Dortmund: ezért nem lett a Man. United játékosa Haaland?

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2019.12.29. 18:53
Mint arról beszámoltunk, a német élvonalbeli Borussia Dortmund labdarúgócsapata hivatalos honlapján tudatta, hogy szerződtette Erling Haalandot a Red Bull Salzburgtól! Pedig a hírek szerint a Manchester United is nagyon közel volt ahhoz, hogy megszerezze a fiatal tehetség aláírását…

Kicsit talán váratlanul érhette még talán a Dortmund drukkereit is Haaland megszerzése, az európai futball egyik legnagyobb tehetségét ugyanis inkább a Manchester Uniteddel boronálták össze a nagy bejelentés előtt. az európai futball egyik legnagyobb tehetségét ugyanis inkább a Manchester Uniteddel boronálták össze a nagy bejelentés előtt.

És a manchesteri futballélettel foglalkozó, az ESPN-nél dolgozó Rob Dawson beszámolója szerint nem is Haalandon múlt, hogy nem sikerült az üzlet, a norvég tehetség ugyanis szívesen lett volna a „vörös ördögök” játékosa, ám a feleknek nem sikerült megegyezniük.

Haaland ügynöke, a legnagyobb sztárokat képviselő Mino Raiola ugyanis kizárólag azzal a feltétellel „árulta” ügyfelét, hogy a jövendőbeli klubjának meg kell szabnia egy reális kivásárlási árat, illetve a játékos következő eladásánál egy bizonyos százalékot át kell utalni a Salzburg számlájára.

Haaland két részlet miatt nem lett a Manchester United játékosa (Fotó: bvb.de)
Haaland két részlet miatt nem lett a Manchester United játékosa (Fotó: bvb.de)

Ezek voltak azok a feltételek a hírek szerint, melyekre nem volt hajlandó igent mondani a Manchester United vezetősége, amelynek a további fizetési záradékokkal is akadt gondja.

A BVB-nél viszont nem volt ilyen probléma, a Calcio Mercatónak író Nicolo Schira úgy tudja, a Dortmund végül 30 millió eurót fizetett a játékosért, ebből 20 millió volt a kivásárlási ára, illetve további 10 millió eurót kapott a játékos édesapja.

Ezeken felül 15 millió eurót (közel 5 milliárd forintot) kapott az átigazolásért bónuszként Raiola, vagyis a végső átigazolási összeg nem 20 millió, hanem 45 millió euró volt…

A 19 éves Haaland állítólag évi 6 millió eurót (átszámolva nagyjából 2 milliárd forintot) kap majd első két évében a németeknél, majd a harmadik évtől ez 8 millió euróra (kb. 2.6 milliárd forint) emelkedik, és innentől lép életbe a kivásárlási opció is.

Viszonyításképpen a fiatal norvég így körülbelül annyit keres majd a Dortmundnál, mint Thomas Delaney és Axel Witsel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik