Hertha: Dárdai nem viccel, a kapusok védők maradnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.03. 07:39
Mint arról beszámoltunk, a 2015–2016-os idényre készülő Hertha BSC labdarúgócsapata első felkészülési mérkőzésén 7–2-re legyőzte az amatőr 1. FC Lübarst, a találkozó meglepetése azonban az volt, hogy Dárdai Pál vezetőedző a védelem közepére állította be kapusait. A magyar szakember elmondta, nem utoljára láthattuk a mezőnyben a berlini kapuvédőket.

„Lesz még ilyen…” – mondta a Bildnek Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője, mikor arról kérdezték, egyszeri alkalom volt-e a trükkös felállás.Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője, mikor arról kérdezték, egyszeri alkalom volt-e a trükkös felállás.

„A kapusok szerepe teljesen megváltozott az utóbbi időben, sokkal többek kell kifutniuk, és többet érnek labdába. Éppen ezért szerettem volna megmutatni nekik, milyen a mezőnyben futballozni” – tette hozzá a magyar szakember.

Kapusok a mezőnyben – jobb lesz, ha megszokják (Fotó: herthabsc.de, NSO-montázs)
Kapusok a mezőnyben – jobb lesz, ha megszokják (Fotó: herthabsc.de, NSO-montázs)
„Nagyon hasznos tapasztalatokat szerezhetek, ráadásul mivel már ismerem a pozíció sajátosságait, a védőket is jobban tudom majd irányítani a kapuból” – értékelte a különleges feladatot Thomas Kraft, a Hertha egyese.

A berliniek legközelebb július 15-én, a spanyol Rayo Vallecano ellen lépnek pályára felkészülési mérkőzésen. A hírek szerint ezen a találkozón Kraft a védelem közepén, Sascha Burchert, a fővárosiak cserekapusa pedig a jobb szélen kap lehetőséget.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik