Hertha: előbb a móka, aztán a munka – Dárdai sajátos edzése

Vágólapra másolva!
2016.01.07. 11:39
null
Dárdai Pál a hóban (Fotó: bild.de)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha szerdán két edzéssel folytatta a felkészülést a tavaszi szezonra. Dárdai Pál vezetőedző délelőtt a szakadó hóesésben játékos tréninget vezényelt, míg délután az állóképesség fejlesztésére fektette a hangsúlyt.

 

Szerdán nemcsak Magyarországon, hanem Berlinben is zuhogott a hó, ezért Dárdai Pál rendhagyó edzést tartott a Hertha játékosainak. Felosztotta a csapatot, és egymás elleni játék szerepelt a programban, bár a bokáig érő hóban a játékosok inkább szórakoztak és jól érezték magukat, mintsem a taktikai elemeket gyakorolták.

„Ilyen időben nem sokat tehettünk, így a körmérkőzéses torna lebonyolítása mellett döntöttünk, hogy senki ne fázzon meg. Jól szórakoztak a srácok, de délután a fűtött műfüves pályán már kemény munka vár rájuk” – mondta az első szerdai edzés után Dárdai Pál.

Baumjohannék nyerték a minitornát
Baumjohannék nyerték a minitornát

A minitorna a Sascha Burchert, Fabian Lustenberger, Sebastian Langkamp, Haragucsi Genki, Tolga Cigerci, Mitchell Weiser, Johannes van den Bergh, Alexander Baumjohann összetételű csapat sikerét hozta, az utolsó mérkőzés után Baumjohann a feje fölé emelt egy sárga jelzőbóját, megünnepelve ezzel a győzelmet.

Délután Henrik Kuchno erőnléti edző foglalkozott a játékosokkal, akik 21-szer futották le sprintben a hatszor 25 méteres távot, vagyis több mint három kilométert tettek meg maximális sebességben.

A labdarúgók megpróbáltatásai ezzel nem értek véget, hiszen szombatig változó feltételek mellett minden nap futóedzést (is) tart a szakmai stáb.

Jól szórakoztak a Hertha játékosai
Jól szórakoztak a Hertha játékosai
Délután viszont már kemény munka várt rájuk
Délután viszont már kemény munka várt rájuk

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik