Dortmund: Bajner-gól, 9-1, 50 ezer néző a nyitányon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.06. 22:42
null
A dortmundi drukkerek majd' ötvenezren nézték meg a szezonnyitó gálát (Fotó: Reuters, archív)
Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a 2013–14-es idény előtt a BL-döntős, német bajnoki ezüstérmes Borussia Dortmund labdarúgócsapata: a BVB jótékonysági találkozón 9–1-es győzelmet aratott a Sat.1 Helden am Ball nevű alkalmi csapat ellen. A Dortmund utolsó, kilencedik gólját Bajner Bálint szerezte.

A dortmundi stadionba közel ötvenezer néző látogatott ki az árvízkárosultak megsegítésére rendelkezett találkozóra – minden jegy elkelt az aréna megnyitott részeire.

Nem sokáig kellett várniuk a nézőknek a gólra, Julian Schieber hatvanhárom másodperc után már betalált, igaz, a hetedik percben jött is az egyenlítés. A Dortmund a félidőre 3–1-es előnyt kovácsolt, majd a második félidőben Ilkay Gündogan vezetésével gólfiesztát rendezett a remek hangulatot teremtő drukkerek előtt. Bajner Bálint egy félidőt kapott a Dortmundban, a 84. percben ő állította be a végeredményt.

A BVB az első félidőben Weidenfeller – Durm, Sobiech, Hummels, Schmelzer – Kehl, S. Bender – Hofmann, Bakalorz, Reus – Schieber összeállításban játszott, a második játékrészben Bonmann – Durm, Szubotics, Sarr, Bandowski – Kirch, Sahin – Grosskreutz, Gündogan, Ducksch – Bajner volt az összeállítás.

A dortmundiak a jótékonysági mérkőzésen mutatták be két új szerzeményüket, a görög válogatott védő Szokratisz Papasztathopuloszt és a gaboni Pierre-Emerick Aubameyangot.

JÓTÉKONYSÁGI MÉRKŐZÉS
Borussia Dortmund–Sat.1 Helden am Ball 9–1 (3–1)

Gólszerző: Schieber (2.), Hofmann (30.), Gensler (37. - öngól), Gündogan (54., 66.), Duksch (62., 74.), Szubotics (82.), Bajner (84.), ill. Saki (7.)

BAJNER GÓLJA 12:25-TŐL



KOMAN GÓLT LŐTT, HAJNAL GÓLPASSZT ADOTT


Góllal járult hozzá az orosz élvonalbeli FK Krasznodar négygólos döntetlenjéhez Koman Vladimir. A magyar középpályás a mérkőzés 42. percében szépen emelte át a labdát a Plzen kimozduló kapusa fölött, 1–1-re alakítva a meccs állását. A találkozó végül 2–2-es döntetlennel zárult a cseh bajnok ellen, Koman végig a pályán volt.

KOMAN GÓLJA 54:48-TÓL

A Hajnal Tamást a második félidőben bevető VfB Stuttgart Vedad Ibisevic duplájának köszönhetően kétgólos győzelmet aratott a Stuttgarter Kickers ellen. A svábok második góljánál a 63. percben a magyar középpályás szögletét követően fejelt a kapuba a bosnyák támadó.

A Király Gábort végig a soraiban tudó 1860 München 1–1-et játszott a svájci St. Gallen ellen, a Leandrót az 57. percben becserélő Omonia Nicosia gól nélküli döntetlenre végzett a lengyel Widzew Lódz ellen, a Lovrencsics Gergőt a 66. percig a pályán tartó Lech Poznan kikapott az izraeli Hapoel Tel-Avivtól, míg a Vanczák Vilmost a 74. percig soraiban tudó Sion négygólos vereséget szenvedett a Wolfsburgtól.

A Köteles László nélkül felálló Genk hat góllal nyert belga alsóbb osztályú ellenfele ellen, míg a Vass Ádámot mellőző CFR Cluj 2–1-re legyőzte a skót bajnok Celticet.

SZENVEDETT A MACCABI

A Győri ETO labdarúgócsapatával BL-selejtezőt vívó izraeli bajnok Maccabi Tel-Aviv nagyon nehezen nyerte csak meg szombati felkészülési mérkőzését: Paulo Sousa csapata 3–2-re győzött az osztrák második ligás FC Liefering ellen.

A Red Bull Salzburg tartalékcsapatának számító Liefering – itt edzősködik Lőw Zsolt – a 14. percben Andreas Bammer révén szerzett vezetést, a 28. percben Tal Ben Haim válaszolt. Az izraeli bajnokcsapatnak a 80. percig nem sikerült feltörnie az osztrákok védelmét, ezután azonban Eran Zahavi és Barak Jitcaki révén gyorsan kétszer is beköszönt, Lucas Goganich már csak szépíteni tudott.

A Maccabi Chechinski – Micsa, Fideleff, Perec, Mané – Einbinder, Lugaszi – Ben Haim, Abu Zaid, Gonzalo García – Kehinde csapattal kezdett, majd Paulo Sousa az utolsó harminc percben a Levi – Jeini, Tibi, Abu, Ziv – Alberman, Jicaki – Aviv, Radi, Altman – Zahavi tizenegyet játszatta.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Weerstand Koersel (belga)–Genk (belga) 0–6
Lech Poznan (lengyel)–Hapoel Tel-Aviv (izraeli) 0–1
Widzew Lódz (lengyel)–Omonia Nicosia (ciprusi) 0–0
FK Krasznodar (orosz)–Viktoria Plzen (cseh) 2–2
CFR Cluj (román)–Celtic (skót) 2–1
St. Gallen (svájci)–1860 München (német) 1–1
Stuttgarter Kickers (német)–VfB Stuttgart (német) 0–2
Sion (svájci)–Wolfsburg (német) 0–4
SC Feyenoord (holland)–Feyenoord (holland) 0–7
Dynamo Dresden (német)–Ajax (holland) 0–3
Mönchengladbach (német)–Lierse (belga) 2–0
Freiburg (német)–Lausanne (svájci) 1–2
Sahtar Doneck (ukrán)–Zenit (orosz) 0–1
St. Pölten (osztrák)–Eintracht Frankfurt (német) 2–3
Bochum (német)–Bayer Leverkusen (német) 0–2
FC Liefering (osztrák)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik