Játékossors: Dárdai Pál távozása óta nem megy a középpályásnak

Vágólapra másolva!
2020.09.23. 15:56
null
Dárdai távozásával Duda karrierje is véget ért a Herthában (Fotó: AFP)
Ondrej Duda 2016 nyarán került a Herthához, ám amióta Dárdai Pál távozott a német klubtól, visszaesett a teljesítménye, amely következtében előbb kölcsön-, majd végleg eladták.


Ondrej Duda játékjogáért hétmillió eurót fizetett a Köln a múlt héten. A 25 éves szlovák válogatott középpályás saját elmondása szerint azóta nincsen jó formában, hogy Dárdai Pált menesztették a Hertha éléről.

„Attól a pillanattól kezdve, hogy Dárdai Pál elment, nehézzé váltak a dolgok” – olvasható Duda véleménye a fussball.news oldalon. Dárdai 2019-es távozását követően Ante Covic regnálása alatt csupán kilencszer lépett pályára, míg Jürgen Klinsmann csak egyszer adott neki bizalmat. Télen aztán a Premier League utolsó helyezettjéhez, a Norwich Cityhez került kölcsönbe, ám maradandót ott sem tudott nyújtani. A koronavírus-járvány előtti időszakban hétszer kezdett a kiesőjelölt együttesben, viszont az újraindulás után már csak kétszer.

A 36-szoros válogatott játékos visszatért Berlinbe, ám mivel a Herthánál nem számoltak vele a továbbiakban, a Kölnhöz szerződött. Rögvest az első bajnokin kezdett új klubjában, így nem volt sok ideje a beilleszkedésre.

„Egy héten belül kellett Kölnbe jönnöm, aztán két edzésen vettem részt, majd jött a mérkőzés” – mesélte a mozgalmas napokat Duda, aki legközelebb az Arminia Bielefeld ellen bizonyíthat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik