Hertha: Dárdai elárulta, mi dönt a kezdőbe kerülésről

Vágólapra másolva!
2015.07.27. 14:31
Nyolcnapos ausztriai munkát követően hétfőn befejeződik a Hertha BSC edzőtábora, és a csapat visszatér Berlinbe. Dárdai Pál a Kickernek adott értékelés után a berlini lapoknak is beszélt a tapasztalatokról.

„Nagyon keményen dolgoztunk, elismerés jár a csapatnak. Tiszta lehet a lelkiismeretünk” – mondta Dárdai, akit a Der Tagesspiegel és a Berliner Zeitung is idézett a forróságot hozó stájerországi edzőtáborról. – Az első négy nap különösen kimerítő volt, mert nem volt légkondicionáló a hotelszobában. Az akkumulátoraim lemerülnek, amikorra este tízkor ágyba kerülök, és fél hétre kipihenem, de ilyen melegben nem lehetett aludni. Szerencsére a hét második fele jobb volt.”Dárdai, akit a Der Tagesspiegel és a Berliner Zeitung is idézett a forróságot hozó stájerországi edzőtáborról. – Az első négy nap különösen kimerítő volt, mert nem volt légkondicionáló a hotelszobában. Az akkumulátoraim lemerülnek, amikorra este tízkor ágyba kerülök, és fél hétre kipihenem, de ilyen melegben nem lehetett aludni. Szerencsére a hét második fele jobb volt.”

Dárdai elárulta azt is, mire fókuszáltak az elmúlt hét során. „Most jobb a labdabirtoklásunk a kapu előtti huszonöt méteres zónában. Ehhez még minőséget kell társítani. Ezen edzőként már nagyon nehéz segíteni, a támadójátékosoktól szükséges a következő lépés, nekik kell ebből robbantaniuk.”

A magyar szakembert megkérdezték, megvan-e fejében az augusztus 10-i, Bielefeld elleni Német Kupa-rajt kezdője. „Tizenkét-tizennégy játékosnak van esélye a kezdő tizenegybe kerülni. Aki agresszívabb, akinek nagyobb az akarata, az meg fogja kapni az esélyt” – árulta el Dárdai.

Rossz hír a Hertha számára, hogy Mitchell Weiser súlyos sérülést szenvedett, és a schladmingi klinikán kimutatták, elszakadt a keresztszalagja, így a Bayern Münchentől érkező 21 éves szélső biztosan kihagyja a 2015–2016-os szezon első felét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik