nemzetisport.hu 2017.05.09 20:12 Frissítve: 2017.05.09 20:21

Bundesliga: Gulácsi Péternek van egy titkos BL-álma

Nem akármilyen ajándékot kapott 27. születésnapjára Gulácsi Péter, az RB Leipzig válogatott kapusa: csapata 4–1-re megverte a Herthát, ezzel bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A Salzburgból 2015 nyarán a német klubhoz érkező játékos 2016 februárjától számít első számú kapusnak, a Kickernek adott interjújában azt mondta, szeretné ezt a pozíciót megőrizni. És egy álma válna valóra, ha játszhatna a Liverpool ellen.

gulácsi629
Gulácsi sokat fejlődött, és rengeteg tapasztalattal gazdagodott (Fotó: AFP)

 

„Hihetetlen érzés, hogy eljutottunk a Bajnokok Ligájába. Tudtuk, hogy a kezünkben van a lehetőség, és képesek vagyunk rá. Megragadtuk az esélyt, megérdemelten győztünk Berlinben. Örülök, hogy két fordulóval a bajnokság vége előtt kvalifikáltuk magunkat a BL-be” – nyilatkozta.

A csapat a 8. fordulóban lépett először a Bundesliga második helyére, sőt a 11–13. forduló között vezette is a bajnokságot, de a Bayern mögött az ezüstérem tűnt biztosnak.

„Március elején volt egy hullámvölgyünk, amikor az Augsburg, a Wolfsburg és a Bremen ellen mindössze egy pontot szereztünk. De a válogatott szünet utáni négy fordulóban háromszor is otthon játszhattunk, és akkor megdolgoztunk a szerencsénkért.”

Gulácsi elmondta, a tavalyi feljutás után nem is álmodtak ilyen menetelésről, az idény elején azt tűzték ki célul, hogy ne kelljen rettegniük a bajnokság utolsó napjáig. „Szerettünk volna mérkőzésről mérkőzésre fejlődni, mert nagyon fiatal és tapasztalatlan csapatunk van. A bajnokság kezdetétől a tizenhárom mérkőzésen át tartó veretlenségi szériánk azt mutatta, hogy van bennünk potenciál, és jól tudjuk kezelni a nyomást.”

A magyar válogatott kapus nagyon szeretne az Anfield Roadon pályára lépni. Úgy fogalmazott, hat évet töltött Liverpoolban, vannak ott barátai, és egy álom lenne számára, ha pályára léphetne egykori klubja ellen.

„Ebben a szezonban sokat fejlődtem, és rengeteg tapasztalattal gazdagodtam. Azt hiszem, száz százalékot teljesítettem, ezért elégedett lehetek az első Bundesliga-idényemmel. Az, hogy a nyáron két új kapust is igazol a klub – Yvonn Mvogo a Young Boystól, Philipp Köhn a Stuttgarttól érkezik –, nem jelent problémát számomra. Az feltétlen előny, hogy én vagyok az első számú kapus, ezt a helyzeti előnyt szeretném is megőrizni.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.20 20:21:43

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A Dortmund kapuját továbbra sem lehet bevenni • Pazar fordítás a Hoffenheimtől.

2017.09.20 11:01:24

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Óriási balhé lett belőle – ez a sportszerűtlen húzás is kellett, hogy pontot mentsen a csapat.

2017.09.17 13:03:31

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Hamar betalált egykori csapata ellen Sandro Wagner, de mégsem nyert a berliniek ellen a Hoffenheim.

2017.08.29 13:56:32

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A szurkolók kifejezetten örülnek a válogatott támadó érkezésének, ám van, akit még jobban várnak.

2017.08.24 11:08:35

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Perr-re megy a Bayern és a Dortmund, csattanós müncheni válasz az elszállt árakra, Lahm-újrakezdés Hamburgban?