv: Eurosport2)

A forduló további mérkőzései

MÁRCIUS 10., PÉNTEK
20.30: Leverkusen–Werder Bremen (Tv: Eurosport2)

MÁRCIUS 11., SZOMBAT

15.30: Bayern München–Eintracht Frankfurt
15.30: Darmstadt–Mainz
15.30: Freiburg–Hoffenheim
15.30: RB Leipzig–Wolfsburg
18.30: Ingolstadt–Köln (Tv: Eurosport2)

MÁRCIUS 12., VASÁRNAP
15.30: Schalke–Augsburg (Tv: Eurosport2)
17.30: Hamburg–Mönchengladbach (Tv: Eurosport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik