Hertha: Dárdait őrületbe kergette csapata gólképtelensége

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 09:19
null
Dárdai Pál egyvalamiben bizton reménykedhet – csapata az edzésen bemutatottnál csak precízebb lehet támadás-befejezésekben (Fotó: AFP)
Meccsnapokon nem valószínű, hogy sokan irigyelnék az edzőket a rájuk nehezedő hatalmas nyomás miatt, de a „dolgos hétköznapokon” is van, amikor eldurran a tréner agya attól, amit lát. Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának szakvezetője pont így járt kedden a Bild edzésriportja szerint.

Dárdai – akinek a védekezés megszervezése után a következő célja a támadójáték javítása a kiesés ellen küzdő, 14. helyezett együttesénél – négy a kettőben folytatott lerohanásokat gyakoroltatott, a támadóknak tíz másodpercük volt gólt szerezni. Az első tíz kísérlet egyike sem hozott gólt, és a magyar szakember oda is szólt csapatának.

„Élesek vagytok, fiúk! Tíz támadás, nulla gól! Egy mérkőzésen tíz ilyen támadási lehetőségünk sincs” – bírált Dárdai, akinek a megpróbáltatásai nem értek itt véget, mivel csupán a tizenhetedik kísérletet sikerült értékesítenie a csapatkapitány Fabian Lustenbergernek. Nem csoda, hogy Dárdainak elege lett.

„Egy meccsen csak négy ilyen lehetőségünk van félidőnként! Ünnepelni szeretnék, úgy, ahogy a hétvégén a góljainknál, amikor mindannyian együtt örültünk. De ehhez értékesíteni kell a hasonló lehetőségeket! A következő négy kísérletből gólt akarok látni, ha nem, büntetés következik” – csattant fel a magyar válogatott kedden keretet hirdető szövetségi kapitánya. A napi formának megfelelően hozták a feladatot a herthások: négy kísérlet, gól nélkül, a támadók mehettek is fekvőtámaszokat nyomni, együtt a szolidaritást vállaló Dárdaival.

A folytatásban már Dárdai Pál segítője, Rainer Widmayer vezényelte a feladatot, de neki sem volt több szerencséje: a második gólt a 27. próbálkozás után szerezte meg John Brooks – egy védő... Pedig a bajnokságban a Hertha helyzetkihasználása a legjobb, a berliniek lehetőségeik 34.1 százalékát értékesítik, s ezzel vezetik a vonatkozó rangsort az Eintracht Frankfurt (33.8 százalék) és a Bayern München (33.5 százalék) előtt.

A Herthának nagy szüksége lenne a támadójáték javítására, hiszen a berliniek a következő hetekben sorozatban vívják a kulcsfontosságú bajnokikat. A kék-fehérek a hétvégén a közvetlen rivális Hamburghoz látogatnak, aztán fogadják a Paderbornt, majd idegenben a Hannover és hazai pályán az 1. FC Köln következik.

Mivel a hajrában a Herthának nehéz a sorsolása – az utolsó öt fordulóban játszik a Bayern Münchennel, a Mönchengladbachhal, illetve a Borussia Dortmunddal is –, Dárdai Pál csapatának a most következő négy fordulóban kellene ellépnie a többi kiesőjelölttől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik