T. I. 2019.12.30 15:13 Frissítve: 2019.12.30 15:40

BVB: Raiola elárulta, Haaland miért nem lett MU-játékos

A Manchester Uniteddal egyeztettek a legtöbbet Erling Haaland kérői közül, végül pedig a személyes tapasztalatok alapján a játékos hozta meg a döntést arról, hová igazoljon a Red Bull Salzburgtól – nyilatkozta Mino Raiola a Telegraphnak. A játékosügynök azután szólalt meg, hogy a nemzetközi sajtóban arról lehetett olvasni, a rendkívül magas, állítólag 15 millió eurós közvetítői díja miatt esett kútba a megállapodás Haaland és az MU között.

Mino Raiola állítja, nem rajta múlt, hogy a United lecsúszott Erling Haalandról (Fotó: AFP)

 

„A Manchester United volt az az együttes, amely a legtöbbször kereste közvetlenül őt. Ők egyeztettek a legtöbbször. Mindenkinek megvolt a lehetősége arra, hogy személyesen is beszélgessen vele. Így volt ez Oléval is, főleg, hogy már korábbról is ismerték egymást” – idézte a játékosügynököt a Telegraph.

„Haaland arra jutott, hogy jelen pillanatban nem a United jelenti a megfelelő lépést a karrierjében. Semmit sem tettünk, ami az MU vagy Ole ellen irányulna. Személyesen ő hozta meg a döntését, arra jutott, hogy jelenleg a Dortmund az, amely a legjobb választás számára 19 évesen.”

Raiola hozzátette, a United ajánlata szintén jó volt.

„Amikor 19 éves vagy, talán jobb nem egyből a Premier League-be igazolnod. Nem a pénzügyi dolgokon múlt. Egyszerűen Erling úgy volt vele, mindent egybevetve a Dortmund a legjobb opció számára.”

Ahogyan arról beszámoltunk, a német élvonalbeli Borussia Dortmund labdarúgócsapata vasárnap hivatalos honlapján tudatta, hogy szerződtette Haalandot. A norvég csatár 2024 nyaráig írt alá új klubjához, amely a kontraktusában szereplő kivásárlási árat, 20 millió eurót fizetett érte.

Eztán megjelent a manchesteri futballélettel foglalkozó, az ESPN-nél dolgozó Rob Dawson beszámolója, aki szerint nem is Haalandon múlt, hogy nem sikerült az üzlet, a norvég tehetség ugyanis szívesen lett volna a „vörös ördögök” játékosa, ám a feleknek nem sikerült megegyezniük.

Raiola ugyanis kizárólag azzal a feltétellel „árulta” ügyfelét, hogy a jövendőbeli klubjának meg kell szabnia egy reális kivásárlási árat, illetve a játékos következő eladásánál egy bizonyos százalékot át kell utalni a Salzburg számlájára. Ezen feltételeket pedig az MU nem fogadta el.

Ezt a történetet tagadta most Raiola. 

2020.08.10 10:28:10

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A Dortmund elengedte a 2014-es vb-döntő két hősét, Bellingham világrekorder lehet, Moukoko meg új Messi.

2020.07.26 14:19:33

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A BL-csata közben folyik az átépítés, de Leroy Sané szerint biztosan lemarad Havertzről a Bayern.

2020.07.15 10:15:23

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Hogy lett a bő tíz évvel ezelőtt még nem is létező csapat a Bundesliga egyik legjobbja? S miért frusztrálja ez mindennél jobban a riválisokat?

2020.07.10 16:26:57

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A Rangnick-koncepció segíti a Szoboszlai Dominikhez hasonló fiatal játékosok karrierépítését.