Hertha: A dühös edző a szegény, ártatlan gyerek ellen – Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.04. 17:36
null
Dárdainak a Werder elleni iksz után a Ben-Hatira-ügyet is rendeznie kellett (Fotó: AFP)
Dárdai Pál, a német élvonalbeli Hertha BSC vezetőedzője a Borussia Dortmund elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón még egyszer szót ejtett Enisz Ben-Hatira távozásáról – mint arról beszámoltunk, az Eintracht Frankfurthoz távozó futballista a Werder Bremen elleni mérkőzés után balhézott össze csapattársaival a Berlinbe tartó buszon, fegyelmi vétsége miatt a fővárosi klubnál kitelt a becsülete.

Ben-Hatira saját Facebook-oldalán kért elnézést az afférért, de tett egy oldalvágást a Hertha felé.

„Kár, hogy ezt az incidenst néhányan – olyanok, akik már régóta szívesen eltávolítottak volna Berlinből – arra használták fel, hogy rosszfiúként állítsanak be” – közölte.

„Nem választhattam más megoldást, nem volt más lehetőségem. Nem ismerek egyetlen olyan céget vagy klubot sem, ahol egy hasonló incidenst egyszerűen az asztal alá söpörnének. A dühös edző meghozta ezt a rettenetes döntést a szegény, ártatlan kisgyerek ellen” – ironizált Dárdai, reagálva a játékos „búcsúüzenetére.”

Ben-Hatira a Werder Bremen elleni bajnoki – melyet 3–1-ről sem tudott megnyerni a Hertha – után ugrott neki Mitchell Weisernek a csapatbuszon. Dárdai Pál egyeztetett a klub játékostanácsával, majd megszületett a döntés, a játékosnak távoznia kellett, szerződést bontottak vele.

„Tiszta a lelkiismeretem, igazságosan kezeltem az ügyet” – közölte a magyar edző, aki az ironikus megjegyzés ellenére megértő volt Ben-Hatirával szemben.

„Talán pszichológiailag is történt vele valami, hiszen közönségkedvencként nagy nyomás alatt állt. Most elkerült egy olyan helyre, ahol nem a szurkolókkal, hanem a teljesítményével kell foglalkoznia. Talán összejön neki itt minden, drukkolok neki.”

NÉMET BUNDESLIGA
20. FORDULÓ

Február 5., péntek
20.30: Mönchengladbach–Werder Bremen (Tv: Eurosport2)
Február 6., szombat
15.30: Schalke–Wolfsburg
15.30: Eintracht Frankfurt–Stuttgart
15.30: Hannover–Mainz
15.30: Hertha BSC–Borussia Dortmund (Tv: Eurosport2)
15.30: Ingolstadt–Augsburg
18.30: Bayer Leverkusen–Bayern München (Tv: Eurosport2)
Február 7., vasárnap
15.30: Hamburg–Köln (Tv: Eurosport2)
17.30: Hoffenheim–Darmstadt (Tv: Eurosport2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik