Salzburg: Haaland Dortmundba igazolt – hivatalos

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.12.29. 15:38
null
Erling Braut Haaland távozik Salzburgból, Dortmundban folytatja (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli Borussia Dortmund labdarúgócsapata hivatalos honlapján tudatta, hogy szerződtette Erling Haalandot a Red Bull Salzburgtól. A norvég csatár 2024 nyaráig írt alá új klubjához, amely a kontraktusában szereplő kivásárlási árat, 20 millió eurót fizetett érte.

 

Európa egyik legígéretesebb csatártehetsége a nyolcszoros német bajnok Borussia Dortmundot választotta – írja a klub honlapja Erling Braut Haaland bemutatásánál. A 19 éves támadó papíron január elsejétől a BVB játékosa, méghozzá 20 millió euróért – ez volt szerződésének kivásárlási záradékában.

„Abszolút topkluboktól volt ajánlata, de az általunk felvázolt perspektíva és sportszakmai tervek meggyőzték arról, hogy a Dortmundot válassza” – mondta a BVB honlapjának Hans-Joachim Watzke, a klub ügyvezetője, akihez Michael Zorc sportigazgató csatlakozva úgy fogalmazott: „tovább szeretnénk fejleszteni Erlinget, aki 19 évesen remélhetőleg nagyszerű pályafutás elé néz.”

A 194 cm magas csatár a jelenlegi idényben 14 osztrák bajnokin 16 gólt és 6 gólpasszt jegyzett, a Bajnokok Ligájában hat csoportmeccsen nyolc gól és egy assziszt a mérlege.

„Életem legjobb döntése volt, hogy Salzburgba szerződtem. Itt megvolt a lehetőségem arra, hogy tökéletes környezetben rengeteget tanuljak viszonylag rövid idő alatt. Ezért a klub minden dolgozójának rendkívül hálás vagyok. Büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak a tagja lehettem, és sok sikert kívánok a Red Bull Salzburgnak. Mindig örömmel fogok visszagondolni Salzburgra” – így az osztrák csapat honlapján Haaland.

Az utóbbi hetekben, hónapokban többek között a Manchester Uniteddel – amely az ESPN szerint nem volt hajlandó beleegyezni Haaland és képviselője, Mino Raiola feltételeibe –, a Juventusszal és a Liverpoollal is hírbe hozták Haalandot, Julian Nagelsmann, az RB Leipzig vezetőedzője pedig meg is erősítette a Kickernek, hogy tárgyalt a norvég csatárral.

A 19 éves futballista január harmadikán csatlakozik a dortmundi kerethez a spanyolországi edzőtáborban.

Haaland tavasszal pályára léphet a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában a Dortmund színeiben, hiszen az UEFA nemrég módosította a szabályzatot, így három olyan játékos lehet a keretben, aki az ősszel más klub színeiben pályára lépett a sorozatban. A BVB a nyolcaddöntőben a PSG-vel találkozik.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik