Bundesliga: korábbi csapatához igazolhat Szalai Ádám – sajtóhír

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.08.01. 09:46
null
Szalai Ádám iránt a Mainz érdeklődik (Fotó: AFP)
A Kicker szerint a német élvonalbeli Mainz csatárt keres, s nem kizárt, hogy a Hoffenheimben futballozó Szalai Ádámra esik a választása.

 

Mint ismert, a 31 esztendős magyar válogatott támadó 2010 és 2013 között szerepelt a Mainzban, itt mutatkozott be a német első osztályban. Szalai a Mainz színeiben 85 tétmérkőzésen összesen 24 gólt szerzett.

A Kicker azt írta, a Mainz Jean-Philippe Mateta és Dzsi Dong Von sérülése miatt olyan csatárral erősítene, akinek jelentős Bundesliga-tapasztalata van. Ez a feltétel igaz Szalaira, hiszen a magyar futballista 219 találkozón lépett pályára a ligában.

Mivel Szalainak élő szerződése van a Hoffenheimmel, a Mainznak átigazolási díjat kellene fizetni, de az összeg nem lenne magas a Kicker szerint. Viszont Szalainak be kellene érnie alacsonyabb fizetéssel a Mainzban.

A lap megjegyzi, Szalai várhatóan kevés lehetőséghez jut a Hoffenheimben a következő idényben.

A Transfermarkt Szalai Ádám piaci értékét hárommillió euróra becsüli.

Az 56-szoros válogatott játékos az előző idényben 37 tétmeccsen jutott szóhoz klubjában, összesen hat gólt szerzett és öt gólpasszt adott.

Szalai nemrég a Bildnek azt mondta, nem érzi a feltétel nélküli bizalmat a Hoffenheimnél, s megfontolná a klubváltást.

A Kicker néhány órával az eredeti cikk megjelenése után azt írta, a Mainz elvetette Szalai átigazolásának ötletét, mert a csatár nem illik bele a csapat játékába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik