Edzősors: a Vasas korábbi edzője a Bundesliga 2-ben kapott munkát

Vágólapra másolva!
2018.11.14. 12:53
null
Michael Oenning a Magdeburgnál folytatja edzői karrierjét (Fotó: NS-archív)
A nemrég a Vasast irányító Michael Oenning lett a német másodosztályú 1. FC Magdeburg vezetőedzője.

Az 53 esztendős német trénert szerdán sajtótájékoztatón mutatta be a Bundesliga 2-ben 17., utolsó előtti helyen álló együttes.

Oenning 2016 januárjában lett a Vasas vezetőedzője. Az angyalföldiek a korábban a Nürnbergnél és a Hamburgnál is dolgozó szakemberrel a kispadon kiharcolták a bennmaradást, majd a következő idényben bronzérmet szereztek az NB I-ben. A 2017–2018-as évadban viszont a Vasas kiesett a magyar élvonalból, Oenning lejáró szerződését pedig nem hosszabbította meg a vezetőség.

1. FC Magdeburg on Twitter

https://t.co/LxgifzVjQh

A Magdeburg egyben megköszönte Jens Härtel eddigi vezetőedző munkáját, aki 2014 óta irányította a gárdát, s az előző kiírásban a harmadosztályban bajnoki címet nyert az együttessel – kiharcolva ezzel a feljutást.

Oenning kinevezéséhez a Twitteren gratulált Ilkay Gündogan, a Manchester City német válogatott középpályása, aki a Bochumnál és a Nürnbergnél együtt dolgozott a trénerrel. Gündogan sok sikert kívánt Oenningnek.

Ilkay Gündogan on Twitter

Gratulation zu dieser Entscheidung @1_FCM Wünsche meinem früheren Bochum- und Nürnberg-Trainer alles Gute im Kampf um den Klassenerhalt. https://t.co/3YkCQh2lYp


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik