Bundesliga: Tuchel felelt Dárdainak, megdicsérte Hertháját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.13. 16:57
null
Thomas Tuchelt nem különösebben zavarja a Berlinből érkező kritika (Fotó: AFP)
Thomas Tuchel, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának vezetőedzője a Kickernek válaszolt Dárdai Pál kritikájára – a Hertha BSC magyar trénere Tuchel Leverkusen–Dortmund mérkőzés utáni nyilatkozatára utalva jelezte, a BVB edzője nyíltan üzent a játékvezetőknek, ezzel befolyásolhatja a két csapat mérkőzését.

Tuchel azt fejtegette a Dortmund leverkuseni bajnokiját követően, hogy a játékvezetők megengedik az ellenfeleknek a kemény játékot a BVB ellen.

„Amit Tuchel mondott, pontosan olyan téma, amiről az edzők egymás között beszélnek a meccs után. Azzal, hogy a sajtó elé állt, nyíltan üzent a játékvezetőknek.Ha pénteken a mérkőzés első szabálytalanságáért sárga lappal büntet a bíró, akkor az Thomas Tuchel harsány reklamálása miatt lesz” – reagált Dárdai.

Tuchel csütörtökön felelt magyar kollégái szavaira.

„Most én ezzel mit kezdjek? Berlini kritika ide vagy oda, teljesen nyugodt vagyok. Amikor kommentáltam az előző mérkőzésen történteket, a statisztikákból indultam ki, nem voltak hátsó szándékaim. Nem követeltem piros lapot, csak kritikusan megjegyeztem, hogy zavar a sok szabálytalanság. Kikaptunk, és ezt kihasználták arra, hogy rossz vesztesnek tituláljanak, aki csak lamentál. Tartom a véleményemet, húsznál több szabálytalanságot követtek el ellenünk, és ez sok. Senkire sem mutogattam ujjal, legkevésbé a játékvezetőkre” – vélekedett a Dortmund edzője. Tuchel egyben meg is dicsérte Dárdai Pál eddig kiválóan szereplő Hertháját.

„Nagyon kompakt és taktikailag fegyelmezett Herthára számítok. Rendkívül nehéz dolgunk lesz a helyzetek kialakításával a berliniek ellen. Nagy türelemre lesz szükségünk, szívósságra, és arra, hogy nagy tempót tudjunk diktálni.”

A harmadik helyen álló Dortmund és a második pozíciót elfoglaló Hertha rangadója pénteken 20.30-kor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik